Jump to content

Timp rămas până în 2025

La mulți ani tuturor!

Problema - zgomot

Recommended Posts

Nume: Dragos
Ce problema ai?: Se aude un zgomot urat.
O scurta descriere a situatiei:
Cand aprind PC-ul, se aude un zgomot foarte urat din zona sursei. Acesta nu dispare decat dupa ce ii dau vreo 2-3 restarturi la PC.
Screenshot: -
Alte precizari: Acest zgomot mai disparea si dupa ce atingeam (nu loveam) unitatea in zona sursei, dar doar dupa ce PC-ul se aprindea, dupa "Welcome" screen-ul de la Windows.

salut

ce fel de zgomot ?

ca si cum un fir s-ar tot baga intr-un cooler sau cum ?

incearca sa-l descrii sau daca nu sa il filmezi si pune-l pe youtube, sa ne dam seama ce fel de zgomot.

@@DragosF, cand ai facut ultima data curatenie in unitate?

Daca nu te pricepi tu, nu e ceva foarte greu. Scoti unitatea din priza poti sa o opresti direct daca scoti cablu de alimentare. Deschizi unitatea, desurubezi sursa si aspiri in interior tot ce e acolo. Daca e un fir putin miscat dar nu cred ca e cazul aici e vorba de mizeria si praful acumulat acolo. Datorita faptului asta dupa 2-3 restarturi sau daca lasi calculatorul 5-10 minute sa inceapa sa se invarta bine nu se mai aude. Dupa ce curati acolo praful cu aspiratorul, fara lichide, iei un ulei special de mecanisme fine gasesti la magazin de scule sau ulei silicon dar acesta e putin mai scump si iei o siringna de la farmacie cu ac subtire ca sa poti sa pui uleiul unde trebuie.

Aici gasesti procedura si unde trebuie sa ungi ventilatorul:

http://www.dansdata.com/fanmaint.htm

Edited by Weeld

@@Weeld, sursa inca este in garantie, PC-ul l-am curatat ultima data inainte de Craciun, l-am dus la service si l-au curatat cu un compresor. Din "exterior" nu se vede praf pe paletele ventilatorului.

@@Weeld, sursa inca este in garantie, PC-ul l-am curatat ultima data inainte de Craciun, l-am dus la service si l-au curatat cu un compresor. Din "exterior" nu se vede praf pe paletele ventilatorului.

Nici nu o sa se vada din exterior, mergi cu el la garantie si spune-le ce ti-am spus eu mai sus. O sa iti rezolve ei problema.

Am avut si eu o problema cu sunetul, era de la ventilatorul sursei. Sursa era veche, 3-4 ani si ventilatorul scotea un sunet asemanator cu al tau.

Cum am rezolvat? Oricat de stupid ar suna, am desfacut sursa, am scos ventilatorul si am pus o picatura de ulei de masline in mijloc, ca in video:

Ideea e ca "uleiul" pus de ei acolo de usuca dupa ceva timp si trebuie aplicat din nou, iar daca nu ai ceva special uleiul de masline e suficient, sunt multi care au incercat.

Edit: Acum mi-am dat seama ca Weeld a oferit aceeasi rezolvare, imi cer scuze.

Edited by Limitless

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.