Jump to content

Recomandare Motherboard & PSU

Recommended Posts

1. Nick: B4L Kover

2. Buget: 900£

Componente pe care vreau sa le pastrez: -

Aveti nevoie de monitor?: Nu.

Aveti nevoie de periferice?: Nu.

Pentru ce va fi folosit PC-ul?: Gaming. (am asta si il tin degeaba)

Cand planuiti sa faceti achizitia?: In 2-3 luni maxim.

Doriti ca PC-ul sa fie silentios?: Da.

Alte precizari: Am cateva piese alese, nu am nevoie decat de un motherboard si o sursa.

CPU: i5 4690k

GPU: GTX 970

RAM: HyperX FURY 16GB DDR3

HDD: 2TB SATA Green

CASE: NZTX Phanton Black&Orange.

Edited by B4L Kover

Nu ar trebui o sursă de 750W pentru că placa video consumă destul și nu vrea să aibă probleme.

M-a rugat pe mine să îți spun, fiindcă are suspend.

@, Nu stiu, as vrea ceva pe 700+. Adica, numai placa haleste 500, procesoru 88, vin vreu 600, ram si restu nu stiu daca manance ceva, sunt prost, dar nu vreau sa am probleme, gen, daca ii fac un OC ceva.

@, Nu stiu, as vrea ceva pe 700+. Adica, numai placa haleste 500, procesoru 88, vin vreu 600, ram si restu nu stiu daca manance ceva, sunt prost, dar nu vreau sa am probleme, gen, daca ii fac un OC ceva.

Nu depaseste placa aia 200W, nici 400 nu consuma tot PCul

Posted 11 September 2015 - 10:29 PM B4L Kover cand iei o sursa, te uiti dupa protectii, amperii pe rail-ul de 12v si trebuie sa aiba o electronica buna in interior.
Atunci da-mi ceva bun, si MOBO la fel. Nu e problema la buget.. Bun sa fie.

Am si eu sursa de la Seasonic de 620W, doar ca varianta EVO complet modulara care costa umpic mai mult.

Din pacate am primit-o putin defecta, si anume are o problema cu ventilatorul. O tin pe un 4460 si un R9 390 care consuma putin mai mult ca si un 970.

Cand sta in idle, sursa e singurul lucru care se aude.. cand GPU Usage atinge 50% isi cam da drumul, placa video ramane silentioasa abia ca o auzi dar sursa prinde RPM mare si misca biroul.

Daca se intampla sa dai de 80%+ GPU Usage ( mai rar, BF4 la MAXIM 1080p cu 4x MSAA abia atinge 50% oricum ), doamne pazeste, ca se baga in FULL MODE cu 2500RPM facand biroul sa tremure de parca e cutremur si facand un zgomot de parca e gata sa decoleze. Desigur exagerez dar este cam nasol, mai ales cand sursa nu se incalzeste deloc si aerul care iese este rece.

Nu zic neaparat ca a ta o sa aiba aceeasi problema, daca te uiti in comentarii doar 2-3 mentioneaza asta si intradevar este o problema de garantie, nu asa face deobicei. Am si 5 ani garantie dar este cam nasol sa o scot din PC, sa scot toate cablurile, sa le impachetez inapoi in cutie si sa o trimit la PCG la garantie unde sta 5-7 zile pana o testeaza, si dupaia sa aflu ca au testat-o pe ceva i3 si GTX 750ti si au dat verdictul ca nu are nici o problema.

Am si intrebat pe cineva cu un sistem identic cu al meu, un i5 si 390 si nu are aceasta problema, deci daca n-ai ghinion o sa fie destul de buna.

Daca iei din Romania piesele Seasonic-ul de 620W este cam singura optiune, daca iei din alta tara poti sa dai si de alte variante, de exemplu sursele XFX si EVGA sunt destul de laudate pe forumurile americane, dar ei sunt Americani nu rRomani, si chiar cand au un sistem care cere sursa de ~500W ei iau cea mai scumpa versiune TItanium 850W 90+ efficiency si toate alea, asa ca e mai greu sa vezi niste pareri despre sursele mai normale.

Placa video nu consuma 500W, procesorul nu consuma 88W, ala e TDP-ul care e cu totul altceva.

Un sistem cu un i7 OC cu un 980TI la 1500mhz OC abia ca ajunge la ~450W consumati din perete, si un sistem din acela care este un monstru pe langa al tau poate merge pe o sursa de 500W-550W.

Daca zici ca nu prea te pricepi si zici ca "ram si restu nu stiu daca manance ceva, sunt prost, dar nu vreau sa am probleme," atunci mai bine nu ai face OC deloc.. cel mai probabil o sa iti frigi PC-ul.

Edited by BoomBaQ

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.