dEww Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Nume:Florin, nickname dew. Ce problema ai?:Eroare in jocuri "display driver nvidia 730 gt stopped and has recovered" O scurta descriere a situatiei:Pai aveam windows pe 32 bit si o placa nivida 8600 gt, am facut un "upgrade", la nvidia 730 gt de la gigabyte. Cum am montat placa am trecut direct la instalarea unui nou windows deoarece nu aveam chef sa deszinstalez vechiul driver si oricum aveam windows pe 32 bit si nu imi citea toti ramii. Am pus windows 7 pe 64 bit si am instalat ultimul driver al placii video. Nu am intampinat probleme in windows, ma pot uita si pe youtube fara probleme. Cand intru in jocuri (am incercat cs go si samp) imi sta 20 secunde dupa care se face ecranul negru si apare eroarea de mai sus. Imaginea isi revine timp de 1 secunde si apare iar, si se tot repeta pana cand se stinge pc-ul. Screenshot: Am lasat o poza mai jos. E de pe net poza, dar asta e eroarea. Alte precizari:Am incercat mai multe chestii. Am incercat sa modific Tdrdelay sau ceva de genu' in registru, am incercat sa schimb actuala sursa [300w] cu una de 350w si inca am eroarea, desi la minimum req scrie clar 300w. Am pus si driverul de pe cd, si ultimul, si am mai incercat cateva versiuni. Sa incerc sa schimb windows-ul e ultima solutie ramasa. Am facut si setarea din nvidia control panel care iti limiteaza puterea data de placa de baza, am facut-o si pe cea din power settings. Mai tarziu urmeaza sa ma duc la cineva s-o incerc pe o sursa mai mare, pana atunci, aveti alte rezolvari? Oare daca trec pe 8.1 64 bit va merge? Oricum o sa incerc asta, acum se descarca iso-ul, il pun pe usb si incerc. Astept si alte pareri! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlad Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Aceiasi eroare o am si eu si am o placa video mai slaba , nvidia ge force 8400 gs 1 gb . Nici eu nu imi dau seama de ce face asa .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dEww Posted February 6, 2016 Author Share Posted February 6, 2016 Astept si alte pareri. Am citit cam toate forumurile, multi zic ca e de la driver, altii de la windows, altii de la sursa, de la placa, sunt multe chestii. Sper sa ma ajute cineva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rappa Ro Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 @@dEww, Prima si marea greseala a fost sa te bazezi doar pe driver-ele de pe Cd. Acele drivere nu sunt actualizate, mai exact sunt fundamentale(minimul necesar pentru a functiona placa video). Ce ai incercat tu acolo nu prea isi are rostul, daca zici ca ai citit pe net ce ai citit tu acolo cine stie ce valori ai modificat si nu prea e de bine. Cat despre schimbarea sursei documenteazate cat poate sa duca placa de baza, procesorul si placa video sa nu le ,,arzi''. La o memorie de 512 nu cred ca faci mare lucru cu ea. Ca si solutii iti dau acest program de la windows care iti ,,seteaza valorile necesare'': Click. Iar in legatura cu driverele pentru placa video nVidia Driver . Evita sa mai modifici tu fisiere sau sa supra alimentezi placa de baza ca nu iti vad bine componentele pc-ului tau. Bazeazate mai mult pe procesele automate. Cu stima, Alesis[s4F] ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dEww Posted February 6, 2016 Author Share Posted February 6, 2016 Ce mi-ai dat tu, asta am facut si eu, in registru. De fapt a fost facut automat. Sa trec de la o placa 128 bit 256 mb la o placa 128 bit 2gb, ddr2 la ddr3, nu poti spune ca nu e nimic. Pentru ce am eu e destul. Prima oara am instalat driverul cu drive booster, si a luat penultimul aparut. Dupa care am instalat ultimul driver, la fel, problema persista. Am incercat si cu driverul de pe cd, exact aceeasi chestie. Acum am windows 8.1, tot aceeasi eroare. Stai calm, nu sunt atat de prost sa-mi ard componentele. Am avut sursa de 300 si am pus una de 350, dar tot fara rezultate. Vreau ceva nou, daca stie cineva si ma poate ajuta ar fi de mare folos ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rappa Ro Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Topic closed, inactivitate din partea creatorului ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts