Jump to content

Windows 7 - IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Blue Screen error

Share

Recommended Posts

Ce problema ai (detalii clare, nu "uitati in screenshot/video)?: Nu pot... imi da blue screen din cand in cand, cred ca e de la registrii din cate am vazut pe net, dar nu m-au prea ajutat...

De cat timp aveti problema respectiva ?: De 1-2 zile.

Sistem de operare ?: Windows 7 Ultimate x32

Screenshot/Video: Nu am cum sa fac... blue screen
Link catre posibilele rezolvari pe care le-ai incercat pe Google si nu au mers dintr-un motiv sau altul: Am cautat cam tot ,
http://www.deskdecode.com/how-to-fix-stop-0x0000000a-irql_-not_-less_-than_-equal/ , nu au mers pentru ca habar b-am de ce :/, sper sa ma ajutati, mersi

Edited by Duraxel

@,ce *** vorbesti ba -_- n-are treaba componentele astea, e ceva cu registrii 100%, procesor am x64-32 si placa video care n-are 1 an inca, la fel si procesoru', doar ca am mai bagat un hdd si am bagat fisiere multe, cam ~50gb, am facut un fel de backup, si dupa am scos hddul acela, si poc, a aparut rahatu asta de problema...

EDIT: Caldura nu conteaza, si asa nu se ridica mai mult de 50*C la procesor, iar la placa video max 45*C

Edited by Duraxel

Posibil ca GPU-ul sau alte componente ale calculatorul sa-si termine viata, incearca sa te documentezi si despre componente, mai uita-te la racire, la temperatura acestora pentru ca si astfel de cauze pot genera astfel de probleme.

1. Da-ti foc.

2. Nu e de la componente.

3. INNEBUNESC CAND VA VAD CA MEREU VA LUATI DE GPU SI TEMPERATURA. DACA NU STII PROBLEMA, STAI IN BANCA TA!

Astept si eu pozele, poate te pot ajuta.

Raspunde-mi la urmatoarele intrebari:

Primesti random? Si cand navighezi pe net si cand te joci? Poti reproduce o situatie in care esti sigur ca iei blue screen?

Ai actualizat/instalat vreun driver inainte sa patesti asta? Ai instalat vreun program? Ai schimbat ceva hardware? Ai adaugat vreo imprimanta sau ceva de genul?

@,ce *** vorbesti ba -_- n-are treaba componentele astea, e ceva cu registrii 100%, procesor am x64-32 si placa video care n-are 1 an inca, la fel si procesoru', doar ca am mai bagat un hdd si am bagat fisiere multe, cam ~50gb, am facut un fel de backup, si dupa am scos hddul acela, si poc, a aparut rahatu asta de problema...

EDIT: Caldura nu conteaza, si asa nu se ridica mai mult de 50*C la procesor, iar la placa video max 45*C

Ce a zis el are un sambure de adevar. Exista posibilitatea sa fie problema hardware, chiar daca componentele sunt noi.

Edited by BdDr

@,mi-a mers acum iarasi(am scos toate componentele din pc si le-am bagat la loc [inclusiv bateria de pe placa de baza]) cam ~1 ora si ceva, si acum alt blue screen -_- bag poza imediat

Ce sa intamaplat mai exact:

Am folosit cam 7-8 luni windows 7, dupa am cumparat 4gb de ram, si am citit ca iti trebuie sistem x64 ca sa citeasca mai mult de 3,5gb de ram, si poftim, am bagat windows 8.1 x64(stiu ca nu mergea sa citeasca cd-ul cu driverul de la plca video, asa ca am descarcat driverul de pe net, de pe pagina originala de la sapphire (am placa "Sapphire Radeon HD5450",)normal ar fi trebuit sa citeasca cd-ul cu driverul de la inceput, dar nu, doar dupa ce am instalat driverul de la placa video a inceput sa functioneze, ciudat 0o.Am inceput sa ma acomodez cu el, dar, am bagat un hdd (unul de la alt pc care se stricase, se stricase placa de baza la el) , hdd u' era bun, am facut backup la tot ce aveam imporant pe pc pe acel hdd, tot ok pana cand ma stresau cele 3 partitii in plus de pe my computer, asa ca am decis sa scot hdd-ul si sa raman doar cu hdd-ul meu, si cand am nevoie sa il bag inapoi si sa-mi iau datele necesare, zis si facut.

Bun, acum incepe partea cea mai nefericita a cazului:

Dupa ce am scos hdd-ul am intrat putin pe samp sa-mi las contul pe sleep, dar dupa ce am scris parola mi-a dat acel ecran alabstru deschis cu puncte albe (pe win 8.1 x64), am zis ca poate nu se mai repeta, asa ca am dat restart la pc si am mai intrat o data. Am luat vreo 5 crashuri, dupa care am descarcat windows 7 x64 de pe getintopc.com, dar se pare ca nu s-a descarcat cum trebuie asa ca mi-a dat o eroare cand se instala, ceva cu MEMORY_MANAGEMENT, asta a fost si ultima eroare pe win 8.1 inainte sa incerc sa instalez 7.

Dupa nenumarate incercari sa instalezi windows 7, am instalat windows xp si am luat de pe un stick windows 7 normal, pe 32 bit, care-l am si acum. Dar pana l-am instalat, mi-a dat un crash(in timpul instalarii), si am incercat sa-l instalez iar, dar tot fail, si dupa am dat pe custom install, si s-a instalat, dar a ramas un fisier nou "windows.old", habar n-am de ce, pentru ca am formatat hdd-ul inainte.Totul a mers bine putin.

Sa zicem ca nu a avut nimic pana am instalat toate programele necesare de care am nevoie pe pc (code blocks, gta/samp, google chrome, driver placa video, xampp).

De aici a inceput in timp foloseam google chrome, am intrat pe forum sa mai vad pm-uri si am primit iar crash, "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL", si o data am primit si "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL", oare sa fi fost ca am instalat driverul la placa video pe win 8.1 (driverul care l-am luat de pe net de la sapphire)?

Habar n-am, dar de cand am scos si bagat iar la loc toate piesele a inceput sa mearga normal, asa ca am inceput sa bag visual studio, dar pe la mijlocul instalarii am intampinat o problema (alt blue screen): http://imgur.com/a/c1KSQ

iar dupa restart am vazut ceva ciudat intr-un fel: http://imgur.com/a/KhDlC

Cam asta s-a intamplat...

@,mi-a mers acum iarasi(am scos toate componentele din pc si le-am bagat la loc [inclusiv bateria de pe placa de baza]) cam ~1 ora si ceva, si acum alt blue screen -_- bag poza imediat
Ce sa intamaplat mai exact:
Am folosit cam 7-8 luni windows 7, dupa am cumparat 4gb de ram, si am citit ca iti trebuie sistem x64 ca sa citeasca mai mult de 3,5gb de ram, si poftim, am bagat windows 8.1 x64(stiu ca nu mergea sa citeasca cd-ul cu driverul de la plca video, asa ca am descarcat driverul de pe net, de pe pagina originala de la sapphire (am placa "Sapphire Radeon HD5450",)normal ar fi trebuit sa citeasca cd-ul cu driverul de la inceput, dar nu, doar dupa ce am instalat driverul de la placa video a inceput sa functioneze, ciudat 0o.Am inceput sa ma acomodez cu el, dar, am bagat un hdd (unul de la alt pc care se stricase, se stricase placa de baza la el) , hdd u' era bun, am facut backup la tot ce aveam imporant pe pc pe acel hdd, tot ok pana cand ma stresau cele 3 partitii in plus de pe my computer, asa ca am decis sa scot hdd-ul si sa raman doar cu hdd-ul meu, si cand am nevoie sa il bag inapoi si sa-mi iau datele necesare, zis si facut.
Bun, acum incepe partea cea mai nefericita a cazului:
Dupa ce am scos hdd-ul am intrat putin pe samp sa-mi las contul pe sleep, dar dupa ce am scris parola mi-a dat acel ecran alabstru deschis cu puncte albe (pe win 8.1 x64), am zis ca poate nu se mai repeta, asa ca am dat restart la pc si am mai intrat o data. Am luat vreo 5 crashuri, dupa care am descarcat windows 7 x64 de pe getintopc.com, dar se pare ca nu s-a descarcat cum trebuie asa ca mi-a dat o eroare cand se instala, ceva cu MEMORY_MANAGEMENT, asta a fost si ultima eroare pe win 8.1 inainte sa incerc sa instalez 7.
Dupa nenumarate incercari sa instalezi windows 7, am instalat windows xp si am luat de pe un stick windows 7 normal, pe 32 bit, care-l am si acum. Dar pana l-am instalat, mi-a dat un crash(in timpul instalarii), si am incercat sa-l instalez iar, dar tot fail, si dupa am dat pe custom install, si s-a instalat, dar a ramas un fisier nou "windows.old", habar n-am de ce, pentru ca am formatat hdd-ul inainte.Totul a mers bine putin.
Sa zicem ca nu a avut nimic pana am instalat toate programele necesare de care am nevoie pe pc (code blocks, gta/samp, google chrome, driver placa video, xampp).
De aici a inceput in timp foloseam google chrome, am intrat pe forum sa mai vad pm-uri si am primit iar crash, "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL", si o data am primit si "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL", oare sa fi fost ca am instalat driverul la placa video pe win 8.1 (driverul care l-am luat de pe net de la sapphire)?
Habar n-am, dar de cand am scos si bagat iar la loc toate piesele a inceput sa mearga normal, asa ca am inceput sa bag visual studio, dar pe la mijlocul instalarii am intampinat o problema (alt blue screen): http://imgur.com/a/c1KSQ
iar dupa restart am vazut ceva ciudat intr-un fel: http://imgur.com/a/KhDlC
Cam asta s-a intamplat...

Am gasit ceva pe net.

To enable legacy advanced boot menu in Windows 8, instructions given below must be followed:

• Restart the Windows 8 computer.
  • Enter into the BIOS setup and configure the system to boot from CD/DVD Drive.
  • Save the modified settings in BIOS and reboot the computer.
  • Insert Microsoft Windows 8 bootable installation DVD into the optical media drive (CD/DVD Drive).
  • When prompted to Press any key to boot from CD or DVD, press any key to boot the computer from DVD support.
  • On the displayed Windows Setup box, click Next.
  • On the next page, click Repair your computer.
  • On Choose an option screen, click Troubleshoot.
  • On Troubleshoot screen, click Advanced options.
  • On Advanced options screen, click Command Prompt.
  • On the opened command line interface (CLI), type C: and hit Enter.
  • On C: prompt, type BCDEDIT /SET {DEFAULT} BOOTMENUPOLICY LEGACYcommand, and press Enter to enable legacy advanced boot menu.

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8/windows-8-error-irqlnotlessorequal/3274451a-5d22-4c22-ac47-8cf9247ebbe2

Edited by Peace

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.