Jump to content

Samsung va renunţa la senzorii de amprentă de pe smartphone-uri

gone for good
 Share

Recommended Posts

Samsung a prezentat anul trecut, împreună cu Galaxy Note7, o tehnologie pentru scanarea irisului. Aceasta a fost prezentată ca o metodă de autentificare alternativă, dar mai sigură, la deja clasicul cititor de amprentă. Potrivit presei chineze, Samsung vrea să renunţe la senzorii de amprentă. Un oficial al companiei, al cărui nume nu a fost publicat, a declarat că aceştia sunt „depăşiţi”. Locul acestei tehnologii îl vor lua sisteme de recunoaştere facială şi de scanare a irisului.

senzor-samsung.jpg?width=640&height=358

Prima tehnologie are avantajul că este mai rapidă. Potrivit unor zvonuri, Apple vrea de asemenea să renunţe la cititorul de amprentă pe iPhone. Acesta va rămâne în viitor, probabil, o modalitate de autentificare pentru smartphone-urile entry-level şi mid-range, în timp ce smartphone-urile avansate vor folosi tehnologie de recunoaştere facială. Primul cititor de amprentă a fost introdus pe un smartphone în 2011, pe modelul Motorola Atrix.

Sursă

@, Eu o sa zic contra la treaba asta, de ce? pentru ca sunt utilizator Samsung, am un A5 (2016) si folosesc senzorul de amprenta pentru a deschide aplicatiile si pentru a debloca telefonul, si este foarte, foarte eficient.

Pana la urma, asta e cea mai mare masura de securitate nu? Amprenta e unica, un cod gen 1995 sau 1641 sau 1379 etc... le poti deblocat foarte usor, nu cred ca atunci cand cineva o sa iti fure telefonul o sa iti taie si un deget ca sa il deblocheze, mai ales ca nu o sa stie ce deget sa taie :)

Personal, mi se pare mai mult că e vorba de concurență, ci nu de securitate. Senzorul de amprentă la iPhone-uri a fost ceva revoluționar să zicem, însă când a început să scoată și Samsung telefoane mobile cu senzori de amprentă, multe persoane judecau că Samsung copie iPhone-ul. Consider că mai mult e o strategie adoptată de amândouă companii, însă în mare parte e strategia firmei Samsung, ce dorește să fie cea care va revoluționa din nou industria telefoanelor cu recunoașterea facială și scanarea irisului.

Din partea mea tot e un contra, deoarece spre exemplu când vei avea nevoie să accesezi la telefon, va trebui să-l pui de fiecare dată în fața feței ca să te scaneze și mi se pare puțin prostesc. Consider că senzorii de amprentă sunt mult mai comozi.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.