Jump to content

Comunism


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Xv4Wz6O.png

 

Comunismul este o ideologie politică care urmăreşte un viitor fără clase sociale sau o structură statală formalizată, şi cu o organizare socială bazată pe proprietate comună a mijloacelor de producţie. Poate fi clasificat ca o branşă a mişcării socialiste. Comunismul se referă, de asemenea, la varietatea mişcărilor politice care revendică înfiinţarea unei astfel de organizaţii sociale ca obiectivul lor final.

 

 

Primele forme de organizare socială au fost descrise ca fiind un "comunism primitiv". Totuşi, comunismul, ca obiectiv politic, este, în general, o formă de organizare socială care nu a fost realizată vreodată. Există o varietate de puncte de vedere între comuniştii autoidentificaţi, incluzând maoismul, troţkismul, comunismul consiliar, luxemburgismul şi varii curente ale comunismului, care sunt în adiţie la varietăţile pe scară largă. Totuşi, diferite ramuri ale formelor de marxism-leninism sovietice şi maoiste cuprind o anumită branşă a socialismului care a fost o forţă primară a comunismului în lumea politică a marii părţi din secolul 20.
 

 

Mai multe detalii aici şi aici.

 

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.