Jump to content

Timp rămas până în 2025

La mulți ani tuturor!

Cum ne dă schimbarea bruscă de vreme organismul peste cap.


Leonidas ToV
 Share

Recommended Posts

 

                                                                                                                                           raceala-1.jpg

 

Fluctuaţiile de temperatură au un efect negativ asupra organismului uman, sunt de părere specialiştii de la Institutul Naţional al Sănătăţii din Statele Unite ale Americii. Potrivit acestora, scăderea sau creşterea bruscă a temperaturii afectează metabolismul, iar riscul apariţiei bolilor precum astmul, afecţiunilor pulmonare, a celor respiratorii, alergiilor, a depresiei şi a problemelor de nutriţie este destul de ridicat.

În plus, experţii americani susţin că există o legătură între schimbările bruşte meteorologice şi creşterea nivelului de stres, deficienţe mentale, tulburări de comportament şi bolile hidrice, afecţiuni transmise prin apa potabilă.

 

Organismul şi-a pierdut capacitatea de adaptare

Studiile specialiştilor americani, citate de site-ul "hubpages", au arătat că organismul uman a început să îşi piardă capacitatea de adaptare la fluctuaţiile de temperatură, iar atunci când corpul este slăbit repercusiu­nile asupra sănătăţii pot fi destul de grave. Experţii spun că lipsa unei diete adecvate şi cea a mişcării slăbesc rezistenţa organismului.

Temperaturile ridicate au fost asociate cu creşterea numărului de pacienţi afectaţi de stres sau de probleme de nutriţie, iar temperaturile scăzute sunt responsabile de bolile respiratorii, precum astmul, sau pulmonare.

În acelaşi timp, dereglările mentale care pot aparea din cauza fluctuaţiilor de temperaturi se manifestă prin fobii, depresii, izolări şi chiar creşterea tentativelor de suicid. Potrivit ex­perţilor, perioadele prelungite de stres şi melancolie au drept consecinţe depresii şi chiar devieri nervoase foarte pronunţate.

Statisticile de specialitate arată că stresul cotidian a ajuns la cote foarte mari, astfel că una din patru persoane susţine că este afectată de această stare de încordare, iar specialiştii americani spun că acest lucru se datorează şi schimbărilor climatice.

În plus, aceste fluctuaţii sunt resonsabile şi de agravarea unor afecţiuni, precum cele cardiace. Astfel, o persoană care suferă de hipertensiune, afecţiune ce poate fi ţinută sub control, riscă să facă un atac de cord. Una dintre explicaţii ar fi că aceste schimbări climatice interacţionează cu medicamentele prescrise pacienţilor hipertensivi.

Fumătorii, cei mai afectaţi

În plus, medicii avertizează că fluctuaţiile de temperatură ne afectează sistemul imunitar. Printre persoanele cele mai afectate de schimbările bruşte de temperaturi se numără fumătorii. "Această categorie de persoane au sistemul respirator afectat, iar fluctuaţiile de temperatură îi fac mai predispuşi la viroze respiratorii, care pot fi de mai multe feluri, de la mici senzaţii de inflamaţie în gât şi până la apariţia gripei", explică dr. Sebastian Mitu, de la Spitalul "Colentina" din Capitală. În acelaşi timp, medicul adaugă că fumătorii au un sistem imunitar mult mai slăbit, comparativ cu persoanele care nu au acest viciu, iar acest lucru duce la apariţia complicaţiilor în cazul unor viroze respiratorii. Medicii recomandă persoanelor care au un sistem imunitar slăbit să consume cât mai multe vitamine şi minerale, pe care le putem lua din legume, fructe, lactate şi grăsimi vegetale, deoarece acestea ţin la distanţă virozele respiratorii.

 

Sursa: http://www.gandul.info/magazin/cum-ne-da-schimbarea-brusca-de-vreme-organismul-peste-cap-lista-bolilor-asociate-cu-temperaturile-ridicate-6214561

Edited by JoKeRExE
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.