Jump to content

Mobilizare românească la Bruxelles pentru Schengen

BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru laurentiu rebega

"Europarlamentarul Laurențiu Rebega a trimis o scrisoare deschisă colegilor săi, eurodeputații români din Parlamentul European, prin care îi invită să își unească eforturile pentru a obține intrarea României în Spațiul Schengen. Iată scrisoarea integrală prin care Rebega vrea să obțină unificarea tuturor europarlamentarilor români pentru a atinge obiectivul intrării României în Schengen:

”Săptămâna trecută, în discursul său despre Starea Uniunii, preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, a susţinut cu tărie necesitatea intrării imediate a României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen. Chiar dacă domnul Juncker se bucură de multă autoritate printre politicienii europeni, la scurtă vreme discursul său a suscitat critici, în special pe ideea intrării ţării noastre în Schengen. După cum bine ştiţi, aceste critici au venit din partea unor personalităţi politice cu mare greutate în ţările lor.

La sfârşitul săptămânii trecute, reputatul jurnalist Cristian Unteanu a lansat ideea unei acţiuni comune a europarlamentarilor români prin care, indiferent de grupul politic de apartenenţă, să se exercite o presiune constantă şi argumentată pentru susţinerea acestui deziderat legitim al României.

Cred că ideea lui Cristian Unteanu trebuie pusă în practică. Europarlamentari români fiind, trebuie să ne mobilizăm pentru un obiectiv care, sunt convins, întruneşte consensul tuturor forţelor politice româneşti. Indiferent de poziţia mea politică, interesul meu fundamental este ca România să deţină un loc de prestigiu într-o Uniune puternică şi echitabilă. De aceea, doresc să declanşăm această acţiune şi îmi asumobligaţia de a fi cel care să coordoneze aceste eforturi. Nu o fac nici din ambiţie, nici din vanitate. Dacă, printre dumneavoastră este cineva care doreşte această poziţie, îi voi sta cu dragă inimă alături. Dar este nevoie, acum, de acţiune. Aştept, deci, răspunsurile dumneavoastră!", s-a arătat într-un comunicat remis stiripesurse.ro de către Laurențiu Rebega.

SURSE: stiripesurse.ro.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.