Jump to content

[31 ianuarie] 1915 - Bătălia de la Bolimov


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru battle of bolimov

 

 

 

 

 

În timpul Primului Război Mondial are loc Bătălia de la Bolimov, dintre armata germană şi cea rusă. În cadrul bătăliei a fost folosit pentru prima oară, la scară largă, gazul lacrimogen.

 

Bătălia de la Bolimov a fost o confruntare militară din timpul Primului Război Mondial, dintre Armata Germană (Armata a IX-a Germană), condusă de Mareşalul Von Mackensen, şi Armata Rusă (Armata a II-a Rusă), condusă de către Generalul Smirnov, care a avut loc pe actualul teritoriu al Poloniei, lângă localitatea Bolimov.

 

Bătălia a început cu atacul artilieriei germane, care a bombardat liniile ruse cu bombe cu gaz lacrimogen care, însă, din cauza vântului şi a frigului, nu şi-au atins scopul. Văzând ineficienţa atacului cu gaz lacrimogen, conducerea armatei germane opreşte atacul. Armata Rusă, sesizând oprirea atacului german, trece la contraofenisvă, dar este respinsă de tirul artileriei germane. Bătălia se încheie neconcludent.

 

 

SURSĂ: infoazi.ro.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, ThinBlueLine said:

Am auzit ca astia construiau transee si daca avansau un pic era sarbatoare. Ce tactici retardate foloseau astia...

Aşa a fost Primul Război Mondial, cam peste tot. E o diferenţă enormă între tacticile de luptă dintre WW1 şi WW2.

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, ThinBlueLine said:

Pai aia aveau de 10 ori mai multe tancuri. Daca aveau si nemtii atatea tancuri Tiger cate T-34 aveau rusii, aliatii se cacau pe ei!

Istoria nu se face cu "dacă". Ruşii au fost mai inteligenţi, chiar dacă dotările lor militare erau net inferioare nemţilor. Buna orientare strategică şi numărul mai mare de oameni şi dotări militare (chiar dacă inferioare, după cum spuneam, calitativ) s-au dovedit a fi suficiente pentru a obţine victoria.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.