Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

[12 februarie] 1885 - naşterea lui Julius Streicher


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru julius streicher

 

 

 

 

 

Julius Streicher (n. 12 februarie 1885, Fleinhausen, Germania – d. 16 octombrie 1946, Nürnberg, Zonele aliate de ocupație din Germania) a fost un politician național-socialist, fondatorul, proprietarul și editorul săptămânalului Der Stürmer, care a devenit principalul organ de propagandă antisemită din Al Treilea Reich.

 

După cel de al Doilea Război Mondial, Julius Streicher a fost acuzat, judecat și condamnat la moarte în primul proces de la Nürnberg, fiind găsit vinovat de crime împotriva umanității și executat prin spânzurare, în 1946.

 

Julius Streicher s-a născut la Fleinhausen, Bavaria, fiind unul din cei 9 copii ai lui Friedrich și Anna (n.Weiss) Streicher. Julius Streicher a fost de profesie învățător, fiul unui învățător și locotenent rezervist (decorat în Primul Război Mondial), fiind obsedat de antisemitism din fragedă copilărie.

 

În 1940 a fost exclus din posturile de partid în urma comportamentelor sale inacceptabile pe plan economic și personal.

 

 

SURSĂ: Wikipedia.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.