MiHaY111 Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 In acest tutorial o sa va arat cateva chestii de baza, de inceput in Python. Deci, sa incepem: print - cu aceasta comanda "printam" un lucru de exemplu: print "b-zone.ro" sau print variabila1 (trebuie sa avem variabila deja creata) sau print (variabila1 + variabila2) etc. Acum, o sa va invat cum sa calculati in Python: 1.Definim o variabila tutorial_calculare1 = 1 + 1 - daca vom scrie print tutorial_calculare1 o sa ne dea rezultatul de asemenea, mai poate calcula scadere, impartire si inmultire: tutorial_calculare2 = 999999 - 999 tutorial_calculare3 = 999 * 123 tutorial_calculare4 = 99/123 ==========SIMBOLURI========== + > adunare - > scadere * > inmultire / > impartire MAI PUTEM CALCULA CEVA PE O ANUMITA PERIOADA ASTFEL: ploaie_iarna = 0.42 ploaie_primavara = 4.05 ploaie_vara = 0.11 ploaie_toamna = 5.99 #acum luam fiecare variabila si: ploaie_iarna = 0.42 ploaie_anuala += ploaie_iarna ploaie_primavara = 4.05 ploaie_anuala += ploaie_primavara ploaie_vara = 0.11 ploaie_anuala += ploaie_vara ploaie_toamna = 5.99 ploaie_anuala += ploaie_toamna #acum printam: print ploaie_anuala si vom avea rezultatul ========ADEVARAT SAU FALSE======== In Python, a = True, b = False # Sunt X si am 13 ani. # Imi place informatica. # Am 20 de ani si vreau sa programez. age_is_25 = False name_is_x = True print age_is_25 --> daca facem asta ne va da "False" ==STR== float1 = 1 float 2 = 5 suc = float1 * float2 print "Sucul a costat" + str(suc) + "lei." deci, str ne scurteaza din cod Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackson Brooklyn Posted March 21, 2018 Share Posted March 21, 2018 Nu este un tutorial foarte corect si nici unul foarte explicit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts