Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

[15 aprilie] 1912 - naşterea lui Kim Ir-sen


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

No food and public executions: One woman's life in North Korea

 

 

Kim Ir-sen s-a născut pe 15 aprilie 1912, într-o Coree aflată sub dominaţie japoneză.

 

De tânăr, Kim s-a înscris în Partidul comunist chinez şi a devenit apoi unul din liderii armatei de gherilă ce lupta pentru eliberarea Coreei. Până la urmă, a preluat puterea în Coreea de Nord, stat format în 1948 şi aflat sub influenţă sovietică, şi nu a predat-o nici măcar dincolo de moarte.

 

Kim a fost prim-ministru al ţării din 1948 şi până în 1972, când s-a creat, special pentru el, funcţia de preşedinte al ţării, dar şi preşedinte al Comitetului Central al Partidului muncitorilor. La 8 iulie 1994, când Kim a murit, i s-a atribuit şi titlul de ”Preşedinte etern”, netransmisibil, într-o ceremonie la care au participat milioane de oameni ai muncii, strânşi în jurul mausoleului din Phenian, o construcţie gigantică, de 100 de milioane de dolari, în care dictatorul îşi doarme somnul de veci.

 

 

SURSĂ: Libertatea.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.