Jump to content

[17 aprilie] 1790 - moartea lui Benjamin Franklin


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru benjamin franklin

 

 

 

 

 

Astăzi se împlinesc 228 ani de la moartea lui Benjamin Franklin, unul dintre părinţii fondatori ai Statelor Unite. Franklin a fost un important om de ştiinţă, inventator, diplomat şi om politic.

 

El a inventat inclusiv ochelarii bifocali, fără de care vederea noastră nu ar fi fost poate la fel de bună astăzi. Tot Benjamin Franklin a inventat şi paratrăsnetul şi i-a uimit pe savanţii din întreaga lume cu experimentele sale în domeniul electricităţii.

 

Franklin a ajuns la aceste performanţe ştiinţifice în mare parte pe cont propriu, având în vedere că s-a născut într-o familie modestă. Tatăl său era fabricant de săpun şi de lumânări şi se afla la a doua căsătorie atunci când el a venit pe lume. Benjamin Franklin a fost al 15-lea copil al familiei care a avut, în cele din urmă, 17 copii.

 

Marele inventator a mers în copilărie la şcoală doar doi ani, dar a citit mult şi a învăţat aritmetica, navigaţia şi gramatica.

 

 

SURSĂ: descopera.ro.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.