Jump to content

[19 aprilie] 1917 - naşterea lui Sven Hassel


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Sven Hassel är död | Aftonbladet

 

 

 

Sven Hassel, pe numele său Sven Pedersen, s-a născut pe 19 aprilie 1917, la Fredensborg, în Danemarca.

 

La vârsta de 14 ani a intrat în marina comercială, iar în 1937 Hassel s-a mutat în Germania pentru a se înrola ca voluntar în armată. A luptat pe mai multe fronturi, fiind rănit de mai multe ori. În cele din urmă, a ajuns la gradul de locotenent.

 

S-a predat trupelor sovietice de la Berlin în 1945 şi şi-a petrecut anii următori în diverse lagăre de prizonieri. A început să scrie prima sa carte, Legiunea blestemaţilor, în timp ce era prizonier în lagăre. În 1987, ea va fi ecranizată sub titlul Frontul terorii (The Misfit Brigade).

 

A fost eliberat în 1949, iar în 1951 s-a căsătorit cu Dorthe Jensen, soţia sa fiind cea care l-a încurajat să scrie despre experienţele sale din război.

 

Prima lui carte, Legiunea blestemaţilor, a fost publicată în 1953. În 1957, Sven Hassel a rămas paralizat şi timp de doi ani s-a luptat cu boala. După recuperare, şi-a continuat activitatea de scriitor. În 1964 s-a mutat la Barcelona, unde a trăit până la sfârşitul vieţii.

 

S-a stins la 21 septembrie 2012. De-a lungul timpului, Sven Hassel a publicat mai multe volume de mare succes internaţional, printre care: Legiunea blestemaţilor, Blindatele morţii, Camarazi de front, Gestapo, General SS, Imperiul iadului, Moarte şi viscol, Drum sângeros către moarte, Curtea marţială şi Comisarul.

 

 

SURSĂ: Nemira.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.