Jump to content

Șomajul din SUA, la cel mai scăzut nivel din ultimii 18 ani

BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

donald55319trump-605x.jpg

Angajatorii americani au creat în mai un număr mai mare de locuri de muncă faţă de estimări, iar rata şomajului a scăzut la 3,8%, cel mai redus nivel din aprilie 2000, transmit agențiile internaționale de știri.

Potrivit datelor publicate de Departamentul american al Muncii, prima economie a lumii a creat luna trecută 223.000 de noi locuri de muncă, peste cifra de 188.000 de locuri de muncă preconizată de analişti. Departamentul american al Muncii a revizuit, în sus, şi cifrele pentru lunile martie şi aprilie, când au fost create cu 15.000 de locuri de muncă mai multe decât au fost anunţate iniţial.

Rata şomajului în SUA a scăzut la 3,8% în mai, de la 3,9% în aprilie, ajungând la nivelul estimat de Rezerva Federală a SUA pentru sfârşitul acestui an.

De asemenea, salariul mediu orar, un indicator urmărit cu atenţie de Rezerva Federală a SUA (Fed), a înregistrat luna trecută un avans anual de 2,7%, de la 2,6% în aprilie. Economiştii susţin că este necesară o creştere a salariului anual de cel puţin 3% pentru ca inflaţia să ajungă la ţinta Fed de 2%.

În industrie şi construcţii au fost create 18.000 şi, respectiv, 25.000 de slujbe în mai, în timp ce în industria divertismentului au fost create 21.000 de locuri de muncă. În retail au fost create 31.000 de locuri de muncă.

SURSE: Capitaleconomica.net.

On 2/6/2018 at 12:55 PM, Machinegewehr 45 said:

A scazut de la 3,9 la 3,8. Ne-am ridicat de pe fund pe burta. Bravo ba.

astia au trilioane pt razboaie, dar nu au bani sa dee un adapost oamenilor =)) in ce lume traim?

0,1%, pentru SUA, înseamnă 325,700 persoane. Dacă presupunem că aceste persoane au câte o familie de întreţinut, o medie de 3 membri, aceasta înseamnă că aproximativ 980.000 de persoane au acum o viaţă mai decentă decât înainte. 

Investiţiile în armată şi în războaie îi permite să-şi păstreze statutul de putere mondială.

Politica şi economia nu mereu vor putea satisface necesităţile oamenilor simpli. În cazul SUA, scopul scuză mijloacele.

49 minutes ago, Auferstanden aus Ruinen said:

0,1%, pentru SUA, înseamnă 325,700 persoane. Dacă presupunem că aceste persoane au câte o familie de întreţinut, o medie de 3 membri, aceasta înseamnă că aproximativ 980.000 de persoane au acum o viaţă mai decentă decât înainte. 

Investiţiile în armată şi în războaie îi permite să-şi păstreze statutul de putere mondială.

Politica şi economia nu mereu vor putea satisface necesităţile oamenilor simpli. În cazul SUA, scopul scuză mijloacele.

Well, bugetul de aparare al SUA e de zeci de miliarde de dolari, e prea mult, are de zeci de ori mai mult decat Rusia. Se investesc milioane, chiar sute de milioane in proiecte despre religie si multe alte chestii inutile, numai eu am auzit de vreo 3-4 proiecte. Cu acei bani puteau da un adapost fiecarui om fara adapost... 

Just now, Machinegewehr 45 said:

Well, bugetul de aparare al SUA e de zeci de miliarde de dolari, e prea mult, are de zeci de ori mai mult decat Rusia. Se investesc milioane, chiar sute de milioane in proiecte despre religie si multe alte chestii inutile, numai eu am auzit de vreo 3-4 proiecte. Cu acei bani puteau da un adapost fiecarui om fara adapost... 

Nu mai e Razboiul Rece al sec. XX. Acum cat Trump e la putere, SUA concureaza pe plan economic cu celalalte puteri economice, precum China (vezi US-China trade war).

Totusi, saptamana asta s-a radicat o problema in SUA: Se estimeaza ca in urmatoarele decenii, fortele navale ale Chinei sa depaseasca pe cele americane. Astfel, exista posibilitatea ca SUA sa investeasca militar mai mult decat o face acum.

Nu cred ca statul se implica intr-atat de mult in proiectele religioase, majoritatea proiectelor date sunt sponsorizate de organizatii religioase.

Am auzit de US-China trade war, China a avut de suferit ;). Intreg NATO ar trebui sa investeasca miliarde in sisteme de atac si sa produca cat mai mult armament si sa elimine orice tine de Rusia si pe cei ce sunt cu Rusia.

parca U.K are cea mai mare flota, nu? Sau sunt eu informat gresit? 

Anyway, fuck russia!

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.