Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

5 hobby-uri care te fac mai deștept


Andrada
 Share

Recommended Posts

Din fericire, există o mulțime de alte hobby-uri care te pot avantaja să îți lărgești orizontul cunoașterii. Sigur că da; cititul de encicolpedii, zilele petrecute la simpozioane și seminarii te fac mai deștept! Problema e că activitățile de acest fel nu sunt pe placul tuturor. Va pun la dispozitie o multitudine de informații, care puse cap la cap ne dezvăluie cinci activități care te fac mai inteligent. Și încă o veste bună: o parte dintre ele sunt atât de accesibile încât nici nu e nevoie să te ridici de pe canapea.

 

 

  • Exercițiile fizice regulate

 

 

Am auzit cu toții că sportul și mișcarea fac minuni pentru forma fizică. Dar pot să ne facă mai deștepți? Se pare că da. sportul are capacitatea de a îmbunătăți abilitatea individului de a recunoaște obiectele și de a deosebi între cele familiare și mai puțin familiare, ne spun cercetatorii. Tot ele, exercitiile, eliberează în organism o proteină cu un rol important în susținerea memoriei de lungă durată.

 

  • Instrumentele muzicale

 

 

Muzica și instrumentele care o fac se dovedesc a fi aliați de nădejde pentru capacitatea cognitivă. Învățând să cânți la un instrument, vei reține informațiile mai ușor, te vei concentra mai bine și vei obține rezultate mai bune la studiu sau la muncă. Copiii care cunosc un instrument muzical dau dovadă de o mai bună coordonare verbală și viteză de procesare a datelor noi. Singur, sau cu ajutorul unui profesor, din incursiunea în tainele muzicii, nu poți să ieși decât mai câștigat. Cu cât începi la o vârstă mai fragedă, cu atât mai bine!

 

 

  • Jocurile video

 

Jocurile video nu sunt în totalitate “rele”; ele sunt un atuu în antrenarea creierului. Jocurile dezvoltă memoria, îmbunătățesc abilitățile de orientare în spațiu, strategie și mobilitate.Treizeci de minute de jocuri video pe zi cresc producția de materie cenușie.

 

 

 

  • Limbile străine.

 

Un lucru good to know, încetinește îmbătrânirea celulelor creierului și are efect pozitiv asupra memoriei. Cunoașterea mai multor limbi străine îmbunătățește funcțiile executive ale creierului, ceea ce înseamnă că sarcinile solicitante pot fi îndeplinite mai repede și mai ușor. Experimentele arată că persoanele poliglote sunt mai eficace atunci când au de rezolvat un puzzle sau de planificat sarcinile zilnice. Toate acestea datorită unei atenții dezvoltate. Nu a fost niciodată mai ușor decât în zilele noastre să înveți o limbă străină; grație aplicațiilor pentru mobil și a numeroaselor site-uri web, poți să începi studiul oriunde și oricând.

 

 

  • Lectura

 

Cititul îmbogățește vocabularul și capacitatea de a ne expima. Lectura zilnică ajută individul să fie receptiv, alert și face tare bine la imaginație. Nu trebuie să îl citești pe Proust ca să te bucuri de beneficiile lecturii. Orice articol, carte sau revistă cu informații utile e energie pentru minte.

 

 

 

Sursa

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.