Jump to content

[7 octombrie] 1900 - naşterea lui Heinrich Himmler


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Heinrich Himmlers geheimer Dienstkalender: Notizen eines Massenmörders -  DER SPIEGEL

 

 

 

 

 

Heinrich Luitpold Himmler (n. 7 octombrie 1900, München, Imperiul German – d. 23 mai 1945, Lüneburg, Zonele aliate de ocupație din Germania) a fost comandantul organizației partinice rasiste SS (Schutzstaffel) și unul dintre liderii de prim rang ai Germaniei Naţional-Socialiste. În preajma capitulării Germaniei, Himmler l-a avut ca șef numai pe Hitler în ierarhia politico-administrativă a statului. Având gradul de „Reichsführer-SS” (comandantul suprem al SS-ului), Himmler era concomitent șeful SS-ului și al Poliției Secrete de Stat, poliția politică cunoscută cu numele abreviat Gestapo.

 

În 1945, cu puțin timp înainte de sfârșitul războiului, Himmler a încercat să negocieze cu Aliații occidentali capitularea Germaniei, cerând ca el să nu fie judecat și inculpat ca lider naţional-socialist. La două săptămâni după capitularea Germaniei, Himmler a fost arestat de o unitate militară britanică și, la 23 mai 1945, s-a sinucis în timpul unei examinări medicale, strivind între dinți o capsulă cu cianură de potasiu.

 

 

SURSĂ: Wikipedia.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.