Jump to content

Top #10 Beneficii pentru Sanatate ale Proteinei din Zer


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Top #10 Beneficii pentru Sanatate ale Proteinei din Zer

 

highcompress-IMG-20190108-WA0000.jpg

 

 

Cand vine vorba de suplimente pentru cresterea in masa musculara, proteinele din zer sunt printre cele mai bine studiate din lume. Aceste studii au aratat ca proteina din zer are o valoare nutritiva ridicata, dar si numeroase beneficii pentru sanatate. 

 

 

Ce este Proteina din zer ?

 

Proteina din zer este de fapt un produs secundar al productiei de branza si se gaseste in partea apoasa a laptelui care se separa in timpul procesului de productie.

 

Dupa ce a fost separata, proteina din zer,  trece printr-o serie de etape de procesare pentru a se obtine pudra de proteina din zer si din care se realizeaza ulterior shake-uri de proteine, batoanele proteice si alte suplimente.

 

Laptele contine doua tipuri principale de proteine, zer (20%) si cazeina (80%). Si credeti sau nu, producatorii de branzeturi aruncau pur si simplu  zerul, inainte sa descopere valoarea comerciala a acestuia. 

 

Tipruri de Proteine din zer: Concentrate, vs Hidrolizate, vs Izolate

 

Piata abunda de suplimente pe baza de proteina din zer. Acestea au aceeasi sursa, proteina din zer, insa diferenta majora, consta in modul de procesare.

  • Concentratul din zer: 70-80% proteina, acest tip de proteina din zer are cea mai buna aroma si contine lactoza (zahar din lapte) si grasimi.
  • Hidrolizatul din zer: deseori denumit si zer hidrolizat, aceasta varianta din zer a fost de fapt pre-digerata, astfel incat sa poata fi absorbita mai rapid odata ce a fost administrata.
  • Izolatul din zer: 90%  proteina sau mai mult, cu un continut scazut de grasime si lactoza, totodata multe dintre substantele nutritive benefice din concentratul proteic din zer .

 

Pentru multi dintre voi, care cititi acum acest articol, cea mai buna forma de proteina din zer este  concentratul din zer, care este totodata si cel mai ieftin, dar si cel mai nutritiv, continand in mod natural substantele benefice care se gasesc in zer.

 

Concentratul din zer, are de asemenea, un gust mult mai bun, asta datorita faptului ca acersta contine mai multa lactoza si grasimi.

 

Poate pentru unii dintre voi este dificil de tolerat concentratul din zer sau poate ca va  doriti sa va mentineti aportul de grasimi si carbohidrati cat mai scazut , in cazul, o optiune ideala este izolatul din zer (sau chiar hidrolizatul).

 

 

Top #10 Beneficii pentru Sanatate ale Proteinei din Zer

 

Deci, v-ati facut o idee despre ce este proteina din zer si diferitele tipuri din proteina din zer, acum haideti sa aruncam o privire asupra unora dintre beneficiile pentru sanatate ale proteinei din zer.

 

 

highcompress-IMG-20190108-WA0001.jpg

 

 

#1 Zerul este o sursa excelenta de proteine

 

Sunt sigur ca deja ai ajuns la concluzia ca zerul este o excelenta sursa de proteine de inalta calitate, ce contine toti aminoacizii necesari si esentiali, ceea ce il face a fi un  supliment populare printre culturisti, atleti si persoane active, care doresc proteine suplimentare in dieta lor.

 

 

#2 Proteina din zer ajuta la promovarea cresterii in masa musculara

 

Cand ne dorim sa crestem in masa musculara, proteina din zer s-a dovedit a fi mai bine la acest capitol  comparativ cu alte proteine, cum ar fi proteina din  soia si cazeina, facandu-l favorit printre culturistii si persoane active.

 

 

#3 Proteina din zer imbunatateste protectia antioxidanta a organismului

 

Antioxidantii lupta  impotriva procesului de oxidare in organism, care, la randul sau, ajuta la reducerea riscului de diferite boli cronice. Exista diversi antioxidanti, dar unul dintre cei mai benefici este glutationul. Glutationul este produs de organism (spre deosebire de majoritatea antioxidantilor, ce vin din alimentatia noastra), iar productia sa este determinata de mai multi aminoacizi, dintre care unii sunt adesea in cantitati limitate, cum ar fi cisteina. Deci, o nutritie bogata in cisteina, cum ar fi proteina din zer, poate contribui la cresterea apararii antioxidante a organismului.

 

 

#4 Proteina din zer poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale

 

Au fost efectuate unele studii care au legat produsele lactate cu tensiune arteriala redusa. Acest lucru a fost atribuit unei familii de peptide bioactive gasite in lactate, cunoscute sub numele de "inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei" (inhibitori ai ACE). Acesti Inhibitorii ACE se gasesc in proteina din zer si se numesc lactokinine. Prin urmare, datorita peptidelor bioactive ce se gasesc in zer, persoanele cu tensiune arteriala crescuta (hipertensiune arteriala) pot beneficia de pe urma acestora, putand ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

 

 

#5 Proteina din zer poate avea efecte benefice asupra grasimilor din sange

 

Colesterolul ridicat, in special colesterolul LDL, poate creste riscul de boli de inima. Studiile au aratat ca suplimentarea pe termen lung cu proteine din zer poate duce la scaderea nivelului de colesterol din organism, totusi, dovezile sunt foarte limitate in acest moment, fiind necesare studii concludente si suplimentare inainte de a se putea formula concluzii. Intr-unul din studiile efectuate, participantii supraponderali au primit 54 de grame de proteina din zer pe zi, timp de 12 saptamani, ceea ce a dus la o reducere a cantitatii totale de colesterol LDL.

 

 

#6 Proteina din zer poate ajuta la scaderea in greutate

 

Cand vine vorba de scaderea in greutate, administrarea de proteine este o bine-cunoscuta strategie de slabire. Unele studii au aratat ca proteina din zer poate ajuta la scaderea in greutate mai rapid decat alte tipuri de proteine. Prin administrarea de proteine din zer puteti contribui la scaderea in greutate prin stimularea metabolismului, care, la randul sau, va va ajuta sa ardeti mai multe calorii, zerul poate ajuta, de asemenea, la suprimarea apetitul, conducand la un aport redus de calorii si, in final, ajutandu-va sa va mentineti masa musculara cand slabiti.

 

 

#7 Proteina din zer poate ajuta la tratamentul diabetului de tip 2

 

Studiile au aratat ca proteina din zer poate fi eficienta la moderarea zaharului din sange, la cresterea nivelului de insulina si la sensibilizarea fata de efectele sale. Ca rezultat, proteina din zer  poate fi utilizata ca tratament suplimentar pentru diabetul de tip 2. Alte surse de proteina, cum ar fi cea din peste si oua, nu ofera aceleasi beneficii ca proteinele din zer cand vine vorba de tratarea diabetului de tip 2.

 

 

#8 Proteina din zer poate ajuta la reducerea inflamatiilor din organism

 

Un studiu de revizuire, foarte complex,  a constatat ca administrarea unei cantitati ridicate de proteina din zer a ajutat la reducerea nivelului sanguin al proteinei C-reactive (CRP) din sange, care este un marker-cheie al inflamatiei in organism. Inflamatia face parte din raspunsul organismului la anumite vatamari. Unele inflamatii din organism pot fi de fapt benefice, insa, in anumite conditii, inflamatia poate deveni cronica.

 

 

#9 Proteina din zer poate fi benefica pentru bolile inflamatorii intestinale

 

Studiile recente efectuate atat pe subiecti umani, cat si la rozatoare au aratat ca proteina din zer poate fi benefica pentru boala inflamatorie a intestinului. Cu toate acestea, studiile sunt inca la inceput, fiind necesare mai multe teste inainte de a se putea formula benificii concrete.

 

 

#10 Proteina din zer este foarte satioasa ajutand la reducerea senzatiei de foame

 

Proteina din zer va poate ajuta sa va simtiti satul, fapt ce ajuta la suprimarea poftei de mancare si a dorintei de a manca intre mese. Deci, daca tineti vreo dieta pentru a slabi sau daca pur si simplu incercati sa consumati mai putine calorii, proteina din zer va este de ajutor, fiind foarte satioasa, fiind un supliment nutritiv util pentru slabire.

 

 

Sursa: naturalplus.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.