Jump to content

Iohannis, explicând de ce a numit-o premier pe Dăncilă: "Nu am bănuit că e aşa"

BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru iohannis dancila

În conferința de presă de miercuri seară, de la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a spus că a numit-o pe Viorica Dăncilă premier pentru că, după 10 ani la Bruxelles, în calitate de europarlamentar, ar fi trebuit să știe „cum funcționează o democrație”.

Întrebat fiind de un jurnalist dacă regretă numirea Vioricăi Dăncilă, președintele a spus:

„Nu am bănuit că e așa. Mi s-a prezentat o doamnă din PSD și am bănuit că 10 ani la Bruxelles a văzut cum funcționează o democrație. Nu am cunoscut-o înainte și recunosc că e o megadezamăgire evoluția către un premier antidemocratic. Din acest punct de vedere, ca rezultat final, pot spune că îmi pare rău. Dar la acel moment, să ne amintim, era o majoritate puternică în Parlament, care nu putea fi contestată. Eu încă din campania din 2014 am spus că voi respecta litera și spiritul Constituției. Când a existat o majoritate puternică și a propus un candidat fără probleme penale și fără antecedente antidemocratice, am considerat că poate fi desemnată. Nu am prevăzut evoluția anterioară.”

SURSE: Digi24AK-24DC NewsObiectiv de Suceavaziare.comAntena 3RealitateaPodul.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.