Jump to content

Ce taxe turistice ai de plătit când iți faci concediul în Europa


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Ce taxe turistice ai de platit cand iti faci concediul in Europa

 

Ce taxe turistice ai de platit cand iti faci concediul in Europa

 

 

Tarifele speciale, aplicate turistilor, devin o normalitate in majoritatea statelor europene. Mai jos, taxele prevazute pentru cateva dintre cele mai vizitate tari de pe continent, potrivit LoveMoney.
 

Austria

Austra a decis plata unei nopti in plus, drept taxa de cazare, raportata la zona in care turistul se afla. Copiii sub 14 sau 15 ani sunt scutiti de aceasta taxa. In prezent, taxa de turism este, in medie, intre 0,36 si 3,2 euro pe persoana pe noapte la hotelurile din Viena.

 

Belgia

Belgia a stabilit o medie a taxelor turistice, care variaza in functie de oras.

In Antwerp exista o taxa fixa de 2,39 euro pe persoana, pentru fiecare noapte petrecuta in hotel. In Bruges, taxa este in valoare de 2,12 euro si cuprinde toate cheltuielile hoteliere. Taxa din Gent este de 3 euro pe noapte. Hotelurile aleg cum sa incaseze suma, fie in plata pe zi a cazarii, fie sub forma de supliment. Bruxelles a introdus o taxa pe camera, pe noapte, in functie de dotarile hotelului.

 

Bulgaria

In Bulgaria, taxele se incadreaza intre 0,2 si 1,4 leva (0,39- 2,74 euro), dupa locatia si clasificarea hotelului. Spre exemplu, la Sofia Hilton, unul dintre cele mai importante hoteluri, taxa ajunge la 1,31 leva pe persoana pe noapte.

 

Franta

Taxa de sejur sau taxa turistica, stabilita pe persoana, pe noapte, variaza in raport cu standardul si calitatea cazarii. Media taxelor este cuprinsa intre 0,50- 4 euro, iar in Paris exista un supliment de 15% din taxa propriu zisa, ceea ce echivaleaza cu o suma intre 0,23- 4,60 euro pentru orice turist. Cu toate acestea, copiii sub 18 ani nu platesc taxa.

 

Germania

Taxa de Cultura sau Taxa de Pat sunt denumirile pe care Germania le utilizeaza pentru turistii sai. Taxele turistice variaza intre 0,50 - 4 euro pe persoana pe noapte sau cumuleaza 7,5% din totalul facturii de cazare. Din nou, costurile sunt calculate din punct de vedere al locatiei, pretului pe camera, etc. Exista, insa, si orase care inca nu au introdus taxa turistica, precum Munchen.

 

Grecia

In Grecia, primele taxe turistice au fost impuse incepand cu anul 2018. Taxa poate fi achitata cash sau card la momentul check-in-ului in unitatea cu pricina. Costurile sunt stabilite dupa cum urmeaza: 0,50 euro pe persoana pe zi pentru hotelurile cu una sau doua stele, 1,50 euro pentru hotelurile cu trei stele, 3 euro pentru hotelurile cu patru stele si 4 euro pentru hotelurile cu cinci stele.

 

Italia

Taxa variaza de la oras la oras, in functie de standardul hotelului si de numarul zilelor de cazare, de obicei, cu exceptii pentru copii. Spre exemplu, in Roma taxa se incadreaza intre 3 si 7 euro pe persoana pe zi, pentru un sejur mai mare de 10 zile. Copiii sub 10 ani sunt scutiti de aceasta taxa.

 

Spania

In Ibiza sau Mallorca impactul costurilor turistice a inceput inca din 2017. In timpul sezonului, un turist poate plati pana la 4 euro pe persoana pentru o zi. Taxa se micsoreaza cu pana la 50% daca sejurul depaseste 8 zile pe insula. De asemenea, exceptand aceasta taxa pentru insule, Spania a introdus si un cost suplimentar pentru vizitarea Cataloniei. In Spania, exceptia este data de Insulele Canare, ce nu au stabilit inca o taxa turistica.

 

Romania

In Romania suplimentul turistic poarta numele de taxa hoteliera. Aceasta reprezinta 1% din costul cazarii pentru fiecare noapte. Cu toate acestea, daca rezervarea este facuta intr-un resort turistic, taxa se aplica doar pentru prima noapte, iar turistii sub 18 ani nu sunt nevoiti sa achite.

 

Potrivit unor declaratii ale Gabrielei Firea din 2019, aceasta taxa de turism ar urma sa creasca la 2% din veniturile de cazare pentru fiecare zi de sejur pentru Bucuresti. Potrivit primarului Capitalei, banii suplimentari din cresterea taxei vor fi folositi pentru activitati de promovare si marketing ale orasului. Firea se asteapta astfel la o crestere a numarului de turisti in capitala, cresterea duratei de sedere a turistilor, cresterea veniturilor obtinute din turism, etc.

 

Venetia

Anul 2020 aduce o crestere de 10 euro pentru turistii care viziteaza Venetia cu scopul evitarii supraaglomerarii. Desi trebuie oficial aprobata, taxa este gandita incepand cu luna iulie a anului curent. Taxa poate varia intre 3 si 10 euro, in functie de sezon. Aproximativ doua treimi dintre turistii din Venetia sunt calatori de o zi (croaziere, etc), care nu prea ajuta economia orasului. In plus, acestia produc foarte multe deseuri. In cazul turistilor care si-au platit deja vacanta, acestora li se vor cere bani in plus la check in sau check out in unitatea de cazare aleasa.

 

 

Sursa: wall-street.ro

Edited by uS DeviL
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.