Jump to content

MSI GT76 Titan review: un laptop care rivalizează performanţa PC-urilor high-end


 Share

Recommended Posts

Termenul de „desktop replacement” este folosit de multă vreme pentru a descrie laptop-uri mari, grele şi puternice, capabile (cel puţin în teorie) să înlocuiască un computer de tip „turn”. Acestea sunt de obicei echipate cu cele mai puternice componente disponibile pe piaţă, însă de multe ori performanţa lor nu se ridică la nivelul aşteptărilor, întrucât Intel şi NVIDIA ofereau de obicei cipuri „mobile” chiar şi pe aceste variante. De câţiva ani însă, anumite companii aleg să folosească chiar componente desktop pentru construirea acestor „mamuţi”, iar MSI fix asta a făcut cu GT76 Titan. 

image.jpeg.228ec5dcbd5faac151fc5bea44fb2e6c.jpeg

Prezentare

M-am obişnuit în ultima perioadă să primim laptop-uri spre testare în cutii din ce în ce mai mici şi mai subţiri, aşa că atunci când am primit cutia lui MSI GT76 am rămas puţin... surprins. Da, acesta este un „desktop replacement”, dar nu este atât de mare încât să necesite o cutie de două ori mai groasă decât a altor laptop-uri similare. Nu?

Ei bine, există un motiv destul de bun pentru care MSI a realizat o cutie atât de mare. Pentru că a integrat un procesor foarte performant în acest sistem, compania a trebuit să găsească o soluţie pentru a putea alimenta hardware-ul, şi nu la frecvenţe stock, ci la frecvenţe de overclocking, atât pentru procesor, cât şi pentru GPU. Astfel, în cutia lui GT76 se găseşte laptop-ul protejat bine de bucăţi din spumă, cât şi o altă cutie în care sunt găzduite cele DOUĂ adaptoare de priză.

 

Acesta nu este nicidecum primul laptop care vine echipat cu două „cărămizi” în cutie, însă de obicei vorbim despre una de „performanţă înaltă”, care este folosită pentru gaming şi aplicaţii pretenţioase şi despre una „low power” pentru momentele în care iei laptop-ul după tine şi nu ai nevoie de GPU. În cazul „monstrului” de la MSI, cele două alimentatoare nu sugerează în niciun caz portabilitate. Fiecare dintre acestea oferă 230W de putere, iar ambele funcţionează tot timpul în paralel. Nu ai opţiunea de a folosi un singur alimentator, întrucât cablurile lor sunt îmbinate la capăt cu o mufă dublă. Practic, avem un laptop cu alimentatoare „siameze”.

Pentru a se asigura că utilizatorii nu vor încerca să le conecteze independent, MSI a creat şi un adaptor pentru acestea. Este vorba despre un „dongle” care face conversia de la cele două mufe de alimentare cu câte patru pini la o mufă proprietară de alimentare, similară în design cu un DisplayPort, dar ceva mai subţire. Acesta este primul laptop pe care l-am avut spre testare care se încarcă EXCLUSIV prin intermediul unui „dongle”.

image.jpeg.7ae39cac01227ec8fd07b28144c1b155.jpeg

Având în vedere cele două adaptoare de priză şi dimensiunile mari ale lui MSI GT76, este greu de crezut că cineva îl va purta într-un ghiozdan. Ai mai degrabă nevoie de o valiză Pelican, care să aibă un mâner ţeapăn, care să nu cedeze de la greutate. Este vorba despre un laptop de 4,2 kg, gros de 4 cm şi care trebuie cărat alături de două adaptoare de priză care în total încă 2 kilograme cu tot cu cablurile de priză. Slabe şanse ca cineva să meargă prin oraş cu aproape 6,5 kg de laptop cu ecran de 17” în fiecare zi.

Totuşi, acesta are cam tot ce îi trebuie pentru a înlocui un desktop destul de puternic. Avantajul? Spaţiu mai mic ocupat pe birou, acesta fiind deja echipat cu tastatură, ecran şi toate componentele necesare, dar şi posibilitatea de a-l muta mai uşor şi mai rapid, la nevoie. Dezavantajul? Preţul, desigur. Deşi, dacă doreşti să echipezi un computer desktop cu componente similare, este posibil să nu faci economii foarte mari la final când pui la socoteală un monitor de 240 Hz, două SSD-uri de viteză mare de 1 TB fiecare în RAID0 şi licenţa de Windows.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.