Jump to content

Cat de mult ne ajuta suplimentele la sala?

Kimbal
 Share

Recommended Posts

M-am gandit sa fac un topic in care sa va vorbesc despre suplimente. Multa lume cand ma vede incepe sa vorbesca aiurea ''esti dopat'', ''esti prea mare, nu-mi place'', ''daca luam doze ca tine, eram dublu'', ''daca nu luai doze, erai 0'' etc. culmea, aceste replici vin din partea oamenilor care habar nu au de fitness/culturism si nutritie. Multa lume confunda suplimentele nutritive cu DOPAJUL (substante anabolizante: steroizi, hormoni etc.). Da este adevart, folosesc suplimente, dar niciodata nu am folosit substante ilegale (dopaj), 1: pentru ca sunt nesanatoase, 2: pentru ca sunt ilegale si poti avea dosar penal pt. detinere de asemenea substante. Suplimentele sunt doar SUPLIMENTE ALIMENTARE, mai pe romaneste: suplimentezi anumiti nutrienti pe care iti este greu sa-i iei din alimente, de exemplu CREATINA.

Creatina se gaseste in multe alimente dar in cantitati mult mai mici. Daca iau creatina inseamna ca ma dopez? NU! Categoric NU, suplimentele alimentare nu-ti ofera un avantaj anabolic precum iti ofera steroizii (nu-ti creste performanta la fel de mult).

Industria suplimentelor este una uriasa, firmele de suplimente au profit de miliarde de euro anual doar pentru ca lumea le intelege gresit. Suplimentele NU te ajuta sa cresti in masa musculara! Suplimentele te ajuta doar sa te refaci mai repede dupa efort, iar prin faptul ca te antrenezi mai des si mai intens, rezulta cresterea in masa musculara. 

Recomand suplimentele? 

Da, le recomand doar in cazul in care ti le permiti. Deci daca stai prost cu banii, nu-i nevoie sa faci sacrificii ca sa-ti cumperi suplimente, poti avea 95% din rezultate si fara suplimente, doar cu un plan alimentar bine pus la punct.

Ce suplimente recomand in functie de cat de importante sunt:

1. CREATINA

Creatina se gaseste in mai multe alimente dar in cantitati mult mai mici. Creatina MONOHIDRATA este cel mai studiat suplimente alimentar de pe piata, este cel mai sigur si are cele mai bune rezultate. 

Ce face creatina?

Creatina ofera energie si forta in timpul antrenamentului deoarece ajuta la o mai buna procesare a principalei surse de energie preferata de catre corp: CARBOHIDRATII.

2. MULTI-VITAMINELE

Recomand un complex de vitamine mai ales daca nu va plac legumele si fructele.

3. Praf proteic din ZER

Ca sa mai schimbi rutina zilnica de carne, carne, carne...e ok sa bem un shake de proteine ocazional. Il recomand deoarece vine intr-o multime de arome care pot inlocui o masa de tip ''cheat'' (dulcuri procesate).

Astea sunt cele 3 suplimente pe care eu le folosesc, sunt foarte SANATOASE, nu exista niciun risc la care va expuneti daca le consumati, sunt legale, nu sunt dopaje deci se pot folosi si de catre sportivii de performanta. Nu ma intelegeti gresit, aproape toate suplimentele sunt bune dar eu pe astea le recomand.

Pentru planuri ONLINE de antrenament si nutritie, PM! 

Sursa: Text propriu

Edited by Kimbal

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.