Jump to content

Problema laptop

Recommended Posts

Problema se intampla doar atunci cand intri intr-un joc sau si cand umbli mai mult pe laptop?

In cazul in care se inchide la simpla navigare pe laptop, poti incerca sa achizitionezi un cooler extern pentru laptop pentru racire suplimentara. Ar putea ajuta.

Daca se inchide cand intri intr-un joc, aici e discutabil. Depinde ce componente ai si pe ce joc doresti sa joci. Spre exemplu daca ai 2GB Ram cu o placa video integrata si un Intel Pentium si vrei sa intri pe The Crew 2 spre exemplu automat laptopul nu o sa faca fata si cel mai probabil, tehnic vorbind, procesorul se supra-incalzeste si coolerul nu poate raci procesorul si automat da crash si se inchide. Astept un reply in care sa imi spui in care din situatiile prezentate mai sus se incadreaza.

'intru ce orice joc si dupa mi se inchide laptop-ul'

Deci daca nu se inchide la simpla utilizare a calculatorului indiferent de timpul de lucru inseamna ca nu ar trebui sa fie o problema din piese.

Componentele sunt destul de bune si ar trebui sa duca Sa:Mp si pe un modpack mai bun.

Daca se inchidea tot timpul putea sa fie din cauza alimentarii sau din cauza cooler-ului dar, in situatia de fata ti-asi recomanda urmatoarele solutii:

1. Folosirea unui suport cu racire activa - se gasese de cumparat in magazinele online de specialitate si este prevazut cu doua ventilatoare pentru combaterea caldurii.

2. Efectuarea unei curatari profesionale - Laptopul o sa fie desfacut, se vor curata ventilatoarele de praf, o sa se inlocuiasca pasta termoconductoare de pe procesor cu una proaspata, de cea mai buna calitate. Aceasta curatare trebuie efectuata intr-un service. (Cel mai bine il duci in reprezentanta)

Inainte de a face aceste lucruri care necesita bani recomand sa incerci un reinstall de windows. Poate este o problema la nivel de software, nu de hardware. 

Cel mai sigur este de la supraîncălzirea procesorului, probabil nu i s-a pus pasta termoconductoare pe toată suprafaţa procesorului sau poate nu are deloc, încearcă să iei un cooler, mai ieftin de preferat, la vreo 20-30 de lei şi vezi dacă poţi juca, dacă nu du-te la cei de la eMAG şi vorbeşte cu ei, că ţi se supraîncălzeşte procesorul şi îţi cedează în timp ce te joci jocuri vechi, din 2004.

Salut. Sunt sigur in proportie de 95% ca este vorba de o supraincalzire a procesorului.

Iti recomand in prima faza sa iti achizitionezi un cooler extern si sa duci laptop-ul la un service sa-ti schimbe pasta termoconductoare.

Daca esti bazat pe domeniul de hardware si ai sculele necesare ti-o poti schimba si tu dar daca nu te pricepi foarte bine, nu-ti recomand.

Ramane la latitudinea ta ce cooler iti achizitionezi dar eu unul iti recomand un cooler mai bun pentru a nu avea probleme pe viitor si sa ofere o temperatura cu adevarat optima procesorului. 

Din ce am analiza piata sunt coolere foarte bune cu 2-6 ventilatoare la preturi optime cuprinse intre 30 si 150 de ron.

Daca ai facut aceste lucruri si vezi ca temperatura procesorului nu este optima, poti incerca un update de BIOS deoarece poate sa fie si un dereglaj la nivel de software.

Daca cauti pe site-ul 'Lenovo' am observat ca gasesti o lista a driverelor, inclusiv cel de 'BIOS/UEFI'

Mult succes!

Edited by Snipi

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.