Jump to content

S-a aflat cifra oficială a datoriilor lui Dinamo! Ministerul de Finanțe i-a dat dreptate lui Ioan Andone


LorenaRx
 Share

Recommended Posts

Dinamo se afundă în datorii de la venirea investitorilor spanioli, în frunte cu Pablo Cortacero, deși echipa s-a menținut pe linia de plutire pe terenul de fotbal.

image.thumb.png.8d67fa91f76bcecc7fefa91f661e5ff7.png

Fanii au susținut echipa, însă fără să rezolve marile probleme financiare. Iar vestea primită de la Ministerul de Finanțe nu este deloc una care să aducă liniște în Ștefan cel Mare.

 

Au fost publicat datele financiare ale DINAMO 1948 S.A, bilanț de la sfârșitul anului 2020, iar la sfârșitul anului 2020, datoriile lui Dinamo erau de 29.777.473 lei, ceea ce  înseamnă 6.050.000 de euro, scrie doardinamo.ro. 

 

Veniturile au fost de 16.371.316 lei, adică 3.320.000 de euro. În schimb, cheltuielile au fost de 21.902.166 de lei, adică de 4.450.000 de euro. Astfel, așa cum era de așteptat, societatea a ieșit în pierdere, mai exact cu puțin peste 1.100.000 de euro.

 

Dar la această sumă se cumulează datoriile către jucătorii care au câștigat litigiile cu Dinamo, precum Borja Valle și Rene Roman Hinojo.

 

Astfel că datele îi dau dreptate lui Ioan Andone, cel care estimase că alb-roșiii au datorii de cel puțin 7 milioane de euro.

”Ce iei de șapte milioane de euro la Dinamo?” Motivul pentru care niciun finanțator nu se bagă la gruparea ”câinilor”

Ioan Andone, Mircea Lucescu și Ionuț Lupescu au fost la un pas să preia Dinamo de la spaniolii reprezentați de Pablo Cortacero.

Însă când s-a ajuns la detalii, Andone a rămas mască atunci când a văzut datoriile.

 

"Eu discut foarte mult și cu Ionuț Lupescu situația lui Dinamo. Acum pot să o spun public. La un moment dat am avut intenția să intru cu bani și să cumpărăm de la spanioli. Eu eram unul dintre ei. Nea Mircea Lucescu mai era.

Datoriile lui Dinamo l-au șocat pe Ioan Andone: "Asta e informația mea"

Deci nu era problema banilor. Dar ce facem cu datoria de 7 milioane? Nu sunt la Negoiță, sunt la ANAF, la terți. 38 de milioane de lei. Ce faci cu astea? Ne vindem casele, ce facem?

 

Unele datorii sunt la Negoiță, să zicem că te duci și te mai acceptă să le eșalonezi. La Negoiță sunt unu-două milioane, nu știu, cam acolo. Păi nici nu sunt puse alea cu jucătorii spanioli care s-au dus la UEFA.

 

Au de plătit încă doi ani. Deci 38 de milioane are datorii Lotus Internațional, asta e informația mea. Aia e problema. Nu e problema la 500.000 de euro.

 

Cine mai intră să plătească? Că nu plătești 7, dar plătești două-trei. Cu Negoiță mai eșalonezi, mai dai bani și la ANAF, aia e reeșalonare.

 

DDB poate să strângă 2 milioane - 2,5 milioane. Tu, dacă îți faci o echipă de primele 6, îți trebuie bani, dar poți să mai iei vreo două milioane și din drepturile TV. Sigur mai poți să strângi ceva sponsori, dacă se vede că au plecat acești șarlatani. Dar în câți ani îți plătești datoriile?", a spus Ioan Andone la Fotbal Club.

 

Sursa: digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.