Jump to content

Samsung şi LG pregătesc tehnologii pentru camerele de telefon ale viitorului: Metalens şi Liquid Lens


RW YuukiKING
 Share

Recommended Posts

 

60ed9bc167d76.jpg

 

Se pare că Samsung şi LG vor să ne ducă la următorul nivel al camerelor foto de pe telefoanele mobile, fiecare cu câte o tehnologie proprietară. Pe de o parte Samsung are tehnologia Metalens, care reduce grosimea camerelor de pe telefoane, iar LG Innotek vine cu o nouă versiune de Liquid Lens.

 

Una dintre marile provocări la ora actuală în zona smartphone este integrarea unei camere performante pe un smartphone fără ca ea să fie protuberantă la modul exagerat. Ne uităm la Galaxy S20 Ultra şi Xiaomi Mi 11 Ultra şi vedem ce module uriaşe au. Deja S21 Ultra a adus o îmbunătăţire faţă de predecesor. Samsung vrea să facă progrese mai mari de atât, astfel că a dezvăluit că lucrează la tehnologia Metalens, care va face camerele foto de smartphone şi mai subţiri.

 

Un oficial al ramurii Samsung Electro-Mechanics a vorbit la evenimentul Nano Korea 2021, afirmând că Metalens este un sistem de lentile plate care foloseşte particule nanometrice în locul lentilelor curbate pentru a curba undele luminoase. Tehnologia poate înlocui un sistem complex de 5-6-7 lentile cu una singură, micşorând considerabil modulele foto.

 

liquid%20lens.jpg

 

 

Un studiu Harvard din 2016 prezenta această tehnologie în faza incipientă. Implică un strat de cuarţ transparent, mai subţire decât un fir de păr uman acoperit cu milioane de protuberantă de dioxid de titaniu. Şi MIT are un proiect similar, care permite focalizarea pe obiecte chiar şi fără părţi mobile.

 

Între timp LG Innotek şi Corning au dezvoltat un sistem Liquid Lens avansat. Ambele companii au împărţit 50/50 9 brevete noi legate de lentilele lichide. E vorba despre sistemul de lentilă lichidă, controlul lentilei, curbura sa şi altele de genul. O lentilă lichidă include un ansamblu din vinil care concentrează un material lichid folosindu-l ca lentilă.

 

Curbura lichidului se schimbă prin aplicarea unui curent electric. Lentila nu se mişcă pentru a schimba lungimea focală, ci îşi modifică curbura prin aplicarea de curent, micşorând modulele foto, exact ca tehnologia Samsung de mai sus. Vorbim de ani buni de Liquid Lens, dar încă nu am văzut o companie adoptând tehnologia.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.