Jump to content

Sunt nou (nickname: C.E.S)


C.E.S
 Share

Recommended Posts

Am venit nou pe sv asta... nickname: C.E.S
 
Sunt o persoană specială.❤
Mă trezesc în fiecare zi cu o alarmă vibratorie sau un semnal luminos, care uneori devine intolerabil.
Ma uit la televizor, dar nu cu sunet discord si skype, dar folosesc subtitrari sau ma uit la un interpret.
Pe mișcările mele sau pauza de prânz, singur cu prietenii mei pe Facebook, telefon, Facetime ... Mobilul meu este salut.
Nu aud putin sunetul de vânt, de păsări, de ploaie sau de melodie, dar ceea ce nu-mi poate aprecia urechile, ochii mei le văd. Acesta este elementul meu cel mai prețios personal. Aceasta este fereastra sufletului meu. Și mâinile mele sunt podul care mă conectează la lume, le folosesc pentru a vorbi, a scrie, a înțelege și a-mi exprima gândurile, care nu sunt atât de diferite de ale voastre. Suntem la fel, nu regret că nu pot să aud putin și să vorbesc ca tine.
Nu sunt ca tine, dar nu sunt prost. Aș putea să fiu greșit, o eroare este umană, dar dacă greșesc pentru că nu am reușit, și dacă nu am făcut-o, este pentru că nu am făcut niciun efort să explicăm sau pentru că nu ți-ai explicat bine, dar asta nu mă face ridicol.
Pot să vorbesc. Unii mă înțeleg. Alții ... nu. Uneori este greu de înțeles, așa cum nu înțelegeți chinezii
Adică, în felul meu, vreau să spun, în felul meu. Dar eu fac aceleași lucruri ca și tine: să studiezi, să muncești, să călătoriți, să conduceți, să jucați, să jucați sport, să vă căsătoriți și să deveniți părinți sau oameni de știință etc.
De fapt, am o viață și alerg ca tine!
 
Îmi doresc ca oamenii să înțeleagă faptul că surzii au o viață la fel ca și a lor și poate se descurcă la fel ca un om normal, cu diferența că nu aud. În societatea românească este o problemă, pentru că nu se vede ce este cu adevărat în lumea surzilor. Mulți cred că a fi surd/surdo-mut înseamnă a fi analfabet. Așa cred ei. Dar în dicționar nu se spune așa ceva, a fi surd înseamnă să ai o pierdere de auz, iar ”mut” înseamnă că nu ai voce. Nu suntem analfabeți. Nouă nu ne place să fim numiți surdo-muți, ci doar surzi. Așa cum este peste tot. Va pup pe toti si te respect mare pe toti!
Edited by C.E.S
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.