Jump to content

Timp rămas până la Black Week

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Black Week a început!

Pentru detalii complete despre promoție click aici

[Tutorial PHP] Functie PHP pentru codare si decodare parole asemanatoare cu MD5

iza
 Share

Recommended Posts

Astazi am sa va prezint o functie asemanatoare cu MD5, doar ca ne ofera posibilitatea de a cripta si de a decripta o parola sau orice alt fel de text.

De mentionat faptul ca, pentru a utiliza aceasta functie, aveti nevoie de pachetul php-mycrpt instalat.

Functia pentru criptare este urmatoarea:

function codare($valoare) {
    $cheie_criptare_decriptare = "cheia_mea_secreta";
    $valoare_codata = base64_encode(mcrypt_encrypt(MCRYPT_RIJNDAEL_256,md5($cheie_criptare_decriptare),$valoare,MCRYPT_MODE_CBC,md5(md5($cheie_criptare_decriptare))));
    return($valoare_codata);
}

Functia pentru decriptare este urmatoarea:

function decodare($valoare) {
    $cheie_criptare_decriptare = "cheia_mea_secreta";
    $valoare_decodata = rtrim(mcrypt_decrypt(MCRYPT_RIJNDAEL_256,md5($cheie_criptare_decriptare),base64_decode($valoare),MCRYPT_MODE_CBC,md5( md5($cheie_criptare_decriptare))),"\0");
    return($valoare_decodata);
}

De mentionat faptul ca, pentru a cripta si pentru a decripta un text este strict necesar ca variabila $cheie_criptare_decriptare sa fie aceasi atat la functia pentru criptare, cat si la decriptare.

$cheie_criptare_decriptare  este ca un fel de cheie, o cheie ce este utilizata asemenea unui lacat, care se inchide si se deschide cu aceasi cheie.

Pentru utilizare se foloseste in felul urmator:

Pentru codare:  codare('textul meu'); si va rezulta ceva asemanator cu acest text:  sdjsR2Tlukc1541uJqwZ4Ma6DRPKmSoMh1e6zH3/Qu4=

Pentru decodare:  decodare('TEXT_CODAT'); , unde  TEXT_CODAT este inlocuit cu rezultatul criptari anterioare, spre exemplu  sdjsR2Tlukc1541uJqwZ4Ma6DRPKmSoMh1e6zH3/Qu4=, astfel, functia trebuie sa arate asa:  decodare('sdjsR2Tlukc1541uJqwZ4Ma6DRPKmSoMh1e6zH3/Qu4='); si in rezultat vom avea:  textul meu .

Edited by iza

1. Titlurile topicurilor din aceasta sectiune pot fi de 3 feluri: tutorial, creatie sau ajutor. Exemplu:
  2. [Tutorial PHP] Afisarea ultimei erori MySQL.
  3. [Creatie Javascript] Meniu.
  4. [Ajutor PHP] Parse error: parse error, unexpected ...

De aceasta data nu te voi sanctiona, dar la urmatoarea abatere nu te iert. Ai grija pe viitor! 

P.S @iza: Dai edit la topicuri pana mai poti.

Edited by Nic

• Tupi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.