Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Copiii care nu împlinesc 6 ani până la 1 septembrie și care au mers la grădinița se pot înscrie în clasa pregătitoare.


PokerTHK
 Share

Recommended Posts

dreamstime_s_57852631.jpg

 

Înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2022 și care au frecventat grădinița se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza recomandării eliberate de grădiniță, potrivit unui document în lucru obținut de Edupedu.ro. Menționăm că această prevedere s-a aplicat și anul trecut, după ce a fost eliminată evaluarea psihosomatică pentru copiii care au mers la grădiniță.

Articolul 6 alineatul (1) al documentului în lucru prevede că acești copii pot fi înscriși în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este unul corespunzător: „Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător”.

Cei care au frecventat grădinița și fac 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 ianuarie 2022 pot fi înscriși la școală pe baza unei recomandări eliberate de grădiniță: „În situația copiilor menționați la alin. (1) care au frecventat grădinița, înscrierea în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza recomandării eliberate de unitatea de învățământ cu nivel preșcolar.

Solicitarea de eliberare a recomandării prevăzute la Anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezenta Metodologie  poate fi depusă direct la unitatea de învățământ sau transmisă prin poștă/mijloace electronice. La solicitarea părintelui, unitatea de învățământ cu nivel preșcolar poate transmite recomandarea și prin poștă cu confirmare de primire sau prin mijloace electronice.”

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.