Jump to content

Streaming-ul de jocuri prin Xbox Game Pass este acum compatibil si cu Steam Deck


Daniel Negoi
 Share

Recommended Posts

Xbox Game Pass pe Steam Deck

 

Trebuie să-i dai Cezarului ce-i al Cezarului și să accepți faptul că Steam Deck este una dintre cele mai versatile și mai interesante console din ultima vreme. Valve lucrează intens să aducă tot mai multe jocuri pe handheld-ul său, iar dacă unele nu merg, well, nu-i problemă, pentru că Gabe Newell este pregătit oricând să primească Xbox Game Pass cu brațele deschise, fie prin Steam, fie prin alte mijloace.

 

Și uite că acele mijloace și-au făcut apariția, pentru că Microsoft a făcut o șmecherie săptămâna asta. Compania a anunțat că a lansat o nouă versiune beta a lui Edge pentru Linux. Aceasta îi va lăsa pe utilizatori să acceseze Xbox Game Pass și să se joace în cloud prin intermediul browserului. Adică, deși nu vei putea descărca pe Steam Deck, să zicem, Halo Infinite (din cauza unor chicițe cu softul anti-cheat), îl vei putea juca pe consola portabilă prin Edge.

 

Tare, nu? Da, este, dar există și o mică problemă. Procesul de instalare a acestei versiuni de Edge nu este tocmai ușor, deci va trebui să faci nițel pe Hackerman pentru treaba asta. Chiar și așa, este un început care aproape sigur va face loc unor îmbunătățiri și unor update-uri quality of life. Pașii care trebuie urmați sunt detaliați în articolul dedicat, iar alături de aceștia vin și niște instrucțiuni care îți arată cum să modifici schema de control pentru a putea corespunde butoanelor de pe Steam Deck.

 

Nu-i tocmai o veste wow din moment ce Microsoft se va dedica integrării lui Xbox Game Pass pe cât mai multe dispozitive. Deci, în viitorul apropiat vei avea cu siguranță suport pentru Game Pass și xCloud pe Steam Deck, dar și pe alte jucării. Și umblă vorba că s-ar afla în lucru și un stick de Xbox Cloud Gaming, pe care-l vei putea introduce foarte ușor în portul televizorului, ceea ce-mi aduce aminte de Chromecast-ul alor mei. Very nice!

 

sursa: sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Nathen locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.