Jump to content

Medalie de aur și trei de argint pentru elevii români la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale 2022


FROG ZEW
 Share

Recommended Posts

panaete-ceoi-2022-romania-premii.jpg?fit=820%2C615&ssl=1

 

Elevii români au obținut o medalie de aur și trei de argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI) 2022, după cum se arată pe site-ul competiției și după cum anunță unul din profesorii coordonatori, Adrian Panaete, într-o postare pe Facebook. Este “cea mai puternică competiție europeană de Informatică”, explică acesta pentru EduPedu.ro despre performanța obținută în Croația.

 

Elevii români participanți și rezultatele lor:

 

Alexandru Luchianov de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – Locul 1 și medalie de aur

 

Luca Perju-Verzotti de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” București – Locul 5 și medalie de argint

 

Andrei-Robert Ion de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – Locul 9 și medalie de argint

 

Alexandru-Raul Todoran de la Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” Orăștie – Locul 11 și medalie de argint

 

Echipa României a obținut și premiul pentru cel mai mare punctaj cumulat pe echipe, mai transmit organizatorii.

 

Olimpiada a avut loc în Croația la Varazdin și au participat în total 13 echipe din 12 țări (Croația, fiind organizatoare, a participat cu două echipe). Statele sunt: Austria, Croația, Cehia, Elveția, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ucraina. Echipa României a fost însoțită de Dan-Narcis Pracsiu – Team Leader, profesor la Colegiul Național “Emil Racoviță” din Vaslui și Ioan-Bogdan Iordache – Deputy Leader, din Craiova, fost olimpic și student la Universitatea din București.

 

“Problemele au fost de nivel ridicat de dificultate – foarte apropiat de cel de la Olimpiada Internațională, dar și de cele pe care le folosim de obicei în Barajele de selecție”, mai spune Panaete, profesor la Colegiul Național “A. T. Laurian din” Botoșani și coordonator al lotului de seniori la informatică, pentru EduPedu.ro. Elevii sunt pregătiți pe tot parcursul anului de antrenorii lor și de profesorii din școli, potrivit acestuia care remarcă și faptul că “există o schimbare de generație”: toți provin din loturile de juniori din anii anteriori. (…) Între elevii din lotul 2022, niciunul nu este de a XII-a. Sunt trei de a XI-a și unul de a X-a.

 

“România este de regulă în top la CEOI și performanța lui Alex Luchianov a mai fost atinsă de elevi din România în ediții anterioare”, subliniază Adrian Panaete.

 

Lotul pentru internațională este format din aceiași 4 elevi. Olimpiada Internațională de Informatică (IOI) 2022 va avea loc Indonezia, la Yogiakarta, în perioada 7-15 august, potrivit cadrului didactic.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.