Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

vivo X80 Lite: OS, UI, aplicaţii cu Funtouch OS 13 şi Android 13 customizabile


Leventhe
 Share

Recommended Posts

<b>vivo X80 Lite: OS, UI, aplicaţii cu Funtouch OS 13 şi Android 13 customizabile</b>vivo X80 Lite se livrează în Europa cu Funtouch OS, în vreme ce în China aşa are numitul OriginOS. Ce m-a bucurat pe mine să văd e că imediat ce am scos produsul din cutie, şi-a făcut update la Android 13, ceva ce nu vezi prea des pe telefoane midrange

 

vivo X80 Lite se livrează în Europa cu Funtouch OS, în vreme ce în China aşa are numitul OriginOS. Ce m-a bucurat pe mine să văd e că imediat ce am scos produsul din cutie, şi-a făcut update la Android 13, ceva ce nu vezi prea des pe telefoane midrange. 

 

 

Acest UI aduce extra opţiuni de personalizare la nivel de culori, cu nuanţe extrase din fundal şi aplicate la nivel de iconuri, meniuri. Pentru securitate avem cititorul de amprente integrat în ecran, unul optic, care face o treabă bună cu autentificarea. E OK la precizie şi viteza. Tot pentru securitate bifam şi Privacy Dashboard, care îţi arată ce aplicaţii au folosit ce resurse ale telefonului în ultimele 24 de ore sau 7 zile.

 

De asemenea de fiecare dacă când o aplicaţie îţi accesează microfonul şi cameră, apare un simbol dedicat verde pe ecran, sus. Navigarea în interfaţa se face prin gesturi swipe, iar telefonul aduce şi Dark Mode şi un feed de ştiri pe cel mai din stânga home screen. Widgeturile nu s-au schimbat la trecerea de la Android 12 la 13, în continuare par inspirate de grafica jocului Monument Valley şi nu au trecut la abordarea 3D Stacked de la One UI 5.0.

 

Screenshots interfață grafică vivo X80 Lite: Screenshot_20221212_035641.jpg

 

Interfaţa include un app drawer, iar porţiunea dropdown cu Quick Settings e mai puţin... inestetică decât o lăsasem pe vivo V21 şi V23. Dacă ciupim ecranul home accesăm zona de wallpaper, culori de UI, widgeturi, setări Home. Surprinzător de multe opţiuni custom pentru animaţii sunt disponibile, se merge pe customizare la fel de mult ca la telefoanele OPPO de exemplu.

 

Gamerii primesc un Ultra Game Mode, cu funcţionalitate eSports, Smooth Frame Rate, captură de ecran, DND, blocare de atingeri accidentale, alocare de resurse. Avem şi Digital Wellbeing, iar cea mai utilă aplicaţie este iManager. Ea are scanner de viruşi, criptare de aplicaţii, App Clone, ba chiar şi o zonă specială de răcire a terminalului. Printre aplicaţiile preinstalate se număra Linkedin, Easy Share, Notes, Spotify, Netflix.

 

Aş vrea să adaug şi că puteţi plusa cu 8 GB RAM virtual, ceea ce e impresionant. GB luaţi din stocarea internă. Am mai săpat puţin prin setări şi am găsit şi un widget plutitor cu shortcut-uri. Recents e afişat sub formă de carusel sau 4 aplicaţii deodată. 

 

Sursa: https://www.mobilissimo.ro/articole-telefoane/vivo-x80-lite-os-ui-aplicatii

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.