Jump to content

Scoatem din cutie tripleta Galaxy A din 2023: Galaxy A54 5G, A34 5G şi A14 5G; Care e modelul meu preferat? (Unboxing)


Leventhe
 Share

Recommended Posts

<b>Scoatem din cutie tripleta Galaxy A din 2023: Galaxy A54 5G, A34 5G şi A14 5G; Care e modelul meu preferat? (Unboxing)</b>Săptămâna trecută Samsung a lansat în România cele mai noi telefoane midrange din portofoliul său, Samsung Galaxy A54 5G, Galaxy A34 5G şi Galaxy A14 5G. E câte ceva pentru fiecare: telefon entry level, model midrange bun de gaming

 

Săptămâna trecută Samsung a lansat în România cele mai noi telefoane midrange din portofoliul său, Samsung Galaxy A54 5G, Galaxy A34 5G şi Galaxy A14 5G. E câte ceva pentru fiecare: telefon entry level, model midrange bun de gaming, filmare 4K selfie. Toate cele 3 telefoane au baterii mari, de 5000 mAh, Android 13 şi sloturi microSD.

 

Două au difuzoare stereo, două au procesor MediaTek şi două ne-au sosit pe culori sexy: lime şi lila. Le-am scos din cutie la pachet şi avem impresii pentru fiecare. Samsung Galaxy A54 costă 2319 lei, Galaxy A34 este 1709 lei, iar A14 este 925 lei.

 

Galaxy A54

 

În cutia fiecăruia dintre ele se află cablul de la USB-C la USB-C, documente şi cheiţa ce oferă acces la nano SIM şi microSD.

 

Faţă de A53, aici dispare modulul foto protuberant, cele 3 lentile ies direct din spate, după model Galaxy S23. Dintre cele 3 telefoane acesta mi se pare cel mai premium. Ai crede că e fabricat din sticlă şi metal, dacă nu ai ştii că are rama şi spate din sticlă. E mai manevrabil decât restul, la 6.4 inch în diagonală şi are certificare IP67. Spate lucios, dar fără multe amprente atrase, sau nu se văd pe versiunea Lime cel puţin.

 

Rama rotunjită mai scade din priză. Cântăreşte puţin peste 200 de grame şi ecranul său AMOLED e foarte luminos. Protejat de Gorilla Glass 5 şi cu refresh rate de 120 Hz pentru gameri. Are şi HDR10+. Procesorul e un Exynos nou, 1380 de 5 nm, un CPU octa core însoţit de 8 GB RAM şi 128 GB stocare, dar şi microSD. Parcă am avut nişte lag ici şi colo, în special în Chrome dintr-un motiv sau altul. 

 

Nu se mişcă atât de fluid pe care mi-aş fi dorit. Se descurcă OK la jocuri totuşi şi nu suferă prea mult de throttling. Bateria de 5000 mAh se încarcă la 25W, dar nu avem încărcător în cutie. E bunicică, oferă 13 ore de utilizare continuă. Primim şi difuzoare stereo, dar şi cititor de amprente în ecran, unul optic. Nu avem parte de jack audio. La conectivitate găsim Bluetooth 5.3, GPS, Wi-Fi 6, USB-C 2.0 şi 5G.

 

Samsung Galaxy A54

 

Camera selfie a rămas la 32 MP de ani buni deja, dar are avantaj că filmează 4K. În spate se află o cameră triplă, cu senzor principal de 50 MP cu OIS, PDAF şi deschidere F/1.8, alături de o cameră de 12 MP ultrawide cu deschidere F/2.2 şi unghi de 123 de grade. Avem şi o cameră Macro de 5 MP, plus blitz LED şi filmare 4K. Anul trecut primeam pe A53 camera selfie de 32 MP, cameră principală de 64 MP, 12 MP ultrawide şi doi senzori de 5 MP, unul Macro şi unul Bokeh.
 

Percepţia publicului e că s-a produs un downgrade cumva, dar ştim că senzorii de 50 MP sunt mai potenţi decât cei de 64 MP, în 99% din cazuri. Pierzând senzorul Bokeh avem Portrait doar digital şi fără efecte Studio. Avem totuşi multe opţiuni, precum Pro Photo şi Video, Food, Macro, Night, stabilizare Super Steady, plus acele măşti AR Fun. Rulează Android 13 cu One UI 5.1, cu noile widgeturi, inclusiv cel de baterie, Connected Devices şi hub-ul de securitate. 

 

Mi se pare un telefon pentru vloggeri, prin prisma filmării selfie 4K şi un telefon foarte chic pe culoarea Lime, dar cam scump. Mă gândesc că A52s era 1500 lei şi camerele sale nu erau departe de ce avem aici. Sper să scape şi de lagul ocazional cu un update. Muchiile ecranului nu mă mai deranjează aşa rău ca la predecesori.

 

Trecem la un telefon în nuanţa lila, tot cu certificare IP67 şi tot cu spate şi rama din plastic şi Gorilla Glass 5 în faţă. E mai mare decât A54, ba chiar e cu 4 mm mai lung decât Galaxy S23+. E şi foarte lat, mai puţin manevrabil decât A54 cu siguranţă. Cumva fiind aşa lung, greutatea de 199 de grame e bine distribuită. Ecranul creşte la 6.6 inch, rămâne un Super AMOLED, dar capătă un inestetic breton picătură.

 

Are rezoluţie FHD+ şi refresh rate de 120 Hz. Muchiile nu mă deranjează nici aici, nu avem barbie mare. E binişor construit, îmi place că e mat, dar rama rotunjită nu e  aşa prietenoasă cu priză că una plată. Are procesor MediaTek Dimensity 1080 de 6 nm, care mi se pare că se comportă mai bine la jocuri şi la utilizarea de zi cu zi faţă de Exynos-ul de mai sus. Primim şi 6 sau 8 GB RAM şi 128 sau 256 GB stocare, dar şi slot microSD.

 

Bateria de 5000 mAh se încarcă la 25W şi nu avem încărcător în cutie. La bord avem şi difuzoare stereo şi apropo cel de sus e inclus în una dintre cele mai înguste fante pentru earpiece văzute vreodată de mine (şi aici şi pe A54). Nu primim jack audio, dar primim difuzoare stereo. Există şi cititor de amprente optic integrat în ecran. La conectivitate avem parte de Wi-Fi dual band, poate chiar Wi-Fi 6, la cât de rapid e la teste.

 

Avem şi Bluetooth 5.3, GPS, Glonass, Galileo, port USB-C 2.0. La camere nu s-a schimbat mare lucru de la predecesor. Camera selfie de 13 MP e în continuare acolo şi are plusul filmării 4K. În spate avem tot o cameră principală de 48 MP cu OIS, plus o cameră de 8 MP ultrawide, cum avea şi A33. Ştiţi părerea mea despre camerele de 8 MP ultrawide pe telefoane... mai bine lipsă. Noaptea sunt slabe, ziua au detalii soft pe lateral.
 

Samsung Galaxy A34 - Unboxing: Samsung-Galaxy-A34-Unboxing_006.jpg

 

A treia cameră e cea Macro de 5 MP. Camera are grosul opţiunilor întâlnite pe A54, deci nu rataţi nimic. Portrait tot fără Studio, dar cu măştile Fun pentru selfie. Rulează Android 13 cu One UI 5.1 şi cu 90% din funcţiile de pe S23. 

 

Mi se pare cel mai atractiv telefon din tripletă, cel mai bun pentru gaming, capabil şi pentru vlogging şi consum video pe ecranul mare. E arătos în spate, dar stricat puţin de bretonul acela mic. În secunda în care ajunge la 1700-1600 lei, ba chiar 1500 devine best buy.

 

Am ajuns şi la mezin, model entry level, cel mai ieftin telefon 5G lansat de Samsung în 2023. Din start avem un compromis la materiale, un plastic ceva mai modest. Spatele are o textură de pilă de unghii, butoanele sunt mai clicky, muchiile ecranul foarte groase. Au dispărut protecţiile Gorilla Glass şi certificările IP. E atât de lung ca e cu 4 mm mai lung decât Galaxy S23 Ultra.

 

Fabricat din plastic, el adoptă un modest ecran TFT LCD de 6.6 inch, care are rezoluţie Full HD+ şi refresh rate de 90 Hz. E slăbuţ la luminozitate, e mai bun de folosit la interior decât la exterior. Procesorul e un MediaTek Dimensity 700 de 7 nm, văzut şi pe POCO M3 Pro 5G şi pe Samsung Galaxy A22 5G, dar şi pe realme 8 5G. Sunt pieţe unde telefonul acesta vine cu un Exynos 1330 de 5 nm.

 

Are şi 4 GB RAM şi 128 GB stocare, dar şi slot microSD. Are şi lag, dar era de aşteptat. Uneori apare un mic delay, mă refer la trecerea între meniuri şi între aplicaţii. Bateria de 5000 mAh se încarcă la 15W de această dată, nu mai avem difuzoare stereo, dar revine jack-ul audio. Cititorul de amprente s-a mutat lateral, în butonul Power. La conectivitate avem Wi-Fi dual band, Bluetooth 5.2, GPS, NFC, USB-C 2.0.
 

Samsung Galaxy A14 5G - Unboxing: Samsung-Galaxy-A14-Unboxing_016.jpg

 

La camere apare primul upgrade considerabil faţă de predecesor. Acolo unde Galaxy A13 5G avea o cameră selfie de 5 MP, avem acum una de 13 MP. În spate se află o cameră de 50 MP cu PDAF şi deschidere F/1.8, plus una de 2 MP Macro şi una de 2 MP Bokeh. Filmează doar Full HD, are moduri Pro, Night, Hyperlapse. Au dispărut măştile AR Fun. Rulează Android 13, dar cu o versiune One UI 5.0 Core, adică mai Light şi fără toate funcţiile din One UI 5.0. Nici chiar Android Go totuşi, mai sus de atât. 

 

Acesta e un telefon pentru călători, bateria sa oferă lejer 2-3 zile de utilizare. E şi telefon pentru bătrâni care vor să ţină legătura cu nepoţii din străinătate, prin camera frontală upgradata, numai bună de apel video. E şi bun de consum TikTok, YouTube, socializare pe Facebook, poate şi ceva seriale şi filme, dar doar la interior. Până să clipim de 2 ori va ajunge la 999 lei şi cred că merită banii.

 

Sursa: https://www.mobilissimo.ro/unboxing-telefoane/scoatem-din-cutie-tripleta-galaxy-a-din-2023-galaxy-a54-5g-a34-5g-si-a14-5g

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.