Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Tauber a fost pusă în arest la domiciliu


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Marina Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu și se va afla sub  control judiciar

 

 

Marina Tauber, deputat al partidului condus de oligarhul fugar Ilan Șor, a fost plasată în arest la domiciliu pe un termen de 20 de zile, începând cu data de 1 mai, după ce a fost reținută pe Aeroportul Internațional Chișinău.

 

Decizia a fost luată marți, 2 mai, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în urma demersului procurorilor de a înlocui măsura preventivă de control judiciar cu arest la domiciliu.

 

Procurorii de caz susțin că au prezentat probe și dovezi clare care indică că, în perioada noiembrie 2022-aprilie 2023, Marina Tauber ar fi încălcat măsurile restrictive impuse de instanțele din Republica Moldova.

 

La rândul său, Marina Tauber a calificat decizia instanței drept una politică, insinuând că acesta ar fi „răspunsul guvernării la rezultatul obținut de Partidul Șor în UTA Găgăuzia”, acolo unde, duminică, candidatul formațiunii a ieșit în turul al doilea al alegerilor pentru funcția de bașcan al autonomiei.

 

Menționăm că Marina Tauber este cercetată penal în dosarul care vizează finanțarea ilegală a partidului condus de oligarhul fugar Ilan Șor.

 

Ea a fost reținută pe Aeroportul Internațional Chișinău, luni dimineața, în timp ce încerca să plece cu avionul spre Tel Aviv, prin Istanbul. Potrivit procurorilor, Marina Tauber ar fi încălcat mai multe condiții impuse de Curtea de Apel Chișinău la 5 ianuarie 2023, atunci când a fost plasată sub control judiciar.

 

Printre acestea se numără și faptul că deputatul Partidului Șor ar fi părăsit localitatea unde își are domiciliu, ar fi comunicat cu persoane care au tangență cu dosarul penal și nu ar fi predat pașaportul judecătorului de instrucție.

 

 

SURSĂ: InfoPrut.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.