Jump to content

Continuă declinul de pe piața tabletelor; Vânzările din 2023 au fost mai slabe decât în 2011


 Share

Recommended Posts

<b>Continuă declinul de pe piața tabletelor; Vânzările din 2023 au fost mai slabe decât în 2011</b>Tabletele au fost la mare căutare în urmă cu aproximativ 10-12 ani, după debutul primului iPad din portofoliul Apple mai exact. Vânzările au crescut treptat pe atunci, undeva în perioada 2014 atingând cel mai mare prag din istorie

 

Tabletele au fost la mare căutare în urmă cu aproximativ 10-12 ani, după debutul primului iPad din portofoliul Apple mai exact. Vânzările au crescut treptat pe atunci, undeva în perioada 2014 atingând cel mai mare prag din istorie. Treptat cererea a scăzut, dar piața s-a redresat în jurul pandemiei, atunci când oamenii căutau la nivel global device-uri mai accesibile și portabile pentru muncă on-the-go sau studii de acasă. Ei bine, acum piața este în declin, iar în 2023 pare că au fost vândute mai puține tablete decât în 2011. Mai jos am detalii.

 

Informațiile sosesc prin intermediul IDC (via statista). Pare că în 2023 au fost vândute 128.5 milioane de tablete la nivel global, în scădere față de cele 161.6 milioane de device-uri vândute în 2022. Văzând aceste date, analiștii estimează că producătorii nu vor mai prioritiza dezvoltarea și vânzarea tabletelor în următoarea perioadă. Totuși, Apple încearcă să redreseze piața în favoarea sa, recent fiind prezentate iPad Air (2024) în două variante, dar și iPad Pro, cu procesor de top M4 + display OLED excelent.

 

download%20(3)_450x450.jpg

 

După lansarea primului iPad din 2010, cele mai multe vânzări în cazul pieței de tablete au fost înregistrate în 2014, atunci când erau livrate 230 de milioane de unități la nivel global. Ulterior diagonala telefoanelor a început să crească, iar oamenii au folosit din ce în ce mai puțin acest fel de dispozitive. 

 

Screenshot_7_592x342.jpg

 

Acum nu e clar dacă piața se va redresa sau declinul va scădea. Cei mai importanți jucători de pe această nișă rămân Apple și Samsung. Compania sud-coreeană deține un lineup puternic, format atât din modele midrange, cât și high-end.

În 2023 Samsung a lansat multe tablete: Galaxy Tab A9 / A9+, Tab S9 / S9+/ S9 Ultra, dar și Galaxy Tab S9 FE și Tab S9 FE+. 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.