Jump to content

Noul Volvo EX60 ar putea fi lansat în 2025. La ce ne putem aștepta de la succesorul electric al lui XC60?


South Nubidubi
 Share

Recommended Posts

Posted (edited)

Noul Volvo EX60 ar putea fi lansat în 2025. La ce ne putem aștepta de la succesorul electric al lui XC60?

 

Viitorul SUV electric al producătorului suedez ar putea debuta chiar anul viitor. La ce să ne așteptăm de la Volvo EX60, succesorul electricu pentru XC60?

 

 

Cel de-al patrulea SUV electric de la Volvo va fi EX60, un succesor pentru XC60 care va sosi în 2025. Acesta va înlocui cel mai bine vândut model Volvo la nivel mondial, cu un volum în 2023 de 228.646 de unități. Viitorul model electric de la Volvo nu va avea de înfruntat doar Model Y de la Tesla, ci și modele precum Audi Q6 e-tron, Mercedes-Benz EQC sau BMW iX3.

 

 

Potrivit Motor1, Pentru a dezvolta o nouă platformă pentru vehiculele sale electrice, Volvo Cars a obținut un împrumut de 420 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții. Încă nu știm dacă această nou platformă va fi folosită în cazul viitorului Volvo EX60 din moment ce noul director de produs și strategie al Volvo Cars, Erik Severinson, a declarat că viitorul Volvo EX60 va fi construit pe o evoluție a platformei SPA 2 folosită pentru EX90.

 

 

Volvo EX60 ar putea debuta anul viitor

 

Spre deosebire de EX90, Volvo XC60 va folosit un pachet de baterii cu rol structural, care ar trebui să favorizeze o mai mare densitate a energiei stocate în baterie. În plus, grație rigidității structurale sporite prin uzul unui astfel pachet de baterii, Volvo spune că mașina va avea un comportament dinamic foarte bun.

 

 

Potrivit celor mai noi zvonuri, noul Volvo EX60 ar putea oferi o autonomie maximă de circa 640 de kilometri cu o singură încărcare. În plus, viitorul SUV electric al suedezilor ar putea fi echipat cu o baterie cu arhitectură pe 800 de volți, facilitând astfel puteri de încărcare mai mari decât EX90, spre exemplu, care folosește o arhitectură pe 400 de volți. Mai mult, Volvo plănuiește o podea din aluminiu creată într-o matriță specială, care să fie montată în partea din spate. Aceasta ar trebui să reducă greutatea cu 15-20% în comparație cu o podea turnată în mod convențional.

 

SURSA

Edited by South Nubidubi
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.