Jump to content

iPhone 16 şi 16 Plus – detalii oficiale, imagini şi preţ


Shirogane
 Share

Recommended Posts

iPhone-16-8-630x325.jpg

 

 

 

Ieri seară Apple a organizat evenimentul de lansare al anului, cel în care a fost anunţată (printre altele) noua serie de smartphone-uri iPhone 16. Aceasta este formată din patru modele: iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro şi 16 Pro Max, iar în cele ce urmează vom detalia primele două modele, cele mai accesibile.

iPhone 16 şi 16 Plus sunt identice din toate punctele de vedere, cu două mari excepţii:

dimensiunea ecranului (6.1 inci cu rezoluţie de 2556 x 1179 pixeli, respectiv 6.7 inci cu rezoluţie de 2796 x 1290 pixeli);

bateria (nu avem capacitatea, însă vitezele de încărcare sunt similare, la fel şi tehnologiile).

Prima noutate adusă de iPhone 16 şi 16 Plus este cea legată de partea estetică. După foarte mulţi ani, Apple renunţă la modulul pătrăţos al modulului foto şi adoptă unul mai simplu, vertical. Poziţionarea verticală a senzorilor foto nu este tocmai nouă, iPhone 12 fiind cel mai recent exemplu în acest sens. Sigur că nu puteam să nu evidenţiem şi noul procesor Apple A18 realizat pe 3nm. Acesta vine ca un upgrade clasic, iar Apple ne promite să fie cu până la 13% mai puternic şi cu până la 35% mai eficient energetic decât Apple A16 şi cu până la 40% mai rapid la nivel de GPU. Apple susţine că a implementat şi un sistem nou de disipare a căldurii, unul ce asigură un randament cu 30% mai bun decât sistemul anterior utilizat pe iPhone 15 (deci jocuri mai lungi, pauze de răcire mai scurte).

 

 

 

Cele două smartphone-uri sunt construite din aluminiu şi sticlă, display-ul fiind acoperit de noua generaţie a soluţiei Ceramic Glass, iar spatele adoptând o textură mată.

Şi dacă tot am adus aminte de ecran, acesta nu este chiar o revoluţie. Comparativ cu display-urile folosite pe iPhone 15 şi 15 Plus, la capitolul noutate descoperim o luminozitate maximă mai mare (până la 2000 nits) şi cam atât. Din păcate rata de refresh la 60 Hz rămâne la locul ei.

A doua noutate ce merită evidenţiată este reprezentată de integrarea Action Button şi Camera Control. Primul înlocuieşte slider-ul mute, iar al doilea este o chestie foarte faină, un buton poziţionat pe ramă, gândit să fie uşor accesibil pentru pasionaţii de fotografii. Camera Control oferă acces la mai multe scurtături precum: deschiderea aplicaţiei Camera Foto, realizare de fotografie şi / sau înregistrare video, acces la setări din meniul camerei foto etc. Acest buton mi se pare o unealtă chiar foarte utilă.

 

 

 

 

SURSA

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.