Jump to content

Ai astm?


Lauren
 Share

Recommended Posts

Ai astm?

Ce e astmul?

 

 

Astmul este o boala care afecteaza bronhiile. Bronhiile sunt ramificatii ale traheei ce conduc aerul spre alveolele pulmonare. La astmatici, bronhiile se ingusteaza astfel incat apar dificultati in circulatia aerului atat la inspiratie cat si la expiratie. Mai multi factori pot fi la originea acestei afectiuni:

- fibrele musculare situate in jurul bronhiilor se contracta ("spasm" bronsic)

- mucoasa este iritata si se congestioneaza

- in interiorul bronhiei se acumuleaza mucus anormal de vascos.

Caracteristic astmului este rolul important jucat de contractia musculaturii bronhiilor. Spasmul dispare in cateva minute dupa inhalarea medicamentelor specifice, iar circulatia aerului in bronhii este net ameliorata. Acest fapt confirma diagnosticul de astm alaturi de alte teste functionale pulmonare.

Astmul este o afectiune pulmonara cu manifestari intermitente, caracterizate de tuse, respiratie suieratoare si scurgetata. Mai frecvent la copii, era descris inainte ca :”bronsita astmatiforma”. Exista multi factori care cauzeaza sau contribuie la declansarea bolii.

Este o afectiune clinica, si efectele ei sunt reversibile cu tratament corect, prin reducerea bronhspasmului care impiedica iesirea aerului din plaman. Boala poate avea aspecte clinici variabile si apare la orice varsa.

 

 

Simptomele clinice includ :

 

* tuse

* respiratiile sueratoare

* senzatia de constructie la nivelul pieptului

* ocazional productie de sputa

* epuizare, uneori severa

 

 

Cum scapi de el?

 

Astmul inseamna inflamarea cronica a cailor respiratorii care duce la umflarea sau ingustarea acestora, provocand astfel probleme respiratorii.

Tratamentul de baza al astmului consta in medicamente antiinflamatoare si bronhodilatatoare, insa exista si terapii alternative folosite de pacienti pentru a ameliora simptomele. Acestea sunt utilizate si pentru a mai reduce numarul pastilelor prescrise pentru astm, mai ales in conditiile in care aceasta afectiune este una care persista tot restul vietii.

Unele persoane care sufera de astm au observat ca stresul si anxietatea agraveaza simptomele. De aceea, terapiile pentru minte si corp, cum ar fi in special yoga, pot ajuta la tinerea sub control a acestei afectiuni.

Un studiu dat publicitatii in 2009 a aratat ca cei care practica yoga de cateva ori pe saptamana nu numai ca au remarcat ameliorari ale simptomelor, dar au simtit si o imbuntatatire a calitatii vietii.

Acesta poate aduce o eliberare astmaticilor, mai ales daca este facut de catre un specialist care se va axa indeosebi pe zona gatului si a cutiei toracice, pentru a elimina tensiunea din muschii care ajuta la respiratie.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.