DarkFuture Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 (edited) Game of Thrones sau,tradus in romana,Urzeala Tronurilor este un serial foarte interesant , dupa parerea mea . Apartine genurilor "drama" si " fantasy" . In acest serial este vorba despre ciocnirea a doua case mari,avand ca scop cucerirea celor Sapte(7) Regate din Westeros .In timp ce tradarile,poftele carnale,intrigile si fortele supranaturale zguduie cele patru colturi ale regatelor , sangeroasa lupta pt. Tronul de Fier va avea consecincte neprevazute . Incitanta poveste are loc intr-un taram locuit de femei si barbati ambitiosi,mai mult sau mai putini onorabili . In cele Sapte Regate din Westeros,cel ce controleaza Tronul de Fier are puteri nebanuite . Serialul se concentreaza pe Maretia si decaderea catorva familii ce vor puterea cu orice pret . Astfel , nobilii din familia Stark sunt condusi de Eddard Stark,zis si Ned,care este numit Mana Dreapta a Regelui dupa ce predecesorul sau a murit in circumstante dubioase . Familia Lannister este o familie cu multe secrete,ale caror ambitii se vor duce la distrugerea pacii in regat . Familia Targeryen e alcatuita din printesa Daenerys,mostenitoarea fostei dinastii si diabolicului ei frate Viserys,care viseaza sa recastige regatele ce apartineau odinioara familiei sale . E o poveste a tradatorilor,a nobililor , a cuceririlor , a onoarei si a triumfului . Fiecare familie are cate un motto . Eu unul stiam motto-ul a trei familii,insa m-am documentat si am aflat motto-ul celorlalte familii . Stark: Blazon: un lup stravechi cenusiu pe fond alb de gheata Motto: "Iarna se apropie" Imperiu: Nord Castel: Winterfell Dothraki - nu are un motto anume,castel,imperiu sau blazon . Ei calatoresc in echipe sub numele de Khalasari . Tully: Blazon: un pastrav de argint pe fundal albastru Motto: "Familie, Datorie, Onoare" Imperiu: Riverlands Castel: Riverrun Targaryen: Blazon: un dragon rosu cu trei capete pe un fundal negru Motto: "Foc si Sange" Imperiu: Insula Piatra Dragonului Castel: Piatra Dragonului Lannister(astia imi sunt antipatici) : Blazon: un leu de aur pe fond purpuriu Motto: "Asculta-mi ragetul!" / "Un Lannister isi plateste in totd. datoriile" Imperiu: Westerlands Castel: Casterly Rock Greyjoy: Blazon: un kraken de aur pe fundal negru Motto: "Noi nu semanam" Imperiu: Insulele de Fier Castel: Pyke Baratheon: Blazon: coarne de cerb pe fundal auriu Motto: "A noastra este furia" Imperiu: Stormlands Castel: Storm’s End Aryn: Blazon: o luna alba si un soim pe fond azuriu Motto: "La inaltimea onoarei" Imperiu: Valea Arryn Castel: Eyrie Mai sunt alte grupuri precum Veneticii . Membrii casei Stark: - Lord Eddard Stark, capul familiei. - Sotia sa, Lady Catelyn, din Casa Tully. - Fiul cel mare si mostenitor, Robb Stark. - Fiica cea mare, Sansa Stark. - Fiica cea mica, Arya Stark. - Fiul mai mic, Bran Stark. - Fiul cel mai mic, Rickon Stark. - Copilul din flori al lui Eddard, facut cu o femeie necunoscuta, Jon Snow. - Fratele mai mic al lui Eddard, Benjen Stark, unul dintre fratii jurati ai Rondului de Noapte. **Imi cer scuze ca nu am scris cu diacritice,insa sper ca intelegeti . Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=8ixEWrTLiZg Acest film ma fascineaza . Incercati-l cu incredere ! Edited June 1, 2011 by DarkFuture 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubliss Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Khalasari Este conducatorul/conducatoarea tribului in rest ai dreptate este un serial captivant. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkFuture Posted June 2, 2011 Author Share Posted June 2, 2011 Khal - Conducatorul clanului Dothraki Khalesee - Conducatoarea -//- Link to comment Share on other sites More sharing options...
LCN John Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Closed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts