Jump to content

[SOLVED]New PC ! check help me .

Recommended Posts

Salut vara asta fiind si ZU vreau sa ma ajutati si pe mine , m-am decis impreuna cu parinti mei sa-mi cumpar un nou PC .

As dorii sa ma ajutati cu piese , am nevoie de toate componentele pc + carcasa ... procesor / ram/video/sursa / placa retea tot tot ...

Astept parerile voastre cu cumponentele ...

Pretul maxim este de 34 milioane .

Va multumesc , sper ca ma veti ajuta.

Rami(2 plăcuțe)-140

Carcasă-220

HDD-160

Procesor-840. Intel corei5 2500k. Poți face overclock de nici nu-ți imaginezi. Oricum, nu vei avea nevoie momentan doar când ți se va părea învechit.

Placă de bază-490 Chipset p67, cel mai bun pentru overclock.

Sursa-380.

Placă video-1050

DVD-writer-80

Total 3360. Eu asta mi-aș fi luat dacă aveam bugetul tău.

Când vei face OC, o să-ți iei și un cooler performant. Până atunci poți rămâne cu cel stock.

Edited by A l c 0

Presupunand ca PC-ul va fi folosit in mare parte pentru jocuri, click.

Placa de baza suporta CFX, deci cand nu va mai duce placa video, mai poti pune inca una in loc s-o schimbi (iesi mult mai ieftin avand in vedere ca pe atunci preturile se vor micsora, iar performantele vor fi similare).

Procesorul este cel mai bun i5 de pe piata, foarte potent in privinta overclocking-ului.

4GB RAM Kingston, cel mai bun brand de pe piata, asta doar daca nu vrei sa faci overclock (in cazul opus, mergi pe OCZ).

Placa video overclockata si cu racire custom, n-o sa ai probleme cu temperaturile.

La carcasa a trebuit sa ma limitez mult, avand in vedere ca mai aveam putin si depaseam bugetul, asa ca ti-am pus-o pe cea mai spatioasa in banii aia, Cooler Master, material foarte ok si, in plus, inca 3 ventilatoare de 120mm pentru un airflow mai bun.

Edited by syN

Uite aici cum ar trebuii sa arete un PC perfect:

•  
  • Intel pentium procesor
  • ATI Mobility Radeon ( HD 4650 ) 1024 MB Vram
  • 15.6 HD LCD
  • 4 GB DDR3 Memory
  • 320 GB HDD
  • DVD Super Multi DL drive
  • Acer Nplify 802.11b/g/n

Presupunand ca PC-ul va fi folosit in mare parte pentru jocuri, click.

Placa de baza suporta CFX, deci cand nu va mai duce placa video, mai poti pune inca una in loc s-o schimbi (iesi mult mai ieftin avand in vedere ca pe atunci preturile se vor micsora, iar performantele vor fi similare).

Procesorul este cel mai bun i5 de pe piata, foarte potent in privinta overclocking-ului.

4GB RAM Kingston, cel mai bun brand de pe piata, asta doar daca nu vrei sa faci overclock (in cazul opus, mergi pe OCZ).

Placa video overclockata si cu racire custom, n-o sa ai probleme cu temperaturile.

La carcasa a trebuit sa ma limitez mult, avand in vedere ca mai aveam putin si depaseam bugetul, asa ca ti-am pus-o pe cea mai spatioasa in banii aia, Cooler Master, material foarte ok si, in plus, inca 3 ventilatoare de 120mm pentru un airflow mai bun.

CFX... asta e doar să fie. Nu merită, iar placa de bază PCI Express 2.0 x16 2 (x16 / x4) deci iese un cfx @x4... Mă rog, el hotărăște. Nu mai văd rostul acelui cooler, pt. OC nu-i cine știe ce, iar fără oc îi ajunge coolerul stock.

Edited by A l c 0

Crossfire-ul e doar sa fie ? Ar trebui sa te mai documentezi inainte sa scrii.

Daca era vorba de o carcasa mai mare, cu un airflow mai bun, nu CM430, da, era ok coolerul stock, insa asa, in niciun caz. Spun asta din propria experienta (un i5 in NOX NX-2, care e cam acelasi lucru cu CM430; s-a dus doar in multitasking pentru c-am fost incapatanat si n-am mai alocat putin pentru un cooler aftermarket; si nu subestima ce i-am propus, nu intotdeauna pretul e cel care defineste produsul).

Crossfire-ul e doar sa fie ? Ar trebui sa te mai documentezi inainte sa scrii.

Daca era vorba de o carcasa mai mare, cu un airflow mai bun, nu CM430, da, era ok coolerul stock, insa asa, in niciun caz. Spun asta din propria experienta (un i5 in NOX NX-2, care e cam acelasi lucru cu CM430; s-a dus doar in multitasking pentru c-am fost incapatanat si n-am mai alocat putin pentru un cooler aftermarket; si nu subestima ce i-am propus, nu intotdeauna pretul e cel care defineste produsul).

In legatură cu cfx-ul, putem discuta mult și bine. Eu, unul, consider că nu merită să faca un cfx. Cât despre cooler, nu știu ce să zic, într-un fel cam ai dreptate.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.