Jump to content

Indrumator pentru incepatori

everzor

Recommended Posts

Cuprins:

1) Scurta mentiune (prefata)

2) Prima conectare pe server

3) Ia-ti un job - fa cativa bani

4) Licentele si factiunile pasnice

5) Job'urile ilegale

6) Conecteaza-te cu lumea - ia-ti un telefon mobil

7) Agenda telefonica

8) Ia-ti o identitate

9) Pentru a nu avea probleme cat timp joci

10) Safe Zone(s)

1) Buna dimineata! Nu m-am gandit sa creez acest topic decat atunci cand am vazut ca prea multi jucatori pana in level 5, dupa ce se plictisesc de muncit, se apuca sa ceara bani de la ceilalti, crezand ca pot obtine cat vor, astfel. Sau mai vad o multime de incepatori care cred ca acesta este server de DeathMatch, jucatori care au pe putin 2 reclamatii pe zi la Complaints. Nu va fi cine stie ce complexitate in acest topic, doar un mic ajutor pentru cei noi, care doresc sa faca parte din comunitatea B-Zone SA:MP si nu ii ajuta nimeni din lipsa de timp si rabdare (stiu si eu cum e cu acesti 2 factori). Asadar, sa incepem..

2) Esti proaspat intrat pe server:

Cel mai bine este sa-ti vezi de treaba si sa nu deranjezi pe nimeni. Prima data poti da examenul de conducere, care te va costa $5000, adica toti banii tai de cheltuiala. A putea conduce in joc este un mare avantaj, te deplasezi usor si repede. Examenul il poti da aici:

6itwys.png

Locatia pe harta:

fjde7t.jpg

Te duci la acel "i", scrii /exam si vei intra automat in una din masinile de tip Primo (pe care le poti vedea parcate. Apoi vei avea de urmat un traseu format din mai multe checkpoint'uri, care-ti vor aparea unul dupa altul. Trebuie sa ai grija sa nu avariezi masina, pentru ca atunci vei fi dat de la inceput si va trebui sa faci traseul din nou. Banii, in cazul in care avariezi masina, nu-ti vor fi luati.. suma va fi achitata abia dupa ce ai efectuat cu succes traseul si ai trecut examenul. In cazul, in care nu esti sigur, poti verifica cu /licenses daca ai licenta de condus.

3) Dupa ce ai obtinut permisul de sofat, cel mai bine este sa te apuci de munca. Altfel nu prea ai cum sa faci bani, la level 1. Va trebui sa mergi la City Hall, sa intri inauntru ( /enter), sa mergi la "i"-ul pe care-l vezi in fata si sa scrii /takejob . O lista cu joburile posibile iti va aparea, iar tu vei putea alege dupa bunul plac.

2hegd1d.png

Locatia City Hall pe harta:

121zc6a.jpg

Atentie!: Nu toate job'urile sunt bune pt voi, la inceput. Cele mai bune sunt Farmer, Trucker, Garbage Man. Acestea va pot aduce suficienti bani pentru a creste in level si a obtine viitoarele licente de care aveti nevoie, pe parcurs. Un job dureaza obligatoriu 5 ore, dupa aceea poti ramane cu el sau poti da /quitjob si lua un alt job.

Locatiile job'urilor Farmer, Trucker si Garbage Man:

34xrknr.png

6fywlk.png

(sus - Ferma 1 ; jos - Ferma 2) - De foarte multe probabil veti auzi in joc despre ferma 1 si ferma 2. Sunt, asadar, doua ferme unde puteti lucra.

14n1lc7.png

Trucker

zmo9hf.png

Garbage Man

Harta:

i5t1dk.jpg

Legenda:

• Farmer (1, 2)
  • Trucker
  • Garbage Man

Vei creste in level:

4) Deja e bine sa incerci sa inveti cat de cat situatia pe server, sa stii ce te-nconjoara. Forumul este de cel mai mare ajutor, mai jos poti afla cate ceva din urmatoarele topicuri:

Intrebari si nelamuriri despre server

Comenzi utile pentru incepatori

Ca un ultim sfat, cel mai bine este sa ai toate licentele necesare in joc (Driving, Boat, Flying, Weapons, Fishing, Materials). Acestea va vor servi mult pe parcursul cat veti juca. O licenta o puteti procura de la jucatorii ce au numele scris cu albastru deschis, spre exemplu:

2yowvg1.jpg

Il sunati in joc, iar el va va raspunde si in functie de licenta dorita, veti da un mic test contra-cost. Suma o veti afla de la el (oricum, este din-ainte stabilita). Pana la level 5 este deja indicat sa le aveti pe toate 6, enumerate mai sus. La level 5 puteti intra intr-o factiune pasnica, acesta fiind tot un job, dar mult mai amuzant si mai "avansat" intrucat veti avea colegi, lideri, sedinte samd, la fel ca un job real. Un mic tutorial despre factiuni pasnice (cele in care puteti intra la level 5) puteti gasi aici.

5) Un job ilegal poate aduce bani, dar e periculos, intrucat trebuie sa ai grija sa nu te prinda politia. Printre job'urile ilegale se numara cele de Arms Dealer, Drug Dealer, Whore, Car Jacker, mai multe detalli despre acestea puteti afla de aici.

6) Pentru a putea vorbi cu ceilalti jucatori, altfel decat pe chat (cand sunteti langa ei), va puteti cumpara un telefon mobil. Acesta il puteti lua de la orice magazin 24/7, precum acesta:

eap1l0.png

Locatiile magazinelor 24/7 de pe server:

5umxe1.jpg

• 24/7 situate in Los Santos

rhtni0.jpg

• 24/7 situate in Las Venturas

Pentru a-l cumpara, scrieti /buy si va va aparea o lista cu "produse". Veti obtine astfel un numar de telefon de genul xxx-xxxx (7 cifre) pe care il veti putea vedea oricand scrieti in chat /stats.

Telefonul mobil costa $5000.

7) Cu ajutorul unei agende telefonice, puteti afla numerele de telefon ale celorlalti jucatori. Pentru a afla un numar, nu trebuie decat sa scrieti in chat /number si numele jucatorului al carui nr. doriti sa-l aflati. Spre exemplu:

O agenda telefonica va costa $500.

/number everzor

Agenda telefonica o puteti cumpara tot de la un magazin 24/7.

8) Dupa cum observati, cand intrati pentru prima data pe server, aveti un skin random, numit si "skin de newbie" (popular). Daca doriti sa va schimbati skin'ul, esti foarte simplu. Apasati F4 si dupa ce muriti, inainte de a va da respawn, serverul va va oferi ocazia sa va alegeti un alt skin, la libera alegere.

2z5vyww.jpg

9) Acest sfat simplu l-am primit si eu de la un jucator avansat cand aveam rank 1. Eram incantat ca urma sa dau /buylevel, iar acel jucator m-a ajutat cu $100.000, de bunavoie. Pentru mine era foarte mult pe atunci, pentru el era un fleac.

Dupa ce am dat /buylevel, acel jucator mi-a oferit cateva sfaturi pentru a putea juca linistit pe server si a evolua. Plecand de la aceasta amintire, am sa va spun cate ceva ce va va tine departe de probleme.

1. Nu cautati probleme. Evitati sa va luati la ciondaneala din orice cu ceilalti jucatori, dar mai ales evitati DeathMatch'ul aiurea. Nu va va aduce niciun avantaj.
  2. Nu conduceti pe contrasens, politia este mereu cu ochii pe soferii teribilisti, care nu stiu sa ia piciorul de pe acceleratie. Va vor lua licenta auto si va trebui sa asteptati un numar de ore (intre 3-5) pentru a putea da din nou examenul auto.
  3. Cititi de mai multe ori regulamentul server'ului, pentru a fi siguri ca ati bagat la cap tot ce va va tine departe de probleme.
  4. Nu va puneti sub nicio forma in gura cu adminii (/admins). Mai ales daca nu aveti niciun motiv intemeiat pt a o face. Discutia civilizata v-ar putea ajuta, dar daca sunteti pusi pe cearta inca de la inceput, ati pierdut.

10) Ai auzit probabil de Safe Zones in joc, si nu prea ai priceput despre ce e vorba? Sau poate nu esti asa bun la engleza si nu intelegi sensul.. ei bine, un safe zone este, dupa traducerea mot-a-mot, o zona sigura. In joc, exista un numar mai mare de safe zones, iar in acele locuri, nu ai voie sa faci DeathMatch de niciun fel. Daca esti civil, poti primi diverse sanctiuni (depinde de cat de persistent esti in DeathMatch'ul facut) din partea adminilor, pt "DM in Safe Zone". Mai jos aveti o lista cu Safe Zones de pe server:

- Banca Los Santos & Banca Las Venturas

- RentCar Los Santos & RentCar Las Venturas

- LSPD (Los Santos Police Department)

- City Hall (Primaria)

- Aeroport Los Santos

- CNN Los Santos & CNN Las Venturas

- Fermele (1 si 2)

- Trucker

- Gara Los Santos

- GunShop Los Santos & GunShop Las Venturas

- Toate Pay'N'Spray

Locatiile unora dintre aceste safe zones le puteti gasi aici.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sper ca va este cat de cat de folos, desigur.. nu puteti invata totul din el, intrebari vor exista mereu. Nu este inca in totalitate complet, mai am putin de lucru la el. Voi reveni pe parcurs cu unele "edit", in functie de ce imi aduc aminte ca trebuie sa stiti. Daca aveti precizari sau mentiuni, desigur, le astept cu drag in PM.

Va multumesc pentru suport, tuturor!

bv .... dar sa sti can u foarte multi incepatori stiu de forum..., de forum aud numa la lvl 5 cand vor sa intre in factiune .... oricum felicitari ... good work ....

Sunt si unii care cauta un sprijin si nu-l gasesc.. aia care-s mai seriosi.

Felicitari, este un tutorial bun, dar daca tu le zici tot in joc care mai e hazu' ?

Eu am aflat totu' singur, si la inceput nu stiam de forum, nu stiam unde sunt, ce sa fac, etc, dar m-am descurcat.

In fine, tutorialul este lucrat, felicitari. Primesti un +.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.