Jump to content

Ajutor şi sfaturi pentru cumpărarea unui laptop

Recommended Posts

În prezent, cumpărarea unui laptop necesită un întreg ritual, asta dacă nu aveţi prea mulţi bani şi doriţi ceva cât mai aproape de pretenţiile voastre. Cu toate că un laptop nu este accesibil pentru toată lumea, unii făcând sacrificii mari pentru a-şi achiziționa unul, mulţi cumpărători nu acordă prea multă importanţă acestui proces.

Mulţi nu se documentează înainte de a cumpăra un laptop. Cred că este cea mai mare greşeală şi cea mai frecventă. Majoritatea cumpărătorilor de laptop-uri preferă să ceară 2-3 informaţii de la prieteni, rude, cunoştinţe, fără să se gândească că aceste informaţii sunt subiective şi nu ţin cont de nevoile lor.

Eu vă recomand să vă creaţi propria opinie despre un produs sau brand şi să vă documentaţi bine înainte. Plecaţi de la bugetul fixat şi încercaţi să alegeţi laptop-ul care vi se potriveşte, cel care credeţi că se mulează stilului vostru de viaţă. Citiţi site-urile şi forumurile de profil, diferite review-uri şi analizaţi părerile celor ce utilizează modelele asupra cărora v-aţi oprit privirile.

laptopuri1.jpg

Stabiliţi foarte bine la ce o să folosiţi laptop-ul. Este frustrant să descoperiţi că, după ce aţi cumpărat produsul, nu va rula anumite procese şi asta pentru că nu v-aţi gândit de la început. Cum ar fi să vă alegeţi un laptop doar pentru office şi internet, ca apoi să încercaţi să jucaţi Crysis? Acest lucru va fi imposibil şi dezamăgitor, iar părerea voastră despre laptop va fi proastă. Nu contează că merge foarte bine pe internet şi pe aplicaţii office, o să-l catalogaţi slab pentru că nu vă rulează jocul preferat. Am observat că aceasta este o tendinţă comună multor utilizatori de laptop-uri.

Dacă magazinele vă permit, încercaţi să vedeţi produsul expus înainte de cumpărare. Dacă reuşiţi să-l şi butonaţi, cu atât mai bine. Comparaţi preţurile pe mai multe magazine online sau offline şi mare grijă de la ce magazine cumpăraţi. Nu picaţi în vraja preţului mic. Analizaţi foarte bine oferta pentru că preţul afişat poate să nu conţină toate taxele. Dacă doriţi să comandaţi online, este bine să vă documentaţi cu privire la costul final, asta ca să evitaţi neplăcerea costului mărit când ajunge curierul cu produsul.

Nu ezitaţi să cereţi sfaturi specialiştilor din domeniu. Vă pot ajuta să alegeți configurația hardware potrivită în funcţie de nevoile și bugetul vostru.

Ai o problema cu un Laptop? Nu stii ce sa faci? Posteaza aici problema ta. Fara Spam /Off-Topic

Edited by Just XeS

+ recomand aici un sfat in genul :

,, Lasati populismele gen ,, Acer nu e bun, sunt facute pe vapor ''

,, Sony Vaio nu sunt bune, sunt scumpe si dupa 3 ani sunt moarte ''

etc.

Cei care va zic asta, intorceti'le replica : ,, Arata'mi tu pe cineva sau ceva clar [ de preferat in scris ] care a avut probleme cu laptopul de la marca x. '' Evident persoana in cele mai multe cazuri o sa faca ,, ăăăăăăăă '' .

Uite eu am mai multe exemple date.

Cand a trebuit luat un laptop in casa [ primul ] era o promotie la un Asus. Toti spuneau : Ferestete de asus, are numai belele, dupa 1 an se duce naiba.

Ei va spun ca dupa 3 ani, in afara de 2 coolere schimbate, nu are nici pe naiba. [ Primul cooler se stricase de la muuult praf in el, si al doilea a fost schimbat pentru ca primul a fost lipit cu banda dubla adezica de catre mesterii de la depozitul de calculatoare ].

Al doilea laptop l'am luat acu' un an jumate. Toti imi spuneau : NU LUA ACER, ferestete ca dracu de tamaie de ei. Eu le'am zis : Da voi stiti ca acerul e unul dintre brandurile mari americane? Crezi ca is degeaba?...

Evident toti : ,, aaa, pai nu stiam ''.

Am luat acerul [ un mini laptop ] si in afara de probleme cu windowsul, merge brici, ca in prima zii. Tine bateria 3 ore ca in prima zii.

Din ce am inteles, cele mai bune ar fi cele de la HP. Ei inainte sa lanseze un laptop, lasa componentele ce le vor pune ei 6 luni- 1 an [ sa vada cum a reactionat la alte firme, s.a.m.d ] adica ultima tehnologie din urma cu juma de an sau 1 an, dar asa vad si ei ce este cel mai fiabil :).

Am un SonyVaio si sunt extrem de multumit de el...nu am avut nici 1 problema

Windows 7 sau vista..eu am vista si merge ff bn nu tu lag..netul nu-i asa de bn dar oricum windown 7 si vista recomand eu..PS:Acer nu e cea mai bn alegere

am trait sa o aud si pe asta... =))

ce treaba are netul cu windowsul ma?

Edited by BrawL

Ce laptop mi-aţi recomanda ?

Vreau să am şi eu la dispozitie cam 500 GB să mă distrez , vreau să îmi meargă jocuri noi , gen Max Payne 3 , GTA V fără probleme ? Sugestii , sfaturI?

P.S : Vreau să fie până în 7500 lei.

Edited by XcepTyk

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.