Jump to content

Timp rămas până în 2025

La mulți ani tuturor!

Problema cu direct3d!

Recommended Posts

Salut am o problema la jocurile 3d , am incercat in direct x sa vad ce are , cand ma uit la display vad ca direct 3d acceleration nu este activ ... din cate am inteles acolo trebuia sa scrie enable. AM bagat si alte direct x dar tot la fel , daca puteti sama ajutati nu ezitati sa ziceti!.

M-ai am o problema dar aceasta probabil tine de placa video, imi apare niste duni negru-verzi , dar nu pe toate imaginile, de ex : my computer merge ca lumea nu apare nicio linie, dar destopul e plin de lini . Sau cateodata cand incerc sa deschid un joc 3d imi apare niste dungi mari cu culoarea alb-verde , si cateodata intra in sleep mode:| , va rog ajutatima.

Am pus niste detali despre pc:

System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.

System Model: GA-VM900M

BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG

Processor: Intel® Celeron® CPU 420 @ 1.60GHz

Memory: 1024MB RAM

Page File: 269MB used, 2192MB available

Windows Dir: C:\WINDOWS

DirectX Version: DirectX 10.0 (4.10.0000.5515)

DX Setup Parameters: Not found

DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

Si uitati aici ce scrie la display in direct x:

DDraw Status: Not Available

D3D Status: Not Available

AGP Status: Not Available

Edit : Am incercat sa bag driverurile dinou si se pare ca nu merge, cand sa dau finish mise stingea pc s-au intra in sleep mode ori se facea negru-verde ecranu, eu personal cred ca e din cauza placi video dar nu sunt sigur, imi poate zice cineva?

Edited by DonBeelzebub

Method 2: Enable DirectDraw or Direct3D

To enable DirectDraw or Direct3D, follow the steps for your version of Windows:

1. Run the DirectX Diagnostic Tool (Dxdiag.exe). To do this, follow these steps:
    • Windows 7 or Windows Vista

Click Start
      VistaStartButton.jpg , type dxdiag in the Start Search box, and then press ENTER.

SecurityShield.jpg If you are prompted for an administrator password or for confirmation, type the password, or provide confirmation.
    • Windows XP or earlier versions

Click Start, click Run, type dxdiag, and then click OK.

[*]On the Display tab, verify that DirectDraw Acceleration and Direct3D Acceleration are selected under DirectX Features.

If either of these lines shows a Disabled status, click Enable for that line.

[*]If multiple video adapters are installed in your computer, repeat step 2 for each Display tab in the DirectX Diagnostic Tool.

Click the Play button to view this streaming media demonstration about how to run the DirectX Diagnostic Tool.

Sursa Microsoft.com

Daca nu stii engleza ,lasa un edit si traduc eu

Ce a scris freedom acolo, nu neaparat ca nu este bine dar nu asta a cerut el.

In primul rand ce placa video ai ?

Nu ai spus mai sus ce placa video ai.

Dupa placa video ne dam seama de status-ul fiecarui lucru ( AGP,D3D,,DDRAW ) si daca merge macar 3D pe ea..

Edited by Radu

Ce a scris freedom acolo, nu neaparat ca nu este bine dar nu asta a cerut el.

In primul rand ce placa video ai ?

Nu ai spus mai sus ce placa video ai.

Dupa placa video ne dam seama de status-ul fiecarui lucru ( AGP,D3D,,DDRAW ) si daca merge macar 3D pe ea..

Am placa video, dar faza e ca inainte merea si cand ma jucam samp sa stins calculatorul si au aparut niste lini pe monitor, si de atunci numai merge..

SI inca ceva, numa lasa sa bag driverele , cand sunt la 90% se stinge pc sau intra in sleep mode:|

Iti recoamnd urmatoarele:

1.Reinstaleaza windowsul,si apoi placa video si toate cele.

2.Daca nu merge inseamna ca ai tu o problema la placa video,probabil ceva legat de sistemul de functionare(ori sa ars,ori are praf s.a.m.d.)

3.Daca ti s-a intamplat vreunul din cazurile din paratenza->>>mai poti doar sa cumperi alta placa.

Iti recoamnd urmatoarele:

1.Reinstaleaza windowsul,si apoi placa video si toate cele.

2.Daca nu merge inseamna ca ai tu o problema la placa video,probabil ceva legat de sistemul de functionare(ori sa ars,ori are praf s.a.m.d.)

3.Daca ti s-a intamplat vreunul din cazurile din paratenza->>>mai poti doar sa cumperi alta placa.

Daca ear arsa numai vedeam nimic, praf am curatato de mi de ori si s.a.m.d nu stiu ce inseamna

Daca nu gasesti cele mentionate in postul lui FreedoM9 urmeaza urmatorii pasi:

1. Intra la Panou de control

2. La aparente/Folder Options

3. Bifeaza show hiddens files and folders.

Dupa incearca iar pasii lui FreedoM9

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.