Jump to content

Kelton

Community Manager
  • Posts

    45605
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    186

Kelton last won the day on October 1

Kelton had the most liked content!

About Kelton

Contact Methods

  • Website URL
    https://forum.b-zone.ro/support/

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Baia Mare
  • Hobbies
    Technology

Previous Fields

  • Real name
    Razvan
  • RPG Nickname
    Kelton

Recent Profile Visitors

411076 profile views

Kelton's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • 1 Review Rare
  • 60 Consecutive Logs Rare
  • 30 Consecutive Logs Rare
  • 14 Consecutive Logs
  • 15 Posts

Recent Badges

23.6k

Reputation

About Me

Dacă ai o problemă pe serverele de sa-mp ești rugat să deschizi un ticket aici https://forum.b-zone.ro/support/

 

* Înainte de a deschide un ticket citește Regulamentul Serverului și secțiunea Tutorials.

* Cererile de unban se fac în secțiunea Unban Requests (RPG1), nu prin ticketuri

* Pentru a intra în stafful nostru poți aplica ca Helper (RPG1).

 

Dacă aveți nevoie de un site unde vă puteți urca diverse fișiere sugerez să folosiți Dropbox (click pentru descărcare). După ce v-ați făcut cont puteți instala programul pe calculator pentru a urca simplu fișierele pe dropbox.

 

 


 

Totul a început în vara anului 2010 ...

... când un prieten mi-a spus despre existența B-Zone-ului. Până în acel moment nu auzisem nimic despre această comunitate și nu prea eram interesat să mă alătur. Am început prin a-mi face cont pe serverul de Sa-Mp, care de asemenea îmi era foarte străin datorită faptului că nu jucasem așa ceva niciodată. Am început și eu ca și orice alt newbie din acea vreme, la Gara din Los Santos înconjurat de alți jucători care nu știau ce să facă. Încercam să intru în mașini dar mă scotea afară din ele, încercam să iau acele scootere din apropiere dar nu puteam. Pe rând și în timp am descoperit cu ajutorul altor jucători că am nevoie de un telefon, o agendă telefonică, carnet de condus și o slujbă pentru a mă pune pe picioare. Prima mea slujbă a fost cea de Trucker. Eram cam greu atunci pentru că se furau camioanele în momentul în care încercai să pui remorca, cum de altfel e și acum, dar în momentul în care plecam de acolo eram entuziasmat să văd unde ajung și ce bani primesc.

După câteva ture bune de mers cu acel camion, am observat că distanța e prea lungă și plata e prea puțină. Așa că am decis să încerc ceva nou, astfel că m-am făcut Mechanic. Nici această slujbă nu era atât de bănoasă pe cât mă așteptam. Ca să fac niște bani în plus am dat peste locul de pescuit din Los Santos, dar neavând licență de pescuit nivelul de wanted a început să-mi urce și eu nu știam de ce. Dintr-o dată mă trezesc cu membrii departamentelor pe urmele mele.

Am decis apoi să mă angajez ca și Farmer. Aici am observat că se pot face bani relativ ușor și relativ repede. Singura problemă era că exista o singură Fermă iar aceasta avea numai 3 Combine. Aproape tot timpul era bătaie mare pentru acele combine. Încă eram necunoscător, dar aflasem destule pentru a ști să avansez în nivel. Încet, încet am învățat mai multe și am atins nivelul necesar pentru a mă alătura unei Facțiuni Pașnice.

Pe data de 22 August 2010 mi-am creat contul de pe forum. În 27 August, având nivelul 8, am decis să încerc prima mea facțiune, Fireman/Paramedic. Am fost respins, cred, datorită biografiei caracterului care nu era una pe placul liderului. Peste o zi am refăcut aplicația și am fost acceptat. Învățasem ce trebuia să știu despre F/P așa că nu am avut probleme la test și am trecut. Facțiunea era condusă de Dr.GhosTx și, ceva mai târziu, Simon_Dragos(Rey). Pe acea vreme existau doar 3 Ambulanțe și era destul de greu să fie împărțite între membri. Mergeam câte 2,3 sau chiar mai mulți cu o ambulanță. Faptul că nu dispuneam de suficiente ambulanțe nu m-a împiedicat niciodată să ajut jucătorii dându-le viață. După scurt timp a trebuit să se aleagă un Rank 4 care urma să coordoneze activitatea ambulanțelor. Această persoană a fost aleasă prin vot secret de către ceilalți membri, iar eu nefiind destul de vechi în facțiune nu am primit nici un vot. Nu am fost împiedicat de acest lucru și după scurt timp munca mea a fost văzută și premiată prin avansarea în rank. M-am simțit foarte bine aici, dar nu a durat mult și liderul a decis să părăsească această facțiune, fapt urmat de un Wipe. Noul lider nu mi-a convenit așa că mi-am continuat drumul.

Pe data de 13 Septembrie 2010, vând nivelul 13, am decis să mă alătur facțiunii Taxi Cab Company. Înainte de asta m-am asigurat că știu regulile și locația tuturor HQ-urilor și locurilor importante. Am fost acceptat și am trecut și acest test. Am început să-mi fac treaba cât de bine am putut, deși taxiul mergea foarte lent. Am primit diverse bonusuri de la mai mulți jucători, lucru care m-a făcut să-mi placă și mai mult această facțiune. Cred că am fost și taximetristul săptămânii. Facțiunea era condusă de Rizi și Shobo, dar la scurt timp după ce am fost avansat în rank, și acest lider a decis să părăsească facțiunea. Deși nu am stat foarte mult nici aici, m-am simțit foarte bine în tot acest scurt timp.

A sosit momentul să încerc ceva mult mai serios, astfel pe 29 Septembrie 2010 mi-am depus aplicația la Police Department. Am fost acceptat pentru test, așadar m-am prezentat la secția Los Santos Police Department. Acolo am fost aștepta de VaSy_Bledea, rank 5 pe atunci, cu care am dat testul. La acea vreme pe lângă teorie trebuia să dăm și test de arme, fapt care urmă să mă amuze mai târziu. Țin minte că am dat testul cu mai multe arme decât trebuia, și cu fiecare armă cu care mă punea Vasy să trag, îl omoram. La un moment dat mă punea să trag în sus și în jos să vadă dacă nu cumva folosesc coduri. Într-un final am devenit și eu un Cadet. La început a fost foarte greu, fiind primul meu departament. Cu timpul m-am obișnuit cu comenzile destul de complicate și cu munca pe care trebuie să o fac. Îmi plăcea, și încă îmi place, să arestez infractorii, să mă duc după suspecții fără drept de predare, să controlez lumea sau să-i opresc pentru că încalcă regulile de circulație. În timp am avansat de la Cadet la Officer și urma să se aleagă membrii echipei SWAT. Puțini au fost cei care au reușit să treacă de ImmortaL și să se alăture acelei echipe, eu fiind unul dintre acei puțini. Timpul a trecut și eu am devenit din ce în ce mai bun la ceea ce fac. Din Officer am devenit Sergeant, din Sergeant am devenit Lieutenant. În luna Decembrie a anului 2010, timp în care eu eram Lieutenant, avea să mi se schimbe cariera de membru Police Department. Am fost chemat împreună cu KilobaiD în biroul celor mari, Armando_Corttez și [F4L]Dextter. Am purtat o discuție serioasă și mi s-a încredințat responsabilitatea de a testa noii jucători care doresc să se alăture departamentului. Am fost foarte bucuros să văd că munca mea este apreciată și că au avut încredere în mine. Am început să testăm jucătorii și am încercat să îi selectăm doar pe cei mai buni. În luna Ianuarie a anului 2011 am fost promovat la rank-ul de Captain. În acel moment responsabilitățile mele au crescut, am început să ajut la crearea de teste noi, să țin antrenamente, să ajut la modificarea regulamentului, să-mi spun opinia despre cine ar trebui să avanseze în grad și așa mai departe.


Tot în acea lună am observat că se caută Moderatori noi pe Forum. Având experiență destul de mare în ceea ce privește administrarea și modul de operare a unui forum, am decis să aplic pentru o funcție de Moderator la secțiunea English Forum în principiu pentru a ajuta membri străini, acea secțiune fiind cam lipsită de viață. În luna Februarie m-am trezit dintr-o dată că sunt Moderator la acea secțiune. Am fost bucuros să văd că lumea îmi recunoaște și dorește să-mi pună în valoare calitățile. Am început prin a face un fel de tutorial care a început să atragă mai mulți membri străini. S-au strâns câțiva și activitatea în acea secțiune a început să crească, însă eu aș dori ca această secțiune să crească mult mai mult.

Revenind la Police Department, timpul a trecut și am început să-mi fac prieteni foarte buni în acest departament. Majoritatea prietenilor, cei care au rămas pentru mai mult timp în departament, au devenit rank mare: Royce, Nicu, Meghy, VaSy_Bledea, DiaboliK, Nick15, r3g3n3sis. și alții (cam toți de la rank 3 în sus). Totul a fost foarte frumos până în momentul în care majoritatea membrilor erau inactivi și nu-și dădeau interesul. Așa că am decis să părăsesc locul în care am fost cel mai mult și pe care îl îndrăgesc cel mai mult. Acest lucru se pare că l-a supărat pe lider și în același timp i-a deschis ochii. A urmat un wipe pentru a curăți departamentul de inactivi iar eu am fost promovat la funcția de Assistant Chief. Împreună am redat viață acestui departament și în continuare încercăm să-l îmbunătățim cât mai mult.

În ceea ce privește partea materială, sunt persoane care au mult mai multe decât mine. Eu nu am cerșit sau furat niciodată nimic. Fiecare bănuț pe care-l am, îl am pentru că am muncit pentru el și pentru că l-am meritat. Decât să fur sau să cerșesc, mai bine să nu am deloc. Pe tot parcursul meu ca și membru B-Zone, nu am primit nici un warn pe forum sau în joc. Am încercat întotdeauna să-mi păstrez calmul, să arat o atitudine profesionistă, să ajut lumea și să-mi văd de treaba mea. În ceea ce privește prietenii, nici de aceștia nu duc lipsă. E cam greu să-i enumăr pe toți, dar sunt sigur că știți voi cine sunteți.

Am și eu planurile mele de viitor, voi vedea cum reușesc să le îndeplinesc în timpul liber pe care-l am.


... timpul a trecut și am fost nevoit să părăsesc Police Department. Am realizat cam tot ce mi-am propus pentru funcția pe care am avut-o. Bineînțeles că se putea mai bine, poate în viitor. Când o poartă se închide, alta se deschide. Pe data de 8 August 2011 mi s-a oferit șansa la Admin pe serverul de Sa-Mp. Ceea ce am primit eu nu e un lucru care se dă ușor, oricui sau pe bani, cum ar crede alții. E ceva pentru care trebuie să muncești și să arați că meriți. Eu sper că astfel voi putea ajuta jucătorii prin sfaturi și eliminarea codaților.

Pe data de 19 August am fost acceptat în Hitman Agency. Numărul de locuri a fost mic și candidații mulți, însă am reușit să-mi fac treaba și să trec de perioada crea mai grea. A fost frumos în Hitman, am petrecut peste 2 săptămâni dar s-a invit o oportunitate pe care nu am putut-o refuza. Probabil că într-o bună zi mă voi reîntoarce.

Pe data de 5 Septembrie am primit funcția de Lider Police Department. A trecut mai mult de o săptămână și am reușit să actualizez topicurile de pe forum și să măresc numărul de membri. În continuare doresc să ne extindem și să devenim o facțiune respectată, cu membri exemplari.


După două luni ca și Lider Police Department am reușit să stabilesc bazele departamentului. Acum sunt destui membri, unii mai vechi și mai experimentați, alții mai noi, cu care sper să fac o treabă cât mai bună. O noutate pentru Police Department sunt antrenamentele roleplay. Momentan nu le putem numi hard-roleplay, dar ne străduim și ne distrăm în timpul acestora. Fostul meu sublider [F4L]Dextter a primit șansa mult așteptată și pentru care a muncit atât, și anume de a primi și el lider. El este noul lider School Instructors. Sper să facă o treabă cât mai bună, eu îl susțin.

În ceea ce privește funcția de Admin, pot spune că m-am obișnuit cu ea și că lucrurile sunt mult mai simple decât la început, dar asta să nu vă facă să credeți că e floare la ureche. Munca se răsplătește, așadar am primit șansa de a face ceva și pe forum, și anume de a răspunde la Reclamații. În continuare sper să mă țin de treabă cât mai bine.

Cu ocazia Crăciunului, moșul s-a gândit să treacă și pe la ușa în data de 24.12.2011 și mi-a făcut un cadou foarte frumos! Dacă muncești și-ți vezi de alte tale, mai devreme sau mai târziu, vei fi răsplătit.

29 Februarie 2012 - cel mai important moment din carieră.

Pe la jumătatea lunii Aprilie am decis să fac o pauză, lucru dat de mai multe motive: lipsa de chef, de timp, aveam de terminat lucrarea de licență, aveam sesiunea la facultate și altele. Așadar am renunțat la funcția dobândită și i-am cedat locul lui Kaiac, fiind unul dintre cei mai mai vechi admini de pe server și având admin level-ul cel mai mare în acel moment. Așa părea să se sfârșească cariera mea de jucător de Sa:Mp.

După ce am terminat însă cu examenele, licența și ce am mai avut, am avut iar suficient timp liber pentru a juca pe acest server. Așadar am început iar să intru și să discut cu prietenii. Nu a trecut mult timp și mi s-a sugerat să revin la funcția de Owner și să ajut în continuare la dezvoltarea comunității. Mulți jucători își doreau acest lucru, chiar și persoane la care nu mă așteptam... însă dorința unora dintre ei nu cred că le-a picat prea bine. La scurt timp am revenit ca și administrator. De îndată ce am primit acces la server m-am apucat de treabă, nu a durat mult până să găsesc persoanele care făcuse ilegalități în absența mea și le-am sancționat. Printre aceste persoane se numărau și cele care mă vroiau înapoi ca administrator, însă după ce s-au trezit sancționați și-au schimbat brusc părerea. Ciudat nu? M-au chemat să fac treabă, am început să fac treabă și apoi s-au găsit să se supere.

Văzând că lucrurile și-au reluat activitatea normală, am decis împreună cu Bobo și Mastertrap21 să deschidem un al doilea server RPG pentru persoanele care n-au avut ocazia să se afirme pe serverul principal. Așadar ne-am apucat de lucru. Cel mai greu lucru n-a fost deschiderea serverului, ci să aflăm o persoană care să se ocupe de el și să aducem jucători pe el. Se punea problema că mulți dintre jucătorii de pe serverul principal se vor muta pe acest nou server, însă n-a fost așa. Lucrurile au decurs chiar mai bine decât ne așteptam. Tot cu acest server nou a venit și ideea de mașini personale disponibile prin donații. La început căzusem de acord, sau cel puțin mie așa mi s-a părut, să adăugam astfel de mașini însă numai pe serverul secundar. Dar cum script-ul e același pentru ambele servere, s-a decis să nu-l mai separăm pentru că va încurca la noile update-uri. Multora nu le-a convenit la început, inclusiv mie. Cu timpul însă lumea se obișnuiește cu astfel de lucruri, la fel a fost și când s-a adăugat Vehicle Dealership și a scăzut enorm economia, ajungându-se la una normală. Mulți au pierdut bani, însă așa se întâmplă... mai trebuie să și pierzi, nu doar să câștigi.

De atunci și până acum am reușit să aducem îmbunătățiri la server legate de script. Am reușit să îmbunătățim și forumul, inclusiv viteza de rulare a acestuia. Am promovat jucători la gradul de admin, jucători care până acum n-au reușit să dezamăgească. Bineînțeles că mai există mici gafe, însă cine nu le face? Cu toții greșim uneori, important e să nu facem greșeli majore.

Se apropie Crăciunul și Noul An, să vedem ce ne așteaptă.

A trecut ceva timp și a apărut și concurența, lucru care ne-a făcut să ne mobilizăm mai mult. Am adus niște modificări majore la server, printre care: adăugarea de facțiuni noi, adăugarea unui oraș nou, modificarea mafiilor în ganguri, modificarea prețurilor vehiculelor, adăugarea sistemului de helper. Toate aceste modificări au ca scop popularea serverului și oferirea de șanse tuturor, în special celor cu level mic.

Pe lângă modificările din joc au venit modificări și pe forum. Am schimbat puțin structura forumului serverului RPG și am adăugat o secțiune special destinată ajutării jucătorilor care au probleme cu contul. Vor urma și alte modificări, dar în timp. Momentan văd rezultate.
 

 

 

My avatars

 

dv11zWH.jpg

 

dEB7qom.jpg

 

dKoFzSa.png

 

nEHml9B.jpg

 

blnYX82.jpg

 

8oF8dxj.png

 

7m8ftyC.png

 

x2Dj2H9.png

 

Some things you want to last a lifetime!

 

gJ5AAQi.gif

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.