Jump to content

Ajutor procesor

Recommended Posts

Nume: DavisoN

Ce problema ai?: Procesorul se aude mai tare .. o fi normal ?

O scurta descriere a situatiei: Salut, tin de aproximativ 10 ore PC-ul aprins, dar dupa vreo 5-6 ore de functionare deja PC-ul incepe sa "tureze" adica se aude mai tare, nu haraie nu nimic .. doar ca se aude procesorul ca lucreaza mai tare si imi sta in 33-40 grade potrivit programului CoreTemp.De exemplu dimineata cand il aprind se aude perfect, asta in cazul in care il sting acum .. sa fie normal asa ceva ?

Screenshot: Nu e nevoie

Alte precizari: :).

Edited by DavisoN

Da.. e normal. Cooler-ul e suprasolicitat si incepe sa produca zgomote. Daca ti neaparat la silentiozitate cumpara un cooler fanless, fara ventilator.. isi face treaba la fel de bine ca unul cu ventilator :)

Deoarece procesorul ruleaza de mult timp, se incalzeste. Din moment ce se incalzeste are nevoie de racire mai mare. Pentru o racire mai mare, ventilatorul trebuie sa ruleze la turatii mult mai mari, implicit zgomot mai mare. Daca te deranjeaza, descarca SpeedFan iar in dreptul CPU, pune ventilatorul la ... 80%. Daca tot te deranjeaza, scade procentajul de turatii, dar monitorizeaza si temperaturile, sa nu treaca de 50C.

Edited by Gepetto

Ai incercat sa cureti coolerul si heatrack-ul de praf?

Vezi ca sa nu fie un cablu care atinge coolerul..

Daca se incalzeste prea tare mai pune inca un PC Fan fata in fata cu coolerul pentru a reduce temperatura acestuia sau pe o parte pentru a redirectiona caldura emisa de cooler.

Ai incercat sa cureti coolerul si heatrack-ul de praf?

Vezi ca sa nu fie un cablu care atinge coolerul..

Daca se incalzeste prea tare mai pune inca un PC Fan fata in fata cu coolerul pentru a reduce temperatura acestuia sau pe o parte pentru a redirectiona caldura emisa de cooler.

Nu se încinge prea tare, doar zgomotul procesorului mă deranjează (nu se aude prea tare .. dar e enervant să tot stea la turație).

Este normal asa ceva , este din cauza la ventilator nu are cum sa se răcească , încearcă sa mai cumperi un ventilator ceva , pentru ca lucrează prea mult timp.

Mda, să văd ce fac.

Scoate-l desfal, si uitate daca mai are pasta. Si al meu face la fel. Dar eu folosesc TuneUp, economi energi, si nu se mai aude deloc.

Dar cand scot tune up economi, si intru intr-un joc imi sta numai la 100%, e normal ?

Edited by SeniorPawn

Eu cred ca ai primit destule raspunsuri, pentru a numai avea probleme cu zgomotul iti cumperi un cooler mai silentios, dar este ceva normal dupa 5 6 ore sa faca mai mult zgomot doar se incinge dupa atata folosire.

Topic Closed.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.