Jump to content

Solve the problem and wins

aLexBz
 Share

Recommended Posts

Din punct de vedere teoretic lumina provenita de la Soare se dispersa in culorile curcubeului ( ROGVAIV). Vaporii de apa din aer functioneaza in acest caz ca niste prisme care dispersa lumina si astfel se creeaza curcubeul. Ochiul uman percepe doar maxim 3 straturi ale curcubeului, dar ele sunt infinite. Capetele curcubeului sunt in general zone umede cu multi vapori de apa, deci la capatul unui curcubeu se va gasi o apa cel mai probabil, dar noi nu vom sesiza si prezenta unui curcubeu. De ce? Pentru ca este necesar un anumit unghi pentru a putea vedea respectivele culori ca in poza asta 250px-Rainbow_formation.png

Din punct de vedere mitologic la capatul unui curcubeu vom gasi o comoara. Cel putin asa spun legendele.

In legendele saxone la capatul curcubeului gasim o galeata cu galbeni.

In mitologia greco romana curcubeul este considerat o poteca intre Pamant si Rai.

Pentru chinezi, curcubeul reprezinta o taietura pe cer de catre marea divinitate Nuwa cu ajutorul a cinci pietre de culori diferite.

Pentru crestini curcubeul este o promisiune facuta de Dumnezeu ca nu va mai abate un potop peste Pamant.

Curcubeul este o iluzie optica formata din lumina soarelui si vaporii de apa. Asadar, atunci cand va veti misca spre curcubeu, acesta se va deplasa, pastrand mereu aceeasi distanta cea ce inseamna ca nu vom putea sti niciodata ce se afla la capatul unui curcubeu.

Curcubeul nu are capat, este un cerc total. Noi il vedem semi-cerc pentru ca suntem pe pamant, din aer s-ar vedea un cerc

sau litera 'u'

Scuze, am dat pe edit.

Edited by South DoKy

Da, știu a fost lungă pauza.

Am avut ceva probleme cu internetu, sper și eu că s-au rezolvat, oricum, continuăm.

PROBLEMA!

--------------------

Tu conduci un autobuz de la Londra la Milford Haven in Tara Galilor.

La Londra, 17 oameni urca in autobuz.

La Reading, sase coboara si 9 urca.

La Swindon, doi coboara si patru urca.

La Cardiff, 11 coboara si 16 urca.

La Swansea, trei oameni coboara si cinci urca.

La Carmathen, sase coboara si trei urca.

Apoi ajungi la Milford Haven. Care este numele soferului? R: $1.000

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.