Jump to content

Hochei


Rajvi
 Share

Recommended Posts

HSC Csikszereda - Corona Brașov 5-4. Premieră pentru ciucani în Liga MOL.

172891_172891_Csikszereda_miercurea_ciuc

Sport Club Miercurea Ciuc a revenit spectaculos de la 0-2 și a câștigat în premieră în fața Coronei Brașov în acest sezon alLigii MOL la hochei.

La Miercurea Ciuc, Corona Brașov a început perfect meciul cu HSC Csikszereda, iar Molnar și Mastelariu au marcat în primele 6 minute.

Otto Biro a dat semnalul revenirii harghitenilor la mijlocul primei reprize, pentru ca Szocs si Becze sa întoarcă rezultatul în actul secund. Cehul Curilla a făcut 4-2 în primul minut din repriza a treia, al cărei final a fost dramatic. Finlandezul Hietamaki a readusBrașovul în joc, dar Mihaly a marcat apoi în poarta goală aCoronei.

Roberto Gliga a înscris și el, însa a fost ultimul gol al meciului câștigat de gazde cu 5-4.

A fost a treia victorie consecutivă în Liga MOL pentru ciucani, în timp ce Corona pierde al treilea meci la rând - dar rămâne pe podium. Csikszereda e pe locul 6, la doar 3 puncte de brașoveni.

 

 

Sursa: Digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Miskolc - Corona 2-1. Băieții lui Lindqvist au ratat a treia victorie la rând.

181813_181813_hochei_miskolic.jpg

Hocheiștii de la Corona Brașov au ratat la Miskolc șansa de a își trece în cont a treia victorie consecutivă în Liga MOL.

Băieții lui Greg Lindqvist au condus după golul marcat de Virag în minutul 5, din pasa finlandezului Hietamaki.

Gazdele au egalat în actul secund, prin Vladimir Dubek. În repriza a treia și în prelungiri nu s-a înscris, astfel că învingătoarea a fost decisă la șuturi de penalitate.

Slovacul Juraj Durco a adus victoria pentru Miskolc, care a depășit-o la golaveraj pe Corona în clasamentul Ligii MOL. Brașovenii ocupă locul 5, la 7 puncte de liderul Nove Zamky și la 3 de Sport Club Miercurea Ciuc, adversarul de sâmbătă.

 

Sursa: digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

VIDEO HSC Csikszereda - Corona 2-3. Brașovenii au egalat la 2 scorul general

242360_242360_hochei_.jpg

Victorie dramatică pentru Corona în meciul 4 al finalei Ligii Naționale la hochei: brașovenii au câștigat în prelungiri la Miercurea Ciuc și au egalat la 2 scorul general.

Oaspeții au condus de fiecare dată pe tabelă, prin golurile lui Antal și Dornic, însă harghitenii au replicat prin Goga și Mihaly. Slovacul Ivan Dornic a înscris golul de 2-1 chiar în inferioritate numerică, dar Sport Club a împins meciul în prelungiri grație unui gol marcat cu patru minute înainte de final.

În timpul suplimentar de joc, același Dornic a punctat pentru Corona, astfel că vor mai fi cel puțin încă două partide în a patra finală consecutivă dintre ciucani și brașoveni.

Următorul meci al seriei care se dispută după sistemul 4 din 7 va avea loc luni, sub Tâmpa, și va fi transmis de Digi Sport cu începere de la ora 19:00.

242401_242401_hochei_finala.mp4.snapshot

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

VIDEO Corona – Csikszereda 4-3. Brașovenii, la doar o victorie de titlu!

243868_243868_hochei_corona_bv.jpg

Hocheiştii de la Corona Braşov sunt la un pas de a câștiga primul titlu de campioani din istorie.

Jucătorii antrenați de Kari Rauhanen și Greg Lindqvist au câştigat meciul cinci al finalei cu Hochei Sport ClubCsikszereda. Corona a marcat după doar şase minute, prinCsanad Fodor, iar Csanad Virag a ridicat scorul la 2-0 cu un şut puternic.

Marek Curilla i-a readus pe ciucani în meci, după pasă excelentă a lui Vaclav Novak, dar diferenţa de două goluri s-a refăcut după o nouă reușită a lui Csanad Virag. Tihamer Becze a împins jocul în prelungiri cu o dublă: ciucanul a reuşit egalarea cu doar cinci secunde înaintea finalului.

În prelungiri, Ivan Dornik a marcat golul victoriei, iar Corona poate deveni campioană dacă se impune pe terenul harghitenilormiercuri, în direct la Digi Sport 2, de la ora 19:00.

 

243881_243881_stire_hochei_bv_07_04.mp4.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

A decedat multiplul campion Vasile Huţanu




4Akibo2.jpg



Fostul hocheist Vasile Huţanu, maestru emerit al sportului, component al echipelor Dinamo şi Steaua, a decedat în cursul zilei de azi.


Huţanu a fost multiplu campion al Romaniei la hochei pe gheaţă, participant la Olimpiada de Iarnă de la Innsbruck, Austria, în 1976, cea mai bună clasare a echipei de hochei locul 7 (din cele 4 participări).


Huţanu s-a născut la 1 iunie 1954, în Bucuresti. Înmormantarea va avea loc miercuri, 26 februarie, la Cimitirul Ghencea 3, ora 12.00.




Link to comment
Share on other sites

@, Este pentru a treia oara cand gresesti sa postezi o stire si iti explic si acum ce ai gresit: Stirea are o vechime mai mare de 3 zile, limita pe care regulamentul o impune ca fiind cea minima. Vei fi sanctionat conform regulamentului.

 

 

VIDEO Miercurea Ciuc- Corona 3-1. Harghitenii egalează situația la general

245077_245077_captura_hochei_ciuc.jpg

 

 

Sport Club Miercurea Ciuc a câștigat jocul 6 al finalei Ligii Naționale de hochei, 3-1 contra Coronei Brașov, a egalat situația la general și a împins seria în meciul decisiv.

Harghitenii au început perfect meciul - gol Becze în minutul 2. Brașovenii puteau egala în finalul reprizei secunde, însă reușita americanului Wehrs nu a fost validată de către arbitrii austrieci. Tabela a mai fost modificată abia în ultimele două minute ale duelului de la Miercurea Ciuc. Moldovan a punctat în poarta goală pentru 2-0, dar Corona a replicat imediat prin Fodor. S-a terminat, totuși, 3-1 pentru Sport Club, după un alt gol marcat în poarta goală - autor Szocs.

Meciul 7 al finalei va avea loc joi, 10 aprilie, la Brașov, și va fi transmis la Digi Sport 3, de la ora 19:00.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

VIDEO Corona Brașov, la primul titlu de campioană, după un final dramatic

245636_245636_cupa_hochei.jpg

 

 

ASC Corona Braşov a cucerit primul său titlu de campioană a României la hochei pe gheaţă, joi, pe patinoarul olimpic din Braşov, după ce a învins pe HSC Miercurea Ciuc cu scorul de 4-3 (1-1, 0-1, 3-1), în al şaptelea şi ultimul meci al finalei.

 

Ciucanii, campionii en titre, au fost la doar câteva zeci de secunde de un nou titlu, dar braşovenii au reuşit să marcheze de două ori în final, golul victoriei fiind înscris de americanul Kevin Wehrs cu doar trei secunde rămase din timpul regulamentar. Ciucanii s-au retras de pe gheaţă imediat după golul braşovenilor, iar arbitrul austriac Gerald Podlesnik a anunţat sfârşitul meciului după ce a aşteptat câteva minute revenirea harghitenilor.

Oaspeţii au deschis scorul în meciul decisiv al finalei, prin Tamas Farkas (09:34), dar Corona a egalat prin Csanad Fodor (15:36). Ciucanii s-au desprins la două goluri în debutul reprizei a treia, după golurile semnate de Tihamer Becze (33:27) şi Ervin Moldovan (41:01), şi se părea că Sport Club va cuceri al 16-lea titlu de campioană. Corona a avut un finiş de excepţie, cu trei goluri înscrise în ultimele cinci minute: mai întâi Levente Zsok (56:29) a redus din diferenţă, Csanad Virag (59:22) a egalat, iar Kevin Wehrs (59:57) a semnat golul victoriei.

Premierea a fost efectuată de preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Florian Gheorghe.

Corona s-a impus cu 4-3 la general în finala cu HSC Miercurea Ciuc, după următoarele rezultate: Corona - HSC 3-1, Corona - HSC 1-2, HSC - Corona 5-2, HSC - Corona 2-3, după prelungiri, Corona - HSC 4-3, după prelungiri, HSC - Corona 3-1, Corona - HSC 4-3.

HSC Miercurea Ciuc cucerise ultimele şapte titluri în campionatul României (din totalul de 15), ultimele trei fiind adjudecate în faţa braşovenilor.

Echipa de hochei din Braşov s-a înfiinţat în 2007 (sub numele de SCM Fenestela 68 Braşov) avea până acum un singur trofeu în palmares, Cupa României, cucerită în 2012, în faţa formaţiei HSC Miercurea Ciuc, chiar pe patinoarul ''Vakar Lajos''.

Sezonul 2013-2014 este cel mai bun din istoria clubului de sub Tâmpa, cu primul titlu naţional şi cu finala Ligii MOL, pierdută în faţa formaţiei HC Nove Zamky (Slovacia).

 

Antrenorii Kari Rauhanen (Finlanda) şi Greg Lindqvist (Suedia) au avut la dispoziţie următorul lot în acest sezon: Patrik Polc (Slovacia), Rajmond Fulop, Szilard Beres - portari, Kevin Wehrs (SUA), Zsolt Mastaleriu, Evgheni Pisarenko, Attila Imecs, Daniel Lucian Oprea, Imre Janos, Csaba Nagy, Juhamatti Hietamaki (Finlanda), Dennis Dumitru, Csanad Virag, Tivadar Petres, Zsolt Peter, Zsolt Molnar, Robert Peter, Florian Bocu, Zsombor Antal, Martin Saluga (Slovacia), Hunor Marton, Josh Bonar (Canada), Levente Zsok, Zsolt Balint, Csanad Fodor, Andrei Butocinov (Ucraina), Ivan Dornic (Slovacia), Roberto Gliga.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Antrenor cu tabloul lui Ceauşescu în vestiar, în amintirea vremurilor când "se halea sport pe pâine"

ion-berdila-hochei-dunarea-galati.jpg?wi

 

  • Fostul hocheist Ion Berdilă regretă perioada regimului comunism când magazia de echipament era plină, iar acum foloseşte aceleaşi tricouri de opt ani.
  • Antrenor la două grupe de juniori de la Dunărea Galaţi, acesta vorbeşte despre neajunsurile de care se loveşte în acest sport.
  • Ion Berdilă e singurul hocheist gălăţean din istorie care a participat la o ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, cea din 1980, de la Lake Placid (SUA).

Patinoarul Artificial, primul vestiar cu intrarea prin spate. Este al celor două grupe de copii sub 10 şi 12 ani ai Dunării Galaţi, puşti care învaţă tainele hocheiului de la antrenorul Ion Berdilă, singurul hocheist gălăţean din istorie care a participat la o ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, cea din 1980, de la Lake Placid (SUA).

 

Vestiarul are un aer primitor, cu multe drapele naţionale ce curg din tavan, postere şi tricouri de colecţie expuse pe pereţi şi echipamentul aşezat în ordine perfectă. "Echipament ponosit, vai de mama lui", a oferit antrenorul prima explicaţie a prezenţei unui tablou al lui Nicolae Ceaşescu, deasupra unei uşi. "Pe vremea lui, se halea sport pe pâine. Au fost şi lucruri foarte bune în sistemul comunist, dar n-am ştiut să le păstrăm. Măcar Daciada, de-am fi continuat-o, era cea mai mare bază de selecţie, acum nici sport în şcoală nu se mai face. Se făcea sport de calitate, iar antrenorii erau competitivi, în comparaţie cu ce este acum. Încercările care se fac cu import de tehnicieni sunt un fiasco total, pentru că noi nu avem baza materială pentru ce ştiu ei să facă", şi-a continuat Ion Berdilă explicaţia.

"În Rusia, ne plimbam ca la noi acasă"

 

ion-berdila-hochei-dunarea-galati-1.jpg?

Continuă cu oarecare înverşunare, izvorâtă din lipsa condiţiilor în care îşi face meseria, nu neapărat dintr-o nostalgie pură a vremurilor comunismului."Echipamentul era echipament, antrenamentele în condiţii optime, se stătea şi câte 10 luni în cantonamente la loturile naţionale. Când nu era gheaţă în ţară, eram duşi în ţările scandinave. De Rusia, nu mai vorbesc, acolo ne plimbam ca la noi acasă. Aşa a fost posibil atunci să avem valoare în hochei. În 1977 eram în prima grupă valorică, iar la Jocurile Olimpice de la Lake Placid am terminat pe şapte. Ne pregătisem o lună în China şi încă una la faţa locului, în SUA, cu zeci de meciuri", a mai spus Berdilă.

"Am făcut pe noi la Mondiale"

Compară perioada dinainte de 1989 cu cea de acum, vorbind despre decăderea generală a sportului românesc. "La echipa naţională era îmbulzeală, bătălie cruntă pentru a prinde echipa, cu câte patru-cinci pe fiecare post. Acum, te rogi de ei să vină la lot, avem exemplul de la handbal, unde HCM Constanţa e în Final Four în cupele europene, dar la naţională păţim ruşinea ruşinilor, ne bate Finlanda. Toată lumea se bazează pe stranieri şi am ajuns ca la echipa naţională să luăm rezervele acestora, sportivi care nu joacă. Dovada o avem de la recentele Mondiale de hochei, unde am făcut pe noi, deşi era eşalonul inferior", argumentează antrenorul.

Cu mănuşi rupte şi căşti de la seniori

 

ion-berdila-hochei-dunarea-galati-2.jpg?

Cea mai mare durere îi este provocată de echipamentul cu care trebuie să intre pe gheaţă copiii pe care îi antrenează. "Noi, antrenorii, nu avem cu ce să ne facem treaba, fără echipament pierdem timpul degeaba. Le-am cerut celor de la club (n.r. - CSM Dunărea) strictul necesar: cască, mănuşi, apărători şi patine. La două grupe de câte 30 de copii am primit 30 de crose, 30 de pucuri şi zece perechi de mănuşi. Păi ce să fac cu crosele, dacă n-am mănuşi? Cade copilul şi îşi taie degetul. Fac hochei cu mănuşi la care partea interioară e găurită. La portar, am ditamai mănuşa de la seniori, rămasă de la Radu Viorel, imaginati-vă ce se poate face cu ea în mânuţa unui copil de 10 ani. Casca e tot de la Radu Viorel, are cinci kile, îi cade capul copilului cu ea. În 2007, am făcut rost de un set de tricouri, sunt acum cu el la a treia generaţie, altele n-am mai primit de la club. Pe vremea lui Ceauşescu, aveam magazia plină, nu ne lipsea absolut nimic", şi-a vărsat năduful antrenorul, fost participat la ediţia din 1980 a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Lake Placid (SUA).

 

Încă mai speră ca în Galaţi să crească hocheişti de mare valoare şi oferă o posibilă soluţie: "Putem redeveni pepiniera hocheiului românesc, cu un Centru de Excelenţă aici. Trebuie făcut repede, să profităm că la Bucureşti nu e patinoar funcţional".

 

Sursa: ProSport

Link to comment
Share on other sites

Rusia, campioană mondială » Sub ochii lui Vladimir Putin, ruşii s-au impus în finala cu Finlanda

619054-hochei-rusia.jpg

 

Şi-au dorit aurul la Soci, dar l-au cucerit la Minsk. Echipa Rusiei a devenit duminică seară campioană mondială, după ce a trecut în finală de Finlanda cu 5-2 (1-1, 2-1, 2-0).

 

"E un turneu diferit, dar e minunat să ieşi învingător. Am venit aici să cîştigăm,Rusia joacă mereu să învingă", a spus atacantul Nikolai Kuliomin. Pentru Rusia au marcat Alex Ovetcikin, Evgheni Malkin, Danis Zaripov, Viktor Tihonov şi Serghei Şirokov.

 

La finala din Belarus a asistat şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care la finalul mecului a mers în vestiar pentru a-i felicita pe hocheişti.

 

Este al cincilea aur pe care îl cîştigă Rusia, după destrămarea Uniunii Sovietice, după victoriile din 1993, 2008, 2009 şi 2012. La JO de la Soci, Rusia s-a oprit în sferturi de finală.

 

Sursa: Gazeta Sporturilor

Link to comment
Share on other sites

Rusia, din nou campioană mondială! Al cincilea titlu a venit după 10 victorii la rând

267821_267821_russia_ice_hockey.jpg

 

Rusia domină din nou hocheiul mondial! După ce a învins-o peFinlanda cu scorul de 5-2 (1-1, 2-1, 2-0), duminică, în finalaCampionatului Mondial de la Minsk, formația susținută din tribune de Vladimir Putin s-a impus contra echipei care a eliminate-o la JO de la Soci în sferturile de finală.

Condusă de starul Aleksandr Ovecikin, Rusia a mai impresionat la turneul de la Minsk și prin faptul că a obținut zece victorii din tot atâtea meciuri, printre care şi 4-2 cu Finlanda în primul tur. Prin acest nou titlu, Rusia şi-a confirmat dominaţia mondială, trecându-şi în palmares al cincilea titlu său titlu din istorie și al patrulea din 2008 încoace (2008, 2009, 2012, 2014).

Rusia a deschis scorul prin Şirokov (11), dar nordicii au restabilit egalitatea prin Pakarinen, după o perioadă de presing intens (20). Finlanda chiar a preluat conducerea, după golul lui Palola (27), şi a presat în continuare, însă portarul Bobrovski a făcut minuni. Rusia a egalat prin Ovecikin (28), iar Malkin a adus echipa în avantaj cu un şut de la distanţă (36). Finlanda a ieşit la atac, dar adversarii au profitat de superioritatea sa numerică şi au tranşat disputa, prin golurile semnate de Zaripov (45) şi Tikonov (56).

Precedenta campioană mondială, Suedia şi-a adjudecat medaliile de bronz, după ce a dispus cu 3-0 (2-0, 0-0, 1-0) de Cehia, în finala mică. Vicecampioana olimpică de la Soci, învinsă în semifinale de Rusia cu 3-1, s-a impus graţie golurilor marcate de Lindstrom (5), Hjalmarsson (16) şi Backlund (49).

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Legendarul antrenor de hochei pe gheaţă Viktor Tihonov a încetat din viaţă






viktor-tihonov.jpg?width=815







Legendarul antrenor rus Viktor Tihonov, care a câştigat cu echipa sovietică de hochei pe gheaţă opt titluri mondiale şi trei olimpice, a încetat din viaţă, la vârsta de 84 de ani, a anunţat, luni, federaţia dinRusia, informează AFP.






"În această noapte, hocheiul rus şi toţi sportivii din ţară au pierdut un om de neînlocuit: legendarul antrenor şi celebrul jucător de hochei Viktor Vassilievici Tihonov a murit" după o lungă suferinţă, a precizat forul rus într-un comunicat.



Tihonov era simbolul perioadei de glorie a hocheiului sovietic: sub conducerea sa, echipa Uniunii Sovietice a câştigat titlul mondial de opt ori în perioada 1978-1990 şi aurul olimpic în 1984, 1988 şi 1992.



După căderea URSS-ului, Viktor Tihonov a rămas în funcţie până în 1994. El a demisionat după ce la Lillehammer, pentru prima dată în istorie, echipa rusă nu a obţinut nicio medalie la Jocurile Olimpice.



Federaţia Rusă de Hochei pe gheaţă a anunţat că la meciurile de luni din Liga continentală se va ţine un minut de reculegere.









Prosport


Link to comment
Share on other sites

A murit o legendă » Viktor Tihonov, antrenorul sovietic cu trei titluri olimpice în palmares, a decedat, după o boală chinuitoare

642513-tihonov.jpg

1984 şi 1988 cu URSS. 1992 cu Comunitatea Statelor Independente. Acestea au fost ediţiile olimpice la care Tihonov a ieşit învingător de pe banca tehnică, fiind conducătorul incontestabil al marii forţe de pe gheaţă care era Rusia.

 

Era renumit pentru stilul său dictatorial - jucătorii de la ŢSKA Moscova stăteau în pregătire drastică 11 luni din 12. Erau anii '70-'80 şi ŢSKA era parte a Armatei Roşii. Tihonov era general. Iar Generalul a murit luni noapte, la 84 de ani, după ce în ultimele luni de viaţă, timp în care a fost îngrijit la domiciliu, nu a mai putut merge.
"Întreaga lume a hocheiului a pierdut un mare antrenor. Şi-a dedicat viaţa sportului pînă în ultima secundă. Chiar şi cînd era în spital am discutat despre ce trebuie făcut ca să aducem echipa naţională de hochei la cel mai înalt nivel", a declarat fostul mare portar Vladimir Tretiak.
Ca jucător, fundaşul Tihonov a cîştigat patru titluri naţionale. Timp de 14 ani a condus reprezentativa Rusiei, pe lîngă cele 3 titluri olimpice cucerind şi 8 campionate mondiale.
Tihonov a fost activ pînă în anul 2004, cînd a părăsit naţionala rusă după o revenire nereuşită, dar a rămas în federaţie pînă în acest an.
Link to comment
Share on other sites

 

A murit o legendă » Viktor Tihonov, antrenorul sovietic cu trei titluri olimpice în palmares, a decedat, după o boală chinuitoare

642513-tihonov.jpg

1984 şi 1988 cu URSS. 1992 cu Comunitatea Statelor Independente. Acestea au fost ediţiile olimpice la care Tihonov a ieşit învingător de pe banca tehnică, fiind conducătorul incontestabil al marii forţe de pe gheaţă care era Rusia.

 

Era renumit pentru stilul său dictatorial - jucătorii de la ŢSKA Moscova stăteau în pregătire drastică 11 luni din 12. Erau anii '70-'80 şi ŢSKA era parte a Armatei Roşii. Tihonov era general. Iar Generalul a murit luni noapte, la 84 de ani, după ce în ultimele luni de viaţă, timp în care a fost îngrijit la domiciliu, nu a mai putut merge.
"Întreaga lume a hocheiului a pierdut un mare antrenor. Şi-a dedicat viaţa sportului pînă în ultima secundă. Chiar şi cînd era în spital am discutat despre ce trebuie făcut ca să aducem echipa naţională de hochei la cel mai înalt nivel", a declarat fostul mare portar Vladimir Tretiak.
Ca jucător, fundaşul Tihonov a cîştigat patru titluri naţionale. Timp de 14 ani a condus reprezentativa Rusiei, pe lîngă cele 3 titluri olimpice cucerind şi 8 campionate mondiale.
Tihonov a fost activ pînă în anul 2004, cînd a părăsit naţionala rusă după o revenire nereuşită, dar a rămas în federaţie pînă în acest an.

 

 

 

Ştirea postată de tine are o vechime mai mare de 3 zile. Primeşti un avertisment verbal.

Link to comment
Share on other sites

Nove Zamky a luat trei puncte în dubla din România

7f4d705c-71ed-467e-9d63-4113a6b26dd2.png

Recent, puternica echipă slovacă Ice Tigers Nove Zamky a sosit în România pentru susținerea a două meciuri contând pentru sezonul regulat al competiției regionale Liga Mol.

Slovacii au fost învinși în primul joc de Corona Brașov cu un usturător 7-1 (3-0, 1-1, 3-0). Molnar s-a remarcat prin semnarea primelor două goluri, după care am mai semnalat reușitele lui Mihály Arpad, cu trei pase decisive, ori Fodor Csanad, și el cu trei puncte în statistici, împărțite într-un gol și două pase.
La brașoveni a evoluat și sud-coreeanul Han Ki Hoon, care a participat la construcția golului de 6-1. Cu un sfert de oră înainte de final, oaspeții au efectuat schimbare de portar.
Ice Tigers Nove Zamky a obținut totuși un succes în deplasarea din țara noastră. Oaspeții s-au impus la Miercurea Ciuc, în fața celor de la Sport Club, cu scorul de 4-2 (0-1, 2-1, 2-0). Ciucanii nu au jucat rău, au condus cu 1-0 și 2-1, dar diferența s-a făcut la patinaj, în ultima repriză. Un alt atu al hocheiștilor slovaci a fost că au știut să își fructifice superioritățile, ei marcând de trei ori cu om în plus pe gheață. Finlandezul Salomen a deschis scorul și a marcat astfel primul său gol în Liga Mol.
Mâine, 2 decembrie, va avea loc meciul dintre Corona Brașov și Sport Club Miercurea Ciuc, cu începere de la ora 19.00. Este un derby doar pe hârtie, deoarece poziția în clasament a celor două combatante este sugestivă. Brașovul este pe 4, cu 37 de puncte, cu mari șanse de play-off, în timp ce echipa harghiteană se află pe ultimul loc, cu doar 11 puncte adunate.
Edited by BIS
Link to comment
Share on other sites

Fostul hocheist canadian Jean Beliveau, câştigător a zece Cupe Stanley, a murit la 83 de ani






stanley.jpg?width=815







Fostul hocheist canadian Jean Beliveau a încetat din viaţă la 83 de ani, marţi seară, la locuinţa sa din Longueil (Quebec), a anunţat echipa Montreal Canadiens, alături de care a câştigat Cupa Stanley de zece ori, informează AFP.





Jean Beliveau a jucat 20 de sezoane la Montreal Canadiens, între 1950 şi 1971, câştigând numeroase premii individuale, iar în 1972 a fost inclus în Hall of Fame.





Cu zece Cupe Stanley, el este al doilea cel mai titrat jucător din istoria NHL, după fostul său coechipier Henri Richard.





În 1998, el a primit cea mai înaltă distincţie a ţării sale, titlul de Companion al Ordinului Canadei.







Prosport



Link to comment
Share on other sites

Un hocheist român - locotenent în Armata SUA

4f6f9375-cd76-4323-99c6-a21a6530287d.jpg

Site-ul specializat pentru descoperirea poveștilor de succes, în care sunt implicați români, www.viitorulromaniei.ro, a publicat de curând un material amplu, despre Cristian Rădulescu.

Acesta este un hocheist cu origini românești, care a ajuns să fie un apreciat locotenent în armata SUA, cu ștate de serviciu în teatrul de operațiuni din Afghanistan.
Conform propriilor declarații, consemnate de colegii de la sursa mai sus menționată, Cristian Rădulescu spune că datorează foarte mult din calitatea sa profesională, faptului că în copilărie a făcut hochei.
Tânărul militar în vârstă de 33 de ani s-a născut la Berceni, în județul Ilfov, iar de hochei s-a apucat după ce familia sa a plecat în SUA.
Sursa: rohockey.ro/
Link to comment
Share on other sites

Rezultate din NHL





nhl.jpg?width=815






Rezultate înregistrate în partidele disputate, miercuri, în liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL):





Winnipeg - Edmonton 3-2 după prelungiri



Anaheim - Philadelphia 5-4 după lovituri de departajare



Chicago - St. Louis 4-1



Minnesota - Montreal 2-1.







Prosport


Link to comment
Share on other sites

Naţionala de hochei de U20 a pierdut şi cu Marea Britanie

hochei6-mediafax-foto-cristi-cimpoes.jpg

România continuă fără victorie la Mondialul de la Tallin, Divizia a II-a valorică, grupa A. Azi, tricolorii au pierdut şi cel de-al treilea meci disputat în Estonia, înclinându-se cu 5-2 (2-1, 1-1, 2-0) în faţa Marii Britanii.

Rămasă fără antrenorul principal, Antal Karoly, naţionala de hochei de U20 luptă pentru menţinerea în cel de-al doilea eşalon valoric, Grupa A. La fel ca în celelalte două meciuri,elevii lui Marius Trandafir şi Răzvan Lupaşcu au rezistat bine două reprize, însp nu au reulit sp mai puncteze şi în ultima parte, britanicii adjudecându-şi lejer victoria. Golurile tricolorilor au fost înscrise de Gereb Istvan şi Mircea Constantin.


Astăzi s-a mai disputat Lituania - Coreea de Sud 5-1 (0-0, 4-1, 1-0).


Mâine, tricolorii au zi de pauză, iar vineri vor întâlni Olanda.

Prosport

Link to comment
Share on other sites

Corona Braşov a învins Steaua cu 8-3 şi va juca finala Cupei cu Miercurea Ciuc!

timaru-vs-pisarenko.jpg?width=815

Corona Braşov a câştigat duelul Grupei A cu Steaua Rangers cu 8-3 (2-1, 5-2, 1-0) şi s-a calificat în finala Cupei României la hochei pe gheaţă. Duminică, braşovenii vor juca, în faţa propriilor spectatori, cu trofeul pe masă, împotriva celor de la HSC Miercurea Ciuc.

Corona Braşov - Steaua a fost meciul serii pe Patinoarul Olimpic de la Braşov, în ziua a treia a Cupei României, ediţia 2014-2015, la hochei pe gheaţă. Steaua a început bine meciul, prin golul lui Mircea Constantin (min. 10:22), însă gazdele au revenit în joc şi au preluat conducerea prin reuşitele lui Peter Klouda (min. 15:57) şi Richard Filip (min. 18:01). De altfel, aceasta a fost şi cea mai echilibrată repriză a partidei. În partea secundă, braşovenii au punctat de cinci ori în poarta lui Catrinoi prin dubla lui Martin Saluga (min. 0:31 şi 7:32) şi reuşitele lui Levente Zsok (min.9:15), Arpad Mihaly (min.18:38) şi Jaroslav Obsut (min.19:58). Militarii nu au reuşit să ţină pasul cu adversarii, ci doar să mai reducă din proporţiile scorului. Marius Marcus (min.0:48) şi Denys Zabludovski (min.12:40) au reuşit să mai pună două puncte pe tabelă în dreptul "roş-albaştrilor" , astfel încât la finalul părţii a doua scorul era de 7-3 pentru Braşov. Repriza a treia, în care braşovenii au mai înscris o dată prin Richard Filip (min.9:55) a fost lipsită de spectaculozitate. Singurul lucru care a mai animat tribunele a fost o încăierare generală produsă cu doar câteva secunde înaintea fluierului final.

În celălalt meci al grupei B, HSC Miercurea Ciuc a trecut de Progym Gheorgheni cu 5-2 (2-1, 3-1, 0-0).


Duminică, în finala Cupei României, ediţia 2014-2015, ce va avea loc la Patinoarul Olimpic din Braşov, de la ora 18:00, Corona Braşov va juca cu HSC Miercurea Ciuc.

Prosport

Link to comment
Share on other sites

Celebrul Martin Brodeur s-a retras oficial din hochei

martin-brodeur-afp-mediafax-foto-harry-h

  • Jucătorul canadian Martin Brodeur (42 de ani) şi-a anuţat joi dimineaţa retragerea printr-o conferinţă de presă la Scottrade Center, rămânând doar consultant la echipa St.Louis Blues.

Acesta a explicat de ce a luat această decizie: ”Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine. E o zi mare pentru mine, sunt încântat să încep un nou capitol în viaţa mea de hocheist. E un lucru la care m-am găndit mult timp şi o mare oportunitate pe care cei de la St.Louis mi-au oferit-o. O să rămân foarte aproape de baieţi, de antrenor şi de managerul clubului. Mulţi sunt curioşi de faptul că am decis să mă retrag, iar acum o să lămuresc puţin lucrurile. Am luat această decizie încă din vara lui 2014, deoarece plecasem de la New Jersey şi am rămas fără echipă.

Atunci am fost contactat de mai multe echipe la care doream sa joc, dar înca eram în dubii. Aşa că a venit luna noiembrie şi am fost contactat de către cei de la St. Louis Blues. Aceasta a fost una din opţiunile mele, mai ales că îmi doream să joc la o echipă aflată sus in clasament. După o lună si jumătate eram apt 100%. Am avut şi <puţin noroc>, deoarece portarul de bază s-a accidentat şi am profit de această oportunitate.

Prin faptul că am continuat să joc mi-a comfirmat faptul că pot să joc şi pot să mă distrez pe teren, iar cel mai important lucru a fost sănătatea mea.
Eu sunt un tip competitiv, nu prea pot să stau departe de gheaţă, dar aici consider eu ca trebuie să mă opresc. Am facut destule in cariera mea de jucator şi acum vreau să mă afirm şi in cea de conducere.”

Brodeur a debutat în NHL în 1991 la echipa New Jersey Devils, echipa cu care a câştigat de trei ori Cupa Stanley. Anul acesta, după plecarea de la Devils, Martin a fost contactat de către echipa St.Louis Blues.

CV Martin Brodeur:
New Jersey Devils 1991-2014:

  • Stanley Cup:1995,2000,2003
  • Selecţionat in echipa All-Star:1996,1997,1998,1999,2000.2001,2003,2004,2007

Canada 1996-2010

  • Campionatul Mondial 1996-locul 3
  • Cupa Mondială 1996-locul 1
  • JO de Iarnă 1998-locul 4
  • JO de Iarnă 2002-locul 1
  • Cupa Mondială 2004-locul 1
  • Campionatul Mondial 2006-locul 1
  • JO de Iarnă 2010-locul 1

Prosport

Link to comment
Share on other sites

România a fost demolată de Ungaria: 8-0 la Turneul Euro Ice Hockey

surp-romania.jpg?width=815

Naţionala de hochei pe gheaţă a României a pierdut primul meci, disputat vineri seara, la turneul Euro Ice Hockey Challenge, de la Torun (Polonia). Elevii lui Kjell Greg Lindqvist şi Nelu Alexe, au fost învinşi la scor, de Ungaria cu 8-0 (1-0, 4-0, 3-0). Aflaţi în al patrulea eşalon valoric, "tricolorii" au rezitat doar prima repriză ritmului de joc impus de vecinii maghiari, care sunt în a doua divizie valorică.

Au marcat pentru Ungaria: Daniel Koger (19:21, 37:48), Tyler Metcalfe (29:25), Zsolt Azari (31:24), Daniel Kiss (33:51, 41:31), Istvan Sofron (48:53) şi Tamas Sarpatki (49:57).

România, pregătită de suedezul Kjell Greg Lindqvist, cel care a mai antrenat în ţară şi pe Corona Braşov, a avut în linii câţiva jucători naturalizaţi precum ucrainienii Evgheni Pisarenko şi Andrei Butochnov. În plus, în lot se află şi portarul de originie slovacă al Coronei Braşov, Patrik Polc. Acesta şi-a depus actele pentru a obţine cetăţenia română, iar forul de specialitate a primit acceptul ca acesta să joace pentru România la acest turneu.

În al doilea meci al zilei, Polonia a revenit spectaculos de la 3-5 şi a câştigat în faţa Ucrainei în prelungiri cu 6-5 (1-2, 2-3, 3-1, 1-0).

Sâmbătă sunt programate jocurile din etapa a doua: Polonia - Ungaria (ora 17:00) şi România - Ucraina (ora 20:30)


Lotul care a făcut deplasarea la Torun:
PORTARI: Adrian Catrinoi (
Steaua), Patrik Polc (Corona Braşov); FUNDAŞI: Ciprian Ţapu (Steaua), Nicuşor Luşneac (Steaua), Evgheni Pisarenko (Corona Braşov), Attila Goga (Dunărea Galaţi), Janis Imre (Corona Braşov), Ferenc Bors (SC Miercurea Ciuc), Alpar Sallo (SC Miercurea Ciuc. Szabolcs Papp (SC Miercurea Ciuc), Nagy Istvan (SC Miercurea Ciuc); ATACANŢI: Ioan Timaru (Steaua), Mihai Georgescu (Steaua), Andrei Butochnov (Steaua), Imecs Attila (Corona Braşov), Csanad Fodor (Corona Braşov), Botond Flinta (Dunărea Galaţi), Hunor Csergo (Progym Gheorgheni), Daniel Tranca (SC Miercurea Ciuc), Zsombor Molnar (SC Miercurea Ciuc), Tamas Farkas (SC Miercurea Ciuc).

Prosport

Link to comment
Share on other sites

Corona Braşov s-a calificat în semifinalele Ligii Mol. "Lupii" vor întâlni echipa maghiară Miskolc

7199003-mediafax-foto-attila-szabo.jpg?w

Echipa de hochei pe gheaţă Corona Braşov Wolves s-a calificat în semifinala Ligii Mol (competiţie regională care reuneşte echipe din Ungaria, România şi Slovacia), după ce învins echipa maghiară Debrecen HK cu scorul de 5-3 (2-1, 3-2, 0-0), sâmbătă seara, pe Patinoarul Olimpic din Braşov. Braşovenii au câştigat astfel play-off-ul cu scorul de 2-1 la general şi vor întâlni în semifinalele competiţiei echipa Miskolc, din Ungaria, sistemul după care se va juca fiind cel mai bun din şapte meciuri.

Maghiarii au deschis scorul, prin Norbert Dancsfalvi (min. 5:30), dar “lupii” de la Corona au revenit şi au avut avantaj prin Tivadar Petres (min .07:54) şi Martin Saluga (min. 08:55) la finalul primei reprize. Andrei Emelianov (min 22:39) a adus egalarea pentru Debrecen, însă Zsolt Molnar (min. 30:52) i-a adus iarăşi pe “lupi” în avantaj. Cinci minute mai târziu, Danil Kaskov aducea încă o dată egalarea prin ceea ce avea să fie ultimul gol reuşit de Debrecen. În ultimele două minute ale reprizei secunde, braşovenii au asaltat poarta adversă şi au marcat de două ori, prin Filip Richard (min. 38:29) şi Virag Csanad (min. 39:17), punând practic capăt partidei.
Debrecen a câştigat primul meci al seriei, cu 2-1, iar Corona s-a impus, vineri, în al doilea, cu 5-0.

În semifinale, campioana României va înfrunta Miskolc, campioana sezonului regulat, formaţie care s-a calificat direct în această fază. Primele două meciuri se vor disputa la Miskolc, pe 17 şi 18 februarie, iar următoarele două la Braşov, pe 21 şi 22 februarie. Apoi vor urma întâlniri alternative, începând cu Miskolc, până când una dintre echipe va avea patru victorii.

În cea de-a doua semifinală se vor întâlni Dab Docler (Ungaria) şi HC Nove Zamky (Slovacia), deţinătoarea trofeului.

Prosport

Link to comment
Share on other sites

"Lupii" au rămas cu semifinalele Ligii Mol. Corona Braşov a fost eliminată din cursa pentru titlu de Miskolc în minim de meciuri, patru

7199003-mediafax-foto-attila-szabo.jpg?w

Echipa de hochei pe gheaţă Corona Braşov Wolves a încheiat sezonul competiţional internaţional 2014-2015. „Lupii” au fost eliminaţi în semifinalele Ligii Mol de către Miskolc, cu scorul general de 4-0. Formaţia maghiară a urcat în finala competiţiei după ce a câştigat, duminică seara, pe Patinoarul Olimpic de la Braşov, meciul cu numărul patru al semifinalei, cu scorul de 2-0 (1-0; 1-0; 0-0). Meciul a fost la discreţia oaspeţilor, care au înscris câte un gol în primele două reprize şi au rezistat fără să încaseze un gol, în ciuda atacului dezlănţuit al braşovenilor. În ultimele trei minute, „Lupii” au scos portarul şi au atacat cu doi oameni mai mult, într-un moment în care aveau deja superioritate numerică.

Rezultatul meciurilor disputate în prima semifinală:
Miskolc - Corona Braşov 3:2 (0-1, 1-0, 1-1, 1-0)
Miskolc - Corona Braşov 4:2 (2-1, 2-0, 0-1)
Corona Braşov – Miskolc 3:4 (1-1, 1-1, 1-2)
Corona Braşov – Miskolc 0:2 (0-1, 0-1, 0-0)

În cea de-a doua semifinală, dintre Dab.Docler şi HC Nove Zamky, echipa din Slovacia care este şi deţinătoarea trofeului, conduce cu scorul de 3-1, la general.

  • În sezonul trecut, „Lupii” au disputat finala Ligii Mol pe care au pierdut-o cu scorul general de 4-2, cu slovacii de la HC Nove Zamky.

Corona Braşov va evolua în campionatul intern, unde va întâlni în semifinalele competiţiei pe Dunărea Galaţi.

Prosport

Link to comment
Share on other sites

a310cbfe-ca4b-4771-95e5-d4dcea582bde.png

La Miercurea Ciuc, în acest week-end, a avut loc primul turneu al campionatului național feminin de hochei pe gheață.

Iată rezultatele înregistrate, care copiază fidel ierarhia stabilită anul trecut, în competiția fetelor:

Sport Club 1 Miercurea Ciuc - Sport Club 2 Miercurea Ciuc 18-3 (7-0, 4-1, 7-2)
Sport Club 1 Miercurea Ciuc - CSS Triumf București 28-1 (12-0, 10-1, 6-0)
Sport Club 2 Miercurea Ciuc - CSS triumf București 17-6 (5-3, 7-1, 5-2)

Clasament:

1. Sport Club Miercurea Ciuc 1 6 puncte
2. Sport Club Miercurea Ciuc 2 3 puncte
3. CSS Triumf București 0 puncte

Link to comment
Share on other sites

a310cbfe-ca4b-4771-95e5-d4dcea582bde.png

La Miercurea Ciuc, în acest week-end, a avut loc primul turneu al campionatului național feminin de hochei pe gheață.

 

Iată rezultatele înregistrate, care copiază fidel ierarhia stabilită anul trecut, în competiția fetelor:

 

Sport Club 1 Miercurea Ciuc - Sport Club 2 Miercurea Ciuc 18-3 (7-0, 4-1, 7-2)

Sport Club 1 Miercurea Ciuc - CSS Triumf București 28-1 (12-0, 10-1, 6-0)

Sport Club 2 Miercurea Ciuc - CSS triumf București 17-6 (5-3, 7-1, 5-2)

 

Clasament:

 

1. Sport Club Miercurea Ciuc 1 6 puncte

2. Sport Club Miercurea Ciuc 2 3 puncte

3. CSS Triumf București 0 puncte

Te rog sa citesti regulamentul inainte sa postezi. De data asta scapi fara sanctiune.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.