Jump to content

Interviu #13 - Gabb - Ex RPG Administrator


sRn
 Share

Recommended Posts

Salutări tuturor! Vă dezvăluim o parte secretă din latura lui Gabb, fostul administrator al serverului RPG.

 


 

Hristos a înviat! Îţi mulţumesc că mi-ai acceptat invitaţia. Pentru început te-aş ruga să-mi spui numele tău şi ce îţi place să faci în timpul liber.

 

Salut, numele meu este Gabriel, am 19 ani si imi place ca timpul liber sa-l petrec iesind in oras cu prietenii.

 

Cum arată o zi din viaţa ta?

 

O zi din viata mea pe scurt arata cam asa: mers la scoala dupa care merg acasa si invat, pentru ca anul asta am bacul, iar pt seara imi pastrez cateva ore pentru a iesi afara cu prietenii.

 

De la cine ai aflat de această comunitate?

 

De comunitate am aflat in 2007 daca imi aduc bine aminte, cand jucam CS pe un server iesean, server pe care m-am intalnit cu Bobo si imi spunea ca are o comunitate, nu am dat importanta atunci dar 1 an mai tarziu am intrat iar pe forumul lui si am descoperit astfel si SAMP-ul.

 

Cum au fost începuturile tale pe serverul RPG?

 

Inceputurile mele pe serverul RPG au fost cam la cateva luni dupa ce s-a deschis si serverul, nu stiam absolut deloc cu ce se mananca jocul.. dar am invatat singur si intreband pe la RazR, Mastertrap, dupa 1 saptamana de joc am primit si lider taxi, bineinteles fiind incepator nici nu am stiut ca am fost promovat ca lider, am aflat abia dupa 2 saptamani cand tot jucatorii de pe server m-au invatat cum sa ii invit si pe ei in factiune :))

 

În care facţiune te-ai simţit cel mai bine? De ce?

 

Cred ca cea mai frumoasa perioada a fost cea de Hitman, prin 2009-2010 cand eram in factiune eu, Alin, lexutzu, Spawn, Shurubel. Aici am inceput sa ne intelegem foarte bine si ulterior sa consolidam o relatie buna ca si admini.

 

Cum ai reacţionat când ai primit admin?

 

Cand am primit admin, am fost daca pot spune, entuziasmat, stiu ca RazR si mai multi admini ma recomandasera, singurul impotriva fiind Stal1n, baiatul cu care mai toti adminii avea relatii conflictuale. Ma rog, ideea este ca pana la urma m-a acceptat si Stalin ca admin.

 

Erai pregătit pentru pasul care urma? Acela să administrezi serverul RPG?

 

Pot spune ca da, eram pregatit si am putut anticipa faptul ca voi fi administrator. Pentru ca Alin incepuse sa nu mai joace de prin septembrie, serverul a mers in declin vreo 3 luni pentru ca nu era un owner care sa se ocupe de lideri, de probleme s.a.m.d., iar eu eram cel mai mare admin in grad, mai ales ca RazR spunea ca ma va lasa pe mine atunci cand se va lasa el de SAMP.

 

Cum au fost primele zile administrând serverul? Te-ai acomodat uşor cu noile responsabilităţi?

 

Primele zile administrand serverul au fost grele, pentru ca in decursul a 3 luni de absenta unui owner se acumulasera multe probleme pe plan administrativ: lideri, unban etc. Abia dupa vreo saptaman, doua am inceputsa-mi mai revin si eu psihic.

 

Ne poţi spune pe ce criterii se alegeau liderii, respectiv adminii atunci?

 

Felul in care se alegeau adminii si liderii pe atunci nu era unul pe placul meu atunci. Un admin trebuia sa aiba vechime, sa fie corect, dar chestia era ca trebuia sa te ai bine si cu adminii ca sa fii ales. De asemenea si cu liderii. Adica sa ii placa lui de tine. Daca nu, nu era ales. Vorbim de vremea Alin si Stalin aici.

 

Ce schimbări importante crezi că ai adus tu serverului faţă de ceilalţi administratori?

 

Eu nu pot sa consider niste schimbari importante cat timp am fost eu administrator. Poate ca aceea cu masinile personale a fost ceva nou pentru server si am stiut ca multi si-o doreau. Desi stiu ca la inceput sistemul avea cateva buguri, imi cer scuze, a fost primul meu cod sofisticat + faptul ca am insistat pe crearea unui nou regulament, care sa atinga mai multe puncte, celalalt era doar de forma.

 

Care a fost motivul principal pentru care ai renunţat la funcţie?

 

Motivul pentru care am renuntat la functie este unul simplu : nu mai aveam timp pentru viata mea personala. Responsabilitatea de administrator si scripter in acelasi timp ma solicita la maxim. Practic tot timpul meu liber eram nevoit sa mi-l petrec in SAMP, iar la un moment dat mi-am pus intrebarea "Ok, eu unde ajung daca continui asa ?", nu as fi putut avea succes in viata mea personala daca as fi continuat asa. Cele 2 functii erau mult pentru o persoana, raportat la numarul de playeri al serverului.

 

Ne poţi spune de ce l-ai ales pe Kelton să administreze serverul atunci, ţinând cont că era admin level 2 şi nu un admin cu grad mai mare şi mai vechi?

 

Pai motivul pentru care l-am ales pe Kelton.. hmm, sa incep cu inceputul cum se spune. Eu dintotdeauna am fost de parere ca un admin de level mai mic poate fi sau deveni mai bun ca un admin de level mai mare. Drept pentru care toti adminii eu ii consideram de acelasi grad, criteriul de selectie era doar modul de gandire si al doilea vechimea. Mereu mi-am dorit sa am ca si admini pe server niste oameni maturi, seriosi si cu o gandire obiectiva. Imi place un admin care stie sa abordeze o problema, sa o faca pentru bine serveurlui. Nu mi-au placut persoanele care gandeau subiectiv, si din nefericire multi admini erau asa si am incercat sa-i inlatur. Daca aveau pica pe un jucator, imediat il curatau. Ori mie nu-mi plac adminii astia razbunatori pe niste probleme personale, care nu tin de activitatea de admin. Eu unul nu am fost niciodata de acord sa lucrez pe prietenii, imi place corectitudinea la un admin, nu sa acord admin fiindca il cunosc mai mult sau mai putin. Am vrut sa las un administrator capabil, care sa faca o treaba mai buna decat am facut eu. Am vazut la Kelton care desi era mai nou in staff, stia sa gandeasca obiectiv, sa actioneze in anumite probleme, sa se ocupe de server si sa nu tina cont ca pe X il cunoaste mai mult sau mai putin si il favorizeaza.

 

După o perioadă destul de lungă te-ai reîntors pe server şi ai primit admin 4, care a fost motivul reintoarcerii, dar retragerii?

 

Am primit iar admin 4, am crezut ca voi face iar o treaba, dar nu am fost destul de motivat sa joc in continuare, nu vroiam sa petrec iarasi acele multe ore in SAMP si forum.

 

Ne poţi face o comparaţie între serverul din 2010 şi 2014?

 

Serverul din 2010 era mai dezordonat, mai lasat de izbeliste iar partea administrativa lasa de dorit in unele situatii. Dupa cum vad eu acum, serverul e mult mai bine organizat acum, se pune mai mult accent pe cresterea serverului, fiecare stie ce are de facut.

 

Cum vei vedea serverul peste doi ani?

 

Cred ca serverul va fi mai dezvoltat peste doi ani, depinde ce noutati aduce stafful pentru a acapara atentia jucatorilor de pe server si din afara.

 

Dacă ţi s-ar oferi din nou şansa să administrezi serverul RPG, ai accepta?

 

Sincer sa fiu nu stiu daca as mai accepta inca odata, cred ca e mult solicitanta din punctul meu de vedere.

 

Pentru final, ce doreşti să le zici playerilor?

 

Sa fie corecti si sa nu se gandeasca doar la binele lor, ar trebui sa vada lucrurile din alt punct de vedere, exact ca in viata reala. Problema noastra este ca nu ne gandim la cei din jur, ne gandim prea mult la noi.

 


 

Acesta a fost interviul alături de Gabb. Aşteptăm părerile dumneavoastră.

Link to comment
Share on other sites

Întradevăr, un interviu minunat. Dintotdeauna mi-am dorit să aflu povești legate de trecutul server-ului!

Mulțumesc pentru postare sRn!

Link to comment
Share on other sites

Ţin, în primul rând, să te felicit pe tine, sRn, pentru că ne dai ocazia să cunoaştem mai bine fostele glorii are comunităţii. Mi-a făcut deosebită plăcere să aflu lucruri noi despre foşti oameni care şi-au pus amprenta asupra dezvoltării acestei comunităţi. :)

Link to comment
Share on other sites

Da, frumoase vremuri. Îmi aduc şi eu aminte cum era pe atunci. Nu era atâta ură între jucători cum este acum, exista ajutor. Atunci se mai gândea lumea şi la persoanele din jur, nu doar la propria persoană şi la buzunar.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.