Jump to content

CemiL - Problema performanta pentru jocuri

Share

Recommended Posts

Nume: CemiL
Ce problema ai?: Se blocheaza jocurile.
O scurta descriere a situatiei: Detin Win XP cu CPU 3.06Ghz, 1GB ram, nVidia 5500 128MB (AGP), Intel Celeron.

Se misca dezastru. Abia Windows-ul reinstalat, AVG ca antivirus, TuneUP Utilites 2014 cu mentenanta facuta si e pe modul Turbo si se misca dezastruos. Cand am incercat sa intru in SAMP, la deschidere rula normal, am introdus parola si m-a spawnat in casa. Am mers 2-3 pasi si s-a blocat definitiv! Nu mai raspundea la comenzi. Cand am apasat tasta T de scriere, mi-a aparut bara dupa 15 secunde. La Ctrl+Alt+Del, nu va mai zic, nicio miscare.
Screenshot: Nu e nevoie. Nu am la ce.
Alte precizari: Rog doar cei cunoscatori de astfel de probleme, nu doar pentru +1. Sa nu aud "Reinstaleaza Windows", "Reinstaleaza jocul".

Toni Punct

Windows 8? Serios? Daca pune altceva inafara de XP o sa mai foloseasca pc-ul ala doar pt. solitaire.

CemiL

Verifica temperaturile pt. tot, si in full load si idle, daca sunt normale, uita-te pe placa de baza dupa condensatori umflati. Si sa nu mai bagi bani in ragalia aia, doneaz-o sau da-i foc! Un PC luat pe bucati la 700 lei e de 100 ori mai bun fata de ce ai tu acum.

Edited by Robiacs

Si sa nu mai bagi bani in ragalia aia, doneaz-o sau da-i foc!

E vorba ca stau o perioada la prietena mea pe PC-ul ei si voiam sa ma joc. Ea il foloseste doar pentru Facebook si cateva mail-uri.

Treaba e ca pe placa de baza nu e umflat niciun condensator. I-am pus pasta termoconductoare la procesor. Temperaturile cam variaza. E foarte cald in camera si nah...

Cat despre bagat bani, crezi ca ar fi de vina placa video? Care ar fi capacitatea maxima in MB pentru placa de baza a unei placi video?

Oricum, am configurat putin performantele din Tuneup in mod Turbo si performanta ridicata cu calitate scazuta din nVidia control panel.... Parca da semne.. .Acum fac 10-11 pasi in loc de 5-6.

Bun, variaza temperaturile, dar care sunt? In idle ( cand sta degeaba ) depasesc 45 grade?

Iar o placa video nu se ia dupa memoria vram, se ia dupa nucleu/arhitectura mai mult, deoarece mereu placile amd stau mai bine pe foaie dar si-o cam iau sau sunt egale cu placile nvidia care sunt mai slabe pe foaie. Insa la acel PC n-are rost sa iei alta placa video, in primul rand nu poti lua orice placa video, trebuie sa fie in format AGP si nici nu stiu daca se mai gasesc noi. Iar in al doilea rand, nu o sa fie o diferenta prea mare, toate placile AGP sunt slabe, e un standard vechi si mort.

P.S. Am avut si eu acea placa video din 2005 pana in 2008 parca si stiu cat de slaba e :(

Te-ai gândit să lași deschisă unitatea pentru a se aerisi? Eu mai pățeam să mi se închidă brusc PC-ul vechi de la temperatură. Deschide carcasa și las-o așa. Eventual poți pune un ventilator, dar să nu bată direct în unitate.

Leventhe

Tu gandesti ce ai spus? ''Sa nu bata direct in unitate''? Dar unde sa bata? Tu stii ca ventilatoarele trebuie asezate astfel incat sa scoata sau sa bage aer? Si gandesti ca daca tine carcasa deschida nu o sa mai fie deloc airflow inauntru decat daca e pur si simplu o conserva?

In plus el zice ca a schimbat past termoconductoarea ( nici nu cred ca stii ce e aia ) iar temperaturile variaza. La cum o spune, nu cred ca e vorba de niste temperaturi mari ca altfel ne zicea din start.

Bun moderator, tine-o tot asa, la tine toate solutiile sunt desfa carcasa sau reinstaleaza windowsu...

CemiL

Fa un benchmark, o scanare de erori ( sa nu fie pe quick ) cu ''HDD Tune''. Lasa o poze cu rezultatele de la ele + tabul de health si lasa-l aici. Daca tu zici ca inainte se misca acceptabil si acum se misca ca un cur, s-ar putea ca hdd-ul sa se fi puturosit.

Edited by Robiacs

@ CemiL : Incearca sa numai ti multe programe deschise. Defapt da-mi add pe skype ca intru eu si iti fac niste setari ca e mult de spus si nu cred ca intelegi.

Skype - underutzu.

Y!M - reflex.jokker@yahoo.com

Edited by Saa

Leventhe

Tu gandesti ce ai spus? ''Sa nu bata direct in unitate''? Dar unde sa bata? Tu stii ca ventilatoarele trebuie asezate astfel incat sa scoata sau sa bage aer? Si gandesti ca daca tine carcasa deschida nu o sa mai fie deloc airflow inauntru decat daca e pur si simplu o conserva?

In plus el zice ca a schimbat past termoconductoarea ( nici nu cred ca stii ce e aia ) iar temperaturile variaza. La cum o spune, nu cred ca e vorba de niste temperaturi mari ca altfel ne zicea din start.

Bun moderator, tine-o tot asa, la tine toate solutiile sunt desfa carcasa sau reinstaleaza windowsu...

CemiL

Fa un benchmark, o scanare de erori ( sa nu fie pe quick ) cu ''HDD Tune''. Lasa o poze cu rezultatele de la ele + tabul de health si lasa-l aici. Daca tu zici ca inainte se misca acceptabil si acum se misca ca un cur, s-ar putea ca hdd-ul sa se fi puturosit.

Ne-am dat pe Engleză. Airflow. E un început. Mă refeream să nu bată direct în el cu putere că se duc dracu piesele. Ai înțeles? Să bată doar cât să răcorească unitatea. Ai înțeles?

Leventhe

Se duc dreacu piesele? Ma, tu gandesti ce spui? Tu ai atins vreodata o componenta? Tu crezi ca ventilatoarele pt. pc-uri au aceeasi putere ca si aerul conditionat? Daca ar fii cum zici tu, nici o saptamana n-ar rezista pc-ul meu care are 5 ventilatoare, si uite ale dreacu ca toate bat ''cu putere'' in piese.

Leventhe

Se duc dreacu piesele? Ma, tu gandesti ce spui? Tu ai atins vreodata o componenta? Tu crezi ca ventilatoarele pt. pc-uri au aceeasi putere ca si aerul conditionat? Daca ar fii cum zici tu, nici o saptamana n-ar rezista pc-ul meu care are 5 ventilatoare, si uite ale dreacu ca toate bat ''cu putere'' in piese.

Las-o așa. Da, am atins. Și nu mă refeream la ventilatoare pentru PC-uri. Mă refeream la ventilatoare de cameră. Poate nu are bani de un cooler ca lumea. Te-ai gândit?

Leventhe

Un ventilator bun de 120mm e 20-25 lei. El daca zice ca pc-ul e vechi, are carcasa veche si 95% are loc doar de unu-doua ventilatore de 80mm , care sunt 10 lei. La preturile astea nu se pune problema de bani.

Daca tu faci improvizatii si ii rupi ventilatorul de bucatarie lui maica-ta sa-l pui in loc sa renunti la shaorma intr-o zi, e treaba ta, nu toti sunt la fel. Si chiar si asa, tot n-au destula putere incat sa faca ceva componentelor. Exista ventilatoare de 240mm pt. pc-uri, alea sunt facute sa distruga pc-ul, nu? Mai bine tu las-o asa, ca te-ai bagat ca musca in cacat pe aria asta.

Edited by Robiacs

Leventhe

Un ventilator bun de 120mm e 20-25 lei. El daca zice ca pc-ul e vechi, are carcasa veche si 95% are loc doar de unu-doua ventilatore de 80mm , care sunt 10 lei. La preturile astea nu se pune problema de bani.

Daca tu faci improvizatii si ii rupi ventilatorul de bucatarie lui maica-ta sa-l pui in loc sa renunti la shaorma intr-o zi, e treaba ta, nu toti sunt la fel. Si chiar si asa, tot n-au destula putere incat sa faca ceva componentelor. Exista ventilatoare de 240mm pt. pc-uri, alea sunt facute sa distruga pc-ul, nu? Mai bine tu las-o asa, ca te-ai bagat ca musca in cacat pe aria asta.

Ventilator rupt din bucatarie? =)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Taci, te rog.

CemiL, Ai reusit ceva?

Leventhe

Imi place ca te amuzi de la glume pe seama ta. Si nu-mi zice mie cand sa tac, nu dau 2 lei ca esti moderator aici daca tu n-ai idee despre ce vorbesti. Eu ar trebui sa-ti zic tie sa taci, insa sunt prea amabil ;)

Iar cu ideea ta nu avea oricum ce sa-i iasa.

Edited by Robiacs

Cemile daca nu se face racirea bine singura chestie e sa schimbi cooleru nimic mai mult .. eu am patito la sursa nu racea se bloca cooleru , se umple de praf si nu mai aluneca cum trebuie ..... e 5 sau 10 lei unu , daca te pasioneaza desfa cooleru sub actipildu ala are un cauciuc mic rotund ca un dop acolo are un lichid de lubrifiere daca nu mai e nimic acolo e obosit si trebuie schimbat , da cu toate astea vezi si ce setari ai la joc sa nu ai antialising on si dute la placa video din pc si dai vsync off.

Closed. Ai primit multe răspunsuri de același tip, fiind ceea ce ai tu nevoie. Dacă problema persistă, poți deschide alt topic sau îmi dai PM să redeschid topicul.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.