Jump to content

Interviu #30 - kobo - RPG3 Supervisor

sRn
 Share

Recommended Posts

Salutare, prieteni. Vă prezint noul interviu alături de kobo. Vizionare plăcută!

Salutare, kobo. Îți mulțumesc că mi-ai acceptat această invitație.
Salut sRn! Salutare B-Zone! Îți multumesc pentru acestă invitație.
Pentru început vom începe cu câteva întrebări din viața reală. Cum te cheamă și câți ani ai?
Numele meu este Cosmin și am vârsta de 18 ani.
Cu ce te ocupi în timpul liber?
Majoritatea timpului mi-l petrec în fața calculatorului, deoarece sunt la profil matematică - informatică și doresc să continui în acest domeniu.
Ai hobby-uri?
Nu știu dacă se poate considera ca hobby, dar îmi place să învăț tot ce ține de calculator, atât partea de software cât și partea de hardware.
Practici vreun sport de performanță?
În prezent nu mai practic nici un sport.
Pe lângă San Andreas MultiPlayer, mai joci vreun joc?
Când îmi permite timpul, foarte rar, mai joc League of Legends.
Acum că am aflat câte ceva despre tine vom trece la partea ce implică jocul.
Când și cum ai aflat de această comunitate?
De comunitate, am aflat după puțin timp de la deschiderea serverului secundar, de la vărul meu și câțiva prieteni din oraș, pe Skype, dar nu am fost atât de atras de joc, urmând să mă apuc serios în luna ianuarie a anului 2013.
De ce ai început să joci direct pe RPG2 și nu pe RPG?
Răspunsul este simplu, joci acolo unde te cheamă prietenii și ai cu cine să te înțelegi.
Cum au fost primele momente alături de B-Zone?
Ciudate, nu știam mai nimic de ceea ce ține de San Andreas MultiPlayer, urmând ca în timp să mă acomodez cu ajutorul prietenilor.
Care a fost prima facțiune și cât timp ai petrecut în aceasta?
Prima mea facțiune a fost The Paterno Family, actuala Southern Pimps, și am petrecut aproximativ 2 luni în acesta, de pe 14.01.2013, până pe 12.03.2013.
Nu după mult timp ai fost promovat ca Lider al facțiunii Las Venturas Taxi. Cum te-ai simțit în acel moment?
Eram puțin mirat de cât am putut să realizez în doar 3 luni de joc, având în spate doar rank 3 în The Paterno Family și de mai puțin de o lună sublider în acea facțiune.
Ți-a fost ușor să te acomodezi cu funcția?
Aveam un prieten care era în acel timp și el lider și el mi-a spus tot ceea ce trebuie să fac, obișnuindu-mă rapid cu munca de lider.
Erai în facțiune când ai fost promovat?
Erai în facțiune când ai fost promovat?
Da, sublider de mai puțin de o lună.
Ce ai schimbat cât timp ai fost Lider?
Am încercat să aranjez topicurile și să fac totul cât mai ușor de înțeles, fiind o facțiune pentru jucătorii noi veniți pe server, prea multe nu erau și nici o să fie de adăugat într-o facțiune de tip Taxi.
Ce plusuri consideri că ai adus facțiunii?
Nu prea am avut ce, cum am spus mai sus, într-o facțiune de tip Taxi nu prea ai ce schimba și astăzi sunt aproximativ la fel ca pe vremeuri.
În timp ce erai Lider al facțiunii LV Taxi ai fost promovat pe alt cont la Southern Pimps. Cum s-a întâmplat acest lucru?
Era contul vărului meu, iar el s-a lasat de joc și am continuat eu să mă joc pe acel cont, pentru că în Taxi era o monotonie și ca lider nu prea aveai ce face și m-am trezit că am fost ales și pe acel cont să fiu lider al facțiunii Southern Pimps. În vremea aceea, administratorul de pe serverul secundar nu prea verifica liderii.
Cum ai reușit să maschezi faptul că ai Lider și la LV Taxi?
Simplu, singurul lucru care mă făcea comun pe cele două conturi era IP-ul, cum nimeni nu mă verifica, era ușor. Două conturi diferite în joc, cât și pe forum.
Cum a fost experiența de a avea Lider la două facțiuni?
A fost o experiență unică, un prilej de a învăța simultan cum e să conduci două tipuri de facțiuni, doar că este și greu să fii atent la două lucruri, ceea ce m-a făcut să renunț rapid la una dintre ele.
Cât timp ai stat cu ambele funcții?
De pe 24.06.2013, când am luat lider la Southern Pimps, până pe 08.07.2013, când am renunțat la facțiunea Las Venturas Taxi.
Nevoit să renunți la una dintre ele, de ce ai renunțat la LV Taxi?
În principal, monotonia, în gang ai parte de acțiune, dar în Taxi făceam același lucruri de mai mult de 3 luni și a devenit monoton.
Cât timp ai stat ca Lider al gang-ului Southern Pimps câte teritorii ai avut cel mai mult?
Am avut doar jumătate din orașul Las Venturas, doar atât am reușit.
Te-ai acomodat ușor, făcând diferența dintre o facțiune pașnică și un gang?
Mi-a fost ușor, aveam experiență în ganguri.
După o perioadă la cârma gang-ului ai pierdut funcția. De ce?
În perioada în care am fost lider în gang am primit în total 6 avertismente verbale la funcția de lider, toate din același motiv, nesancționarea membrilor. Unele consider că le-am primit cam aiurea, deoarece astăzi nu se mai sancționează, dar așa se întâmplă când faci alegerile greșite, iar eu nu regret nimic din ceea ce am făcut.
Pe data de 28.01.2014 ai fost promovat la funcția de Helper. Cum te-ai simțit în acel moment?
M-am simțit extraordinar, după ce am aplicat de mai multe ori, mi s-a oferit și mie șansa de a arăta ce pot face.
A fost ușor să te acomodezi cu noile responsabilități?
Da, aveam suficientă experiență în toate tipurile de facțiuni cât și pe server încât să răspund la aproape toate întrebările adresate de jucători, ceea ce trebuie să facă în special un membrul al echipei de Helperi.
După două luni cu funcția de Helper ți s-a oferit șansa de a face parte din echipa Adminilor. Te-ai simțit pregătit să faci parte din acea echipă în acel moment?
Nu știu dacă eram pregătit pentru acestă funcție, diferența de la funcția de Helper la cea Admin este una foarte mare, dacă ca Helper doar răspunzi la întrebări, ca Admin, pe lângă întrebări, trebuie să iei niște decizii în urma cărora poți afecta anumiți jucători.
Ți-a fost ușor să înveți comenzile și noile reponsabilități?
În timp, după ce puneam întrebări în stânga și în dreapta celor care avea o oarecare experiență față de mine, am început să învăț cam tot ce ținea de funcție, ușor nu are cum să fie, pentru că există multe lucruri care nu sunt scrise și trebuie gândite înainte de a acționa.
Cum te-ai simțit în momentul în care ai dat primul ban?
Aveam foarte mari emoții, primul ban pe care l-am dat a fost în urma testelor TeamViewer unde i-am găsit aimbot jucătorului Coza, care astăzi îmi este coleg. Am stat după Marik 10 minute pe Skype ca să-mi verifice dovezile să văd dacă îi dau ban sau nu.
Care erau atribuțiile Adminilor 1 la acel moment?
În joc erau asemănătoare cu cele ale adminilor level 1 de astăzi, să stai în joc și să te ocupi de supravegherea lui, iar pe forum fiecare admin avea câte ceva de făcut, mie mi-a fost repartizat să mă ocup de lista interdicțiilor pentru oraganizarea unui eveniment și de secțiunea General Discussions, ceea ce astăzi nu se mai practică.
Avansând ai ajuns Admin 4 pe data de 30.09.2014. Știai că vei fi promovat în acel moment sau a fost pe neașteptate?
Pot spune că da, știam că voi fi promovat, doar că nu eram sigur. În acel moment se practica aplicarea pentru a fi promovat la un grad mai superior, iar în urma voturilor adminilor level 4+ urma să primești sau nu funcția. Eu mi-am încercat norocul după exact o lună de la ultima avansare, iar colegii mei cu admin level 4+ au hotărât să-mi ofere acestă șansă.
Care erau atribuțiile tale în acel moment?
În principal supravegherea liderilor din orașul San Fierro și reclamațiile pe web-site, doar că mie îmi plăcea să fac câte ceva din toate, de la urmărirea codaților la war, până la răspunderea la helpme-uri când nu avea cine.
Pe data de 28.11.2014 s-a deschis al treilea server RPG. Ți s-a părut benefic acest lucru?
Nu știu la ce te referi prin acest lucru, dacă mi-a fost mie benefic sau comunității. Dacă te referi la mine, mi-a oferit șansa să arăt ce pot face cu o funcție mai înaltă, iar pentru comunitate a fost foarte benefic pentru cei care voiau să înceapă o viață nouă și să arate ce pot pentru a obține o funcție, ceea ce a atras mai mulți jucători.
După deschiderea serverului ți-a fost oferită funcția de Admin Level 5 pentru a ajuta la dezvoltare. Tu ai cerut asta sau Kelton te-a abordat?
Înainte de a se anunța oficial deschiderea serverului, Kelton mi-a spus că se va deschide al treilea server și dacă sunt dispus să o iau de la capăt, iar la deschidere am ales să vin și mi-a acorda funcția de admin level 5.
Cum a fost în primele zile de la deschiderea celui de-al treilea server?
Primele ore au fost un calvar, nu făcea nimeni față, era un lag de nedescris, toți doreau să între să își facă cont, în următoarele zile erau 1000/1000 de jucători, iar noi nu mai făceam față, dar în timp totul a început să revină la normal și să ne descurcăm.
După o perioadă ca Admin 5 pe RPG3 și Admin 4 pe RPG2 ți s-a oferit șansa să devii Supervisor RPG3. Cum te-ai simțit în acel moment?
La fel ca în momentul în care mi-a spus despre al treilea server, Kelton mi-a spus că are în plan implementarea unei noi funcții care să fie atent la ce se întâmplă pe server, urmând ca următoarea zi să mă aborde direct dându-mi o listă cu niște întrebuințări la care a mai adăugat că mi-a acordat deja funcția pe forum. Rămăsesem uimit, cum de m-a ales pe mine dintre toți cei care eram admini.
Consideri că ai fost pregătit în acel moment pentru așa ceva?
Nu știu cât de pregătit eram, dar eu nu mă simțeam deloc pregătit, abia ce mă obișnuisem cu responsabilitățile unui admin level 5, când deodată am primit alte întrebuințări, dar în timp m-am obișnuit.
Crezi că meriți funcția pe deplin?
Da, am muncit mult tot timpul pentru a ridica serverele unde am jucat.
Cum a fost despărțirea de serverul secundar după toată perioada petrecută acolo?
Am privit-o ca pe o nouă experiență, singurul lucru de care mi-a părut rău a fost că mi-am lăsat unii prieteni acolo.
Care ți-au fost cei mai apropiați prieteni pe RPG2?
În timp am avut mai mulți prieteni cu care stăteam toată ziua la discuții, dar nu o să enumăr deoarece nu doresc să omit pe cineva și să se supere, dar în ultimul timp cei mai apropiați mi-au fost colegii din stafful RPG2, cu care m-am înțeles excelent.
Câți jucători sunt la orele de vârf pe RPG3?
Acum, după ce serverul s-a stabilizat la jucătorii care au venit interesați să joace pe RPG3, nu doar să primească funcții, dacă nu să se lase, peste 450 de jucători.
Cum ți se pare colaborarea dintre Mastertrap21 și KillerFish pe partea de script?
Amândoi fac o treabă excelentă, făcând ca toate ideile jucătorilor să prindă viață pe servere.
Care sunt criteriile după care alegeți Adminii?
Cerințele pentru a putea deveni admin au fost afișate în topicul în care s-a anunțat recrutarea adminilor pe RPG2, doar că cerințele în joc vor fi mai mici, după care se vor alege cei mai buni jucători dintre aplicanți.
Ce părere ai despre înlocuirea bunurilor de pe clienți.b-zone.ro direct în joc, folosind Gold pentru a le cumpăra?
Acum că și goldul se adaugă instantaneu în joc, timpul de așteptare pentru a îți achiziționa ceva pe servere este cu mult redus, fiind un avantaj pentru cei ce doresc să cumpere bunuri.
Având în vedere că ești o parte importantă din Staff, ne poți oferi vreun detaliu despre viitorul update?
Sistemul cu rapoartele automate pe web-site va fi funcționabil în totalita și va face ca postarea rapoartelor să nu mai fie un chin pentru nimeni. Atât vă pot spune.
Simți că ești pregătit pentru a lua tutela serverului RPG3?
Cred că sunt pregătit, doar atunci când și cei care se ocupă de toate cele 3 servere vor crede și ei, abia atunci voi primi și acestă șansă, până atunci, voi ajuta serverul cu funcția pe care o dețin.
Pentru final, ce sfat le oferi jucătorilor în plină ascensiune?
Dacă vă doriți ceva cu adevărat, fiți serioși, arătați că meritați acest lucru și așteptați până se va întâmpla, daca munciți, cineva va observa acest lucru.
Îți mulțumesc încă odată pentru acceptarea invitației. Îți urez succes!
Îți mulțumesc pentru acestă invitație. Doresc să le urez mult succes tuturor în ceea ce doresc să facă!

Acesta a fost interviul meu alături de kobo. Aștept păreri din partea voastră.

Multumim sRn pentru interviu, imi place ca te implici de aceasta sectiune.

Cat despre kobo, atat cat l-am cunoscut pe RPG3, mi-a lasat impresia omului care stie din start ce vrea, un coordonator foarte bun.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.