Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Părere PC.


Recommended Posts

  1. Nick: Korom

  2. Buget: 4600 RON

Componente pe care vreau sa le pastrez (HDD/CPU/Periferice etc.): Periferice.

Aveti nevoie de monitor?:Nu.

Aveti nevoie de periferice?: Nu.

Pentru ce va fi folosit PC-ul (Gaming/Office/Multimedia)?: Gaming

Cand planuiti sa faceti achizitia (ZZ/LL/AAAA)?: Luna vitoare.

Doriti ca PC-ul sa fie silentios?: Da.

Alte precizari: http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/1799128/

Link to comment
Share on other sites

@@Korom,N-ai un buget in care sa-ti permiti o carcasa de 650 lei si placa de baza de 550 lei daca nu faci overclock.

 

http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/1799863/

 

Ce am schimbat:

 

-Am adaugat SSD. SSD-ul n-ar trebui sa lipseasca de pe niciun PC mai scump de 2500 lei, influenteaza foarte mult performanta. HDD-ul este un bottleneck.

-Hdd mai silentios fata de ce ai pus tu.

-Am adaugat un cooler bestbuy. Iti va tine procesorul mult mai rece si va fi mult mai silentios. La fel, n-ar trebui sa lipseasca de pe nicio configuratie mai scumpa de 3000 lei.

-16GB RAM fata de 8GB RAM. Jocurile deja depasesc lejer 8GB RAM, eu in GTA 5 pe Ultra consum vreo 12gb ram dupa 30-40 minute de jucat. Iar GTA 5 nu e un joc care consuma multe resurse

-Placa de baza putin mai ieftina, dar face acelasi lucru pt ce ai tu nevoie. Nu mai e la fel de colorata iar tu nu faci overlock. Nici placa aleasa de tine nu era buna de overclock oricum si nici procesorul nu suporta.

-Carcasa putin mai ieftina ca sa nu depasesti bugetul

 

Tu alegi dintre performanta si luminite inutile acum. Daca vrei si performanta si aspect, mai trebuie sa pui vreo 1000 lei minim.

Link to comment
Share on other sites

@Risky 2k16 VIP,Sincer am vazut ca multi folosesc aceea carcasa deoarece are + si -.

Pro:-Este Antifonata/Are 4 Ventilatoare inauntru/este Foarte spatioasa.

Contra:-Scumpa,Grea,Intra c-am greu lucrurile inauntru ei.

 

@Koverino,Am sa pun 2 Placute de Rami de 8GB deoarece sincer nu vreau de la Crosshair ca cere mult prea mult MHz si sincer nu vreau sa dau pe o placa de baza +1000RON

 

@BdDr,Daca ai vazut la Procesor suporta doar 2133MHz iar la Placa de baza doar 1866 O.C./1600/1333 MHz ( Nu 2400 ) si + ca Memoria care tu ai vrut sa o schimbi cu ceea pe care am aleso eu este DDR4 iar Placa de baza suporta doar DDR3.Si nu stiu daca Cooler-ul care l-ai ales tu este asa de silentios incat sa nu faca zgomot puternic.Sincer imi place doar 1 Chestie pe care ai adaugat-o si care mi-a placut.Aceasta este Carcasa care sincer este ieftina si cam buna in pretul ei.

+1 Pentru Carcasa sincer chiar imi place.Dar are doar 2 Ventilatoare din cate vad.Iar Carcasa pe care vroiam sa o cumpar avea 4 incluse.Decizia mea este ca o sa merg tot pe carcasa care am ales-o.

 

@Tovarasu Dealer,Am planuit sa iau un BenQ http://www.pcgarage.ro/monitoare-led/benq/gl2460-24-inch-2ms-gtg-black/Dar sincer nu sunt sigur daca o sa il aleg pe acesta.Dar ca idee merge.

 

Am ales sa schimb placa de baza din MSI B150GAMING m3 in http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/msi/b150m-mortar/Sincer este mai ieftin cu 100RON si am mai bagat inca 1 Placuta de Rami de 8GB.

 

Dar mai am nevoie de pareri despre Procesor si daca sa ii schimb Cooler-ul sau nu,Un Monitor daca as putea sa il schimb din varianta pe care am ales-o in altul mai ieftin si mai bun.

Edited by Korom
Link to comment
Share on other sites

Greseala mea la placa de baza, nu am fost atent la memoriile RAM la placa de baza, am uitat ca pe Skylake gasesti si memorii DDR3, desi nu este recomandat sa le folosesti.

 

In schimb, coolerul pe care ti l-am recomandat este la ani lumina fata de coolerul stock. Este cel mai bun cooler cat timp nu te gandesti sa faci overclock.

 

Carcasa pe care ti-am ales-o eu este cu 300 lei mai ieftina fata de carcasa pe care ai ales-o tu. Este o prostie sa dai 300 lei in plus doar pt inca 2 ventilatoare. Nu ai prea multi bani incat sa dai 650 lei pe o carcasa. Iar un ventilator bun este 30-80 lei.

 

Si inca odata iti spun, te pisi pe el de calculator daca nu iti pui un SSD de macar 120gb. In loc sa dai cu 300 lei in plus pe carcasa, poti lua un SSD.

 

 

 

Iar la monitor, ar fi bine sa iei unul cu panou VA sau IPS, TN-urile sunt foarte slabe in comparatie cu ele la claritatea culorilor si unghiurile de vizualizare.

Edited by BdDr
Link to comment
Share on other sites

@BdDr,Interesant faza cu carcasa.Am sa o schimb in ceea pe care mi-ai recomandat-o + o sa mai adaug inca 2 ventilatoare dar o sa o iau pe Black-Red si am sa pun si un SSD de 240GB.Iar la Cooler am sa il aleg pe cel care mi l-ai recomandat tu.Dar cam urca Pret-ul in ceea ce priveste adaugarea SSD si Cooler.

 

Dar m-am gandit la ceva,ce ar fi daca as schimba Procesor-ul cum este el BOX in http://www.pcgarage.ro/procesoare/intel/skylake-core-i5-6500-320ghz-tray/care este Tray si scap mai ieftin si adaug si un Cooler cu Racire pe Lichid http://www.pcgarage.ro/coolere/id-cooling/frostflow-120/ , Ca altu n-am gasit mai bun.

Link to comment
Share on other sites

E mai scum Tray decat Box la garaj. Ti-am zis, mai bine renunti la carcasa scumpa si iei ce ti-am dat eu + 2 coolere + ssd.

 

Racirea pe lichid decenta costa de la 400 lei in sus. E slab si galagios ce ai ales tu, asa sint toate pe lichid ieftine. Iar tu n-ai nevoie sa dai 400 lei pe racire. Cat timp nu faci OC, ce ti-am dat eu sau Gammaxx 300 sunt suficiente.

Link to comment
Share on other sites

Eu ti-as recomanda acest pc http://www.pcgarage.ro/sisteme-pc-garage/pc-garage/gaming-black-fury-v2-intel-i5-6500-8gb-ddr4-1tb-hdd-plus-240gb-ssd-r9-390-g1-gaming-8gb-gddr5-3-ani-garantie/.

Singura problema la el e ca are doar 8 gb de rami ... Eventual iti mai pui inca 8 gb cand se termina garantia .

Aici ai diferentele dintre cele 2 placi video, amd radeon r9 390 si gtx 970

Link to comment
Share on other sites

@BdDr,Man sincer am pus tot ce mi-ai zis:Carcasa,SSD,Rami etc... Dar Cooler-ul care mi l-ai recomandat nu mai este in stoc,daca poti te rog sa-mi gasesti un Cooler Decent,sa nu fie zgomotos si un pret cat de cat ok.

 

@Vlad,Mane sincer niciodata nu o sa merg pe R9 deoarece sunt cu mult mai slabe de GTX.Si nu o sa cumpar un PC deja facut deoarece:Ori placa de baza e slaba ori rami nu sunt destui ori se strica prea repede etc...

Link to comment
Share on other sites

@BdDr,Multi dintre prieteni mei mi-au sugerat sa pun in loc de SSD de 240GB unul de 120GB deoarece scap mai ieftin iar la Cooler mi-au spus sa il iau pe asta fiindca este puternic http://www.pcgarage.ro/coolere/SilentiumPC/spartan-3-pro/. Mersi pentru ajutor,ai +1.

 

Si cam asa ar arata modificarile: http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/1799128/

Link to comment
Share on other sites

Are ventilator mai mic => turatii mai mari => zgomot mai puternic. Daca nu iei Coopermaster, ia macar acel Deepcool.

 

La SSD e subiectiv, tu stii daca ai nevoie de 120gb sau de 240gb. Pe 120gb mie imi ajungea sa instalez windowsul + toate programele si mai ramaneam cu vreo 50gb pt descarcari. Modelul pe care ti l-am dat si vad ca e in wishlistul nou, e cu 100 lei mai scump la versiunea cu 240gb, versiune pe care o am si eu. Tu stii daca merita sau nu.

 

Iar la hdd, ia wd blue de 1tb. Am 2 pc-uri in casa, unul cu seagate-ul din wishlistul tau si altul cu wd blue iar wd blue e mai silentios.

Edited by BdDr
Link to comment
Share on other sites

@BdDr,Multi dintre prieteni mei mi-au sugerat sa pun in loc de SSD de 240GB unul de 120GB deoarece scap mai ieftin iar la Cooler mi-au spus sa il iau pe asta fiindca este puternic http://www.pcgarage.ro/coolere/SilentiumPC/spartan-3-pro/. Mersi pentru ajutor,ai +1.

 

Si cam asa ar arata modificarile: http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/1799128/

 

Eu zic ca un SSD de 120 e o investitie proasta, pe langa banalul truc folosit de producatori prin care capacitatea reala nu este cea afisata ci aproximativ 105-100 in cel mai bun caz, modul optim la SSD e cu cel putin 25% din capacitate neutilizata, nu incape mai nimic pe el, cat despre cooler mai bine iei un cooler master hyper 212, are ventilatoare mai mari asta inseamna mai silentioase si mai bune fata de spartanul respectiv. Eu in locul tau as astepta inca 1-2 luni si as lua GTX 1070 la acelasi pret, ar fi cu mult peste.

Link to comment
Share on other sites

@BdDr,Am schimbat Cooler-ul,Si HDD-ul in WD care e mai scump cu 2Lei,e ok.Dar vreau sa te mai intreb doar 1 singur lucru.Am 2 tipuri de carcase si nu stiu pe care sa o aleg.Amandoua sunt aproape la fel doar difera putine chesti.

1.http://www.pcgarage.ro/carcase/zalman/z9-neo-black/

2.http://www.pcgarage.ro/carcase/nzxt/source-340-black/

 

@Koverino, L-am schimbat in 240GB.

 

@RedBull108,Am schimbat SSD-ul din 120 in 240GB,mersi pentru informatia pe care mi-ai dat-o.

 

Edited by Korom
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.